פעמיים כי טראפלס
מי שלח לי חבילה? לא הצלחתי להיזכר. החבילה של עדי מתאילנד כבר הגיעה וממש לא זכרתי שאמורה להגיע עוד אחת. עמדתי בתור עם הפתק האדום, שוכחת לגמרי שכמה ימים קודם מורן השוקולטיירית, חברה שלי מהפייסבוק, ביקשה במפתיע את הכתובת שלי. טוב, היא גרה באשדוד ואם היא רוצה לתת לי משהו, זה מינימום דואר שליחים. וכך קרה שבבוקר שמשי אחד של חורף, הדואר שלח לי מהבית של מורן עד לרמת גן קופסא צבעונית ומתוקה של מעדנים שחומים עגלגלים שמורן הכינה. ככה בהפתעה. טראפלס טבעוניים? ברור!
כמו שקורה לי הרבה מאז הפייסבוק ופי כמה מאז הטבעונות (מי אמר אבישג בננה ולא קיבל בראוניז?), אני מרגישה שאני חברה של מורן למרות שאני לא באמת מכירה אותה. עובדה, שתינו מתכננות כבר זמן מה מבצע נועז של הכנת שוקולד "חלב" טבעוני. חלוקת התפקידים: אני מפנטזת ומורן מנסה לברר ברצינות חומרים ומרכיבים. המועד עוד לא נקבע, אבל גם הזמן לזה יגיע (טחנות הטבעונות טוחנות לאט אבל טעים!). בינתיים הסתפקתי בטעימה של הטראפלס שהגיעו בחבילה – הם היו רכים ומתוקים ובמרכזם הסתתר כדורון מרציפן נימוח ונהדר. מודה – אני ממש לא מחובבי המרציפן. אבל זה של מורן כבש אותי, בזכות טעמו העדין ומתיקותו המתונה. סחטיין!
בדיוק כשהצלחתי לחלץ ממנה את המתכון (תרגישי טוב מתוקה), הגיעה אלי מתנה נוספת בדואר. הפעם היה זה הדואר האלקטרוני המהיר, שהתמקם מיד בחלון המחשב שלי, אחרי שעשה את כל הדרך מלונדון הקפואה. שלח אותו עופר, אחד מקוראי הבלוג המסורים, שיושב לו בגולה ומתענג על שלל מסעדותיה הצמחוניות-טבעוניות של העיר הנהדרת הזאת (ואפילו מבשל בהן מפעם לפעם). הסתתר בו מתכון נוסף לטראפלס, הפעם במילוי חלבה ופירות, בתוספת שלל תמונות שעשו לי מיד חשק לרוץ למטבח.
אז הנה, אני מעניקה גם לכם במתנה את שתי פצצות המתיקות השוקולדיות האלה שקיבלתי. נראה לי שסידרתי לכם שבוע מתוק במיוחד ועל הדרך מצאתי גם לעצמי מתנה מושלמת לאהובים טבעונים, שחוגגים את חג האהבה ע"ש וולנטיין. אוהבת אתכם!
טראפלס טבעוניים במילוי מרציפן/מורן שוקולד
אם לא תחסלו אותם מיד (אין הרבה סיכוי), אפשר לאחסן את הטראפלס בקופסא אטומה במקפיא עד 3 חודשים. אם לא בא לכם להתעסק במרציפן (כדאי!) אפשר למלא את הטראפלס באגוזי לוז קלויים או בשקדים או פשוט לאכול אותם ככה סתם. מתעצלים ממש? מורן תשמח לשלוח לכם טראפלס כאלה בדיוק אם תזמינו אותם ממנה מראש.
חומרים לכ-40 כדורי שוקולד
לטראפלס:
200 גרם שוקולד מריר 60% פרווה
200 גרם חלב סויה וניל (או חלב סויה רגיל עם 1/4 כפית גרגירי וניל)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר פרווה
70 גרם קקאו באיכות גבוהה 22-24%
למרציפן:
120 גרם שקדים טחונים
80 גרם אבקת סוכר
מיץ מרבע לימון
3-4 כפות מים
+ מכינים גנאש לילה לפני ההכנה: קוצצים גס את השוקולד המריר ומניחים בקערה עמידה לחום. מוזגים לקלחת את חלב הסויה ומביאים לסף רתיחה. שופכים את החלב על השוקולד הקצוץ שבקערה, ומחכים דקה עד שהשוקולד יימס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
+ מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 מ"מ ומכניסים ללילה למקרר (מי שלא רוצה להתעסק עם שקיות זילוף יכול להשאיר את הגנאש בקערה. כדאי לערבב מדי פעם).
+ מכינים את המרציפן: מעבדים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים במעבד מזון או במיקסר באמצעות וו לישה. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון והמים (לא חייבים להשתמש בכל הכמות) וממשיכים לעבד כדקה, רק עד אשר התערובת מתגבשת למרקם של בצק (עיבוד יתר יגרום לשומן להיפרד מהשקדים והתערובת תתפרק).
+ מגלגלים כדורוני מרציפן קטנים (בגודל אגוז לוז), מניחים על גבי תבנית ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים את שקית הזילוף עם הגנאש מהמקרר וממתינים שהגנאש יתרכך מעט (קרוב לטמפרטורת החדר). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים עיגולים קטנים (אם השארתם את התערובת בקערה, זה הזמן ליצור כדורונים באמצעות 2 כפיות). מגלגלים בידיים את הגנאש לכדורונים חלקים ומכניסים ל-10 דקות למקרר, להתגבשות.
+ משטחים כל כדורון גנאש למעין "פיתה" עם גומחה בלחיצת אגודל. מניחים על כל "פיתה" כדורון מרציפן, סוגרים סביבו בגנאש ומגלגלים מחדש לטראפלס ממולאים. מכניסים את הטראפלס למקפיא ל-15 דקות.
+ ממיסים בעדינות את השוקולד על ביין מארי (באידוי מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל (בכלי פלסטיק, בשלבים של 20 שניות וערבוב בין פעם לפעם, לא יישרף).
+ ממלאים צלחת מעט עמוקה באבקת קקאו.
+ מוציאים את הטראפלס מהמקפיא. טובלים כל כדורון בשוקולד המומס, מנערים את השאריות חזרה לקערה, מניחים בצלחת הקקאו ומגלגלים בקקאו באמצעות טלטול הצלחת. מוציאים את הטראפל מהקקאו אחרי שציפוי השוקולד התקשה, אוכלים מיד או מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
טראפלס שוקולד ושערות חלבה/עופר גז
המתכון עצמו פשוט, אז עיקר ההשקעה שלכם תהיה בלהשיג שוקולד מריר עם המון אחוזי קקאו (ושיהיה גם פרווה, ברור). המרירות של השוקולד חיונית כדי לאזן את המתיקות הגבוהה של החלבה, שאפילו 100% מוצקי קקאו לא יפחידו אותה. אם רוצים מוצאים סוכריות מתפוצצות (לא חושבת שהסגנון האנגלי מהתמונה נמכר בארץ) שעופר מחבב במיוחד בתור ציפוי (רק לא לשים יותר מדי, אנחנו לא רוצים טראפלס זיקוקי דינור). את הפירות היבשים אפשר להחליף בטריים בלי שלב השרייה (איך נשמעים לכם ענבים אדומים קצוצים?). ואם נשאר משהו ואחסנתם בכלי סגור במקרר, זכרו להוציא את הטראפלס משם שעה לפני ההגשה.
חומרים ל 20-25 כדורי שוקולד
200 גרם שערות חלבה
200 גרם שוקולד איכותי ומריר ככל הניתן
3 כפות חמוציות מיובשות או פטל מיובש קצוץ (לא ממותק)
1/4 כוס ליקר להשריה (פורט, ברנדי, סיידר, יין אדום מתוק וכד')
+ מעבירים את הפירות המיובשים לקערית, מוסיפים ליקר ומשהים למשך כחצי שעה.
+ ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים רותחים (ביין מארי) או במיקרוגל (בפולסים קצרים של 20 שניות, בזהירות שלא ייחרך).
+ מוסיפים לשוקולד את הפירות המושרים ומקפלים פנימה את שערות החלבה בעדינות, על מנת שלא לפגוע באווריריות שלהן.
+ יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת 2 כפיות ומגלגלים. מצפים בסוכריות מתפוצצות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך שעתיים. מוציאים מהמקרר שעה לפני ההגשה.
עוד מתנות והפתעות טעימות מחכות לכם בעמוד הפייסבוק של הטבעוניות
תגיות: שוקולד טבעוני, מתנות טבעוניות, ממתקים טבעוניים, כדורי שוקולד, מתוקים טבעוניים, לי להב, שוקולד מריר, עופר גז, שוקולד, מורן שוקולד, יום הולדת, מורן יוטבת-רודניק, ילדים טבעונים, שוקולד פרווה, קינוחים טבעוניים, חלבה, אורי שביט, פירות מיובשים, חג האהבה, וולנטיינ'ס
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
בדיוק היום נתקלתי בשני מתכוני מוס שוקולד טבעוניים לחלוטין (הראשון מאוד מפתיע). לא ניסיתי מתכונים מהבלוגים האלה בעבר:
http://cafefernando.com/the-best-chocolate-mousse-of-your-life-under-5-minutes/
http://www.elanaspantry.com/accidental-mocha-mousse/
והכי חשוב – לחלוק עם מישהו שאוהבים (ילדים אהובים וחברות הכי-טובות זה לגמרי נחשב).
מעולה!
ודווקא טראפלס זיקוקי דינור נשמע משהו מעניין 🙂
אסף
אורי, אני מתה על הכתיבה שלך!
והכל נראה טעים!
עינת
תודה עינת 😆
כל כך סקסי ומפתה! תודה על המתכונים – בקרוב הניסיונות
סוף סוף משהו מתוק.
תודה.
ואם בא לך להכין (ולזלול) פרלינים (לא טראפלס), טבעוניים כמובן, אז אל תחכי לקיץ.
עכשיו זה הזמן.
נראה מעולה. אני מודה שלא הבנתי עד הסוף איך בדיוק מקפלים אבל אני אנסה.
הכוונה היא לערבוב בתנועות קיפול, כך שהמרקם של החלבה לא ייפגע והיא תישאר אוורירית. בהצלחה!
הי אורי,
רק היום עליתי על האתר המדליק שלך, איזה כיף! רק מלקרוא את המתכונים נעשיתי שמחה! מיד ניגשתי להכין מציה מסורתית בלי ביצים, ויצא פיגוז!
ורק הערה אחת, כקנאית לשוקולד טוב – אין שום צורך להצמד לשוקולד "פרווה" כפי שמצוין בכמה מתכונים. בכלל – למה לערב דת בטבעונות? (פרווה מציין הקפדה על כשרות קו הייצור), ספלנדיד 70% ועוד יותר – 80% החדש, הם שוקולד נפלא ואיכותי. עיון ברשימת המרכיבים מגלה מיד שאין בהם כל מוצר חלבי. ועוד דרך – אם כתוב ש"עלול להכיל עקבות של.." אז סימן שאין או בטל בששים.
היי עירית, תודה רבה 🙂
ברור – ה"פרווה" הוא שם קוד ל"טבעוני", אולי באמת אני פשוט צריכה להחליף אותם זה בזה. חותמת הכשרות מקלה על מציאת השוקולד המתאים, אבל זה בהחלט איננו תנאי. רשימת המרכיבים היא שקובעת.
מה בעצם עושים עם הליקר?
באשר לסוכריות הקופצות – אני לא יודע אם מה שרכשת טבעוני, אבל בארץ לא ראיתי שמוצרים סוכריות קופצות טבעוניות (הרגילות, לא בטעם כלשהו) וגם לא באירופה.
בארה"ב יש חברה אחת שמוכרת באמזון אבל הם לא שולחים לארץ ישירות.
תודה
היי, תיקנתי את העניין עם ההשרייה בליקר – תודה על תשומת הלב. לגבי הסוכריות הקופצות אתה כנראה צודק, זה מתכון מאד ישן אני מניחה שפשוט לא היה לנו מושג 🙂