טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

סוג של סמי-פרדו פרווה, שמבוסס על פירות וקרם קוקוס – השמנת המתוקה של הטבע. אם אין לכם כח להתעסק עם ההקפאות, אפשר להגיש במרקם הקרמי הטבעי.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות

להגשה:
חופן בוטנים טבעיים, קלויים ללא מלח וגרוסים גס (רצוי במכתש ועלי)
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים

+ מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (לא נורא ואפילו כיף אם נשארות קצת חתיכות בננה).
+ מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
+ מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

Print Friendly
אורי בתאריך 2012 / 04 / 10

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד…

שילוב טעמים אגוזי ועונתי נפלא. בטטה במילוי חמאת לוז

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

מכינים חמאת אגוזים ביתית וירוקה, שתמלא את בטנה של הבטטה…

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

סלט מרענן וטעים שאפשר בקלות להפוך לממרח לא שגרתי בטעמים…

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר…

סדנת בישול תאילנדית. צילום: עדי עליה

תאילנד טבעונית: סדנת בישול עם עדי עליה ואורי שביט

סדנת בישול תאי טבעוני עם עדי עליה ואורי…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

פסח הוא רק תירוץ להכין שלל מתכונים טבעוניים מלאים…

מנה נהדרת לפסח ולכל ימות השנה. פולנטה בצ'ימיצ'ורי אגוזי

פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואג

קרם הקשיו העשיר מוסיף לקמח התירס מתקתקות ורכות, אותן משלים צ'ימצ'ורי אגוזי…

מעורב סויה של ביטון, עוד מעט בתפריט הקבוע!

מעורב טבעוני אדורה סטייל

תנו לשף טוב נתחי סויה יבשים והוא יעשה מהם מטעמים. מתכון למנה שתככב בקרוב בתפריט…

מעורב ירושלמי טבעוני באדורה. צילום: אבי ביטון

אבי ביטון ואורי שביט מציגים: משתה טבעוני ים תיכוני ב"אד

ערב חגיגי וטעים של מנות טבעוניות לוהטות ממטבחו של אבי ביטון, לקראת השקת מנות טבעוניות…

מיכאל ביסטרו מקומי. צילום: אורי שביט

קח מקל, קח תרמיל: אוכלים טבעוני בגליל

בניגוד לשמועות, יש אוכל טבעוני מחוץ לתל אביב. חזרתי מטיול לצפון עם 10 המלצות טעימות…