טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

סוג של סמי-פרדו פרווה, שמבוסס על פירות וקרם קוקוס – השמנת המתוקה של הטבע. אם אין לכם כח להתעסק עם ההקפאות, אפשר להגיש במרקם הקרמי הטבעי.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות

להגשה:
חופן בוטנים טבעיים, קלויים ללא מלח וגרוסים גס (רצוי במכתש ועלי)
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים

+ מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (לא נורא ואפילו כיף אם נשארות קצת חתיכות בננה).
+ מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
+ מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

Print Friendly
אורי בתאריך 2012 / 04 / 10

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

מתכונים טבעוניים. החלה הטבעונית של לייזה. צילום: אורי שביט

שבת טבעונית: חלה מתוקה וחמין למתקדמים

עם בוא החורף התנעתי תנורים והחלטתי לקבל את השבת עם חלה טבעונית וחמין מן הצומח…

ריזוטו עדין ועם זאת עשיר בטעמים. מנה מנצחת

ריזוטו אסייתי עם אצות טריות

ריזוטו עדין בטעמים לא שגרתיים של קוקוס…

סושי של אצות טריות בשכבות. ממלאים במה שאוהבים

סושי פתוח של אצות טריות ובורגול

סושי שכבות של אצות ים טריות ובורגול עם טופו…

מתכונים טבעוניים. סלט חסות, אצות והדרים

סלט חסות ים וחסות יבשה בויניגרט אבוקדו והדרים

אם כבר קוראים לאצות האלה חסה – למה לא לשדך אותן לחסה?…

מתכונים טבעוניים. קציצות טופו של אבי ביטון. צילום: אורי שביט

חריימה של קציצות טופו

החריימה טופו המפורסמת של אבי ביטון מ"אדורה" הפכה ללהיט אדיר בקרב טבעונים מכל…

מסעדות ידידותיות לטבעונים: ארל'ה פיצה בר

כתובת: דיזנגוף 123, תל אביב.   טל: 054-301-0455.   שעות פתיחה: פתוח 24 שעות מה זה: פיצריה ובית…

מסעדות ידידותיות לטבעונים: אדיס עלם

כתובת: הבנאים 5/1, אזור תעשיה הכבדה, אשדוד.   טל: 053-273-6551.   שעות פתיחה: ימים א –…

מסעדות טבעוניות וידידותיות: בורקס טורקי מאיזמיר

כתובת: משה אהרן 8, העיר התחתית חיפה.   טל: 054-433-2296.   שעות פתיחה: 08:00 – 21:00 מה…

חוויה של מחבת מלאה רטבים וטעמים. צילום: נמרוד סונדרס

טעים בלי ביצים: מחביתה ועד עוגה

תחקיר חדשות ערוץ 2 שפורסם בשבוע שעבר הזכיר לי שוב למה החלטתי להוציא את הביצים…

מתכונים טבעוניים. סטייק דלעת של אבי ביטון. צילום אורי שביט

מתקדמים לטבעונות - מתקדמים בגוגל!

דודי שרון אסטרטגיה שיווקית וטבעוניות נהנות יותר של אורי שביט - עסקים מתנדבים למען הנגשת…