זומוס להמונים: חומוס זוקיני, טחינה ועשבים
אחד הממרחים הכי כיפיים להכנה וטעימים לאכילה, שהוא גם דרך מעולה להכניס זוקיני לתפריט של ילדים בכל הגילאים. אפשר כמובן לשחק עם התבלינים והעשבים לפי הטעם
מי אמר שחומוס צריך להכין רק מחומוס? אחרי שכבר שמענו על חומוס עדשים וחומוס שעועית (ככה זה כשבאנגלית המילה Hummus מתייחסת לממרח ולא למרכיב העיקרי), אחרי ששידכנו לגרגירי החומוס ירקות צלויים כמו כרובית וחצילים (מתכון תמצאו בספר "המטבח הטבעוני שלי", עכשיו במחיר מצחיק בתזמון מעולה לקראת החג) הגיע תור החומוס בלי חומוס בכלל – כלומר בלי קטניות.
שלא תבינו לא נכון, קטניות הן נהדרות וגם חשובות, אבל נחמד לפעמים לגוון ולתת מקום של כבוד גם לירקות, במיוחד כאלה שאנחנו לא מכניסים באופן שוטף לתפריט כמו מלפפונים ועגבניות. בימים החמים כל בני משפחת הדלועים בשיאם, ככה שלהכין ממרח זוקיני בקיץ-סתיו הישראלי זאת חגיגה וזה כל כך קל וטעים שיש לי הרגשה שהממרח הזה יהפוך לבן בית גם אצלכם. קדימה, לעבודה.
עוד מתכוני זוקיני טעימים:
ממרח זוקיני, טחינה ועשבים
אפשר לשנות את המרכיבים לפי הטעם – להחליף עשבי תיבול ותבלינים, להוסיף קצת אבוקדו לקרמיות או עגבניה קטנה וקלופה לעסיסיות ובטח שאפשר להוסיף חריף.
אפשר עם קישואים? כן, אפשר, אבל אני ממליצה להשתמש בזוקיני כי הם מוצקים יותר ויגירו פחות נוזלים.
6 זוקיני על קליפתם, פרוסים לאורך לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
לממרח:
2-3 כפות טחינה גולמית, רצוי מלאה
1 שן שום גדולה
מיץ מ-1 לימון
1/2 כפית כמון
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי בזיליקום
להגשה:
שמן זית
פפריקה מתוקה
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מסדרים את פרוסות הזוקיני על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משמנים במעט שמן זית מכל הצדדים ומתבלים במלח ובפלפל. צולים בתנור 15-20 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוציאים למסננת ומניחים להתקרר מעט ולהגיר נוזלים.
+ מניחים במיכל של מעבד מזון את יתר החומרים, מוסיפים את הזוקיני הצלויים וטוחנים לקבלת ממרח. אפשר להוסיף קצת שמן זית או טחינה בהתאם למרקם הרצוי. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
+ הממרח יישמר בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
עוד ממרחים נהדרים שכדאי להכיר:
תגיות: זוקיני, טחינה, קיץ, קישוא, חומוס
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות, כריכים, ממרחים והברקות
טעים מאוד!!
איזה כיף!