קציצות עדשים ירוקות וסלרי בניחוח לימוני

51 תגובות לפוסט

  1. אירה הגיב:

    מתכון כל כך פשוט וכל כך טעים!!
    גרידת לימון זה באמת משהו-משהו
    הכנתי עם מש במקום עדשים.

    • רונית הגיב:

      איך יצא עם המש ? 😆

      • אבי הגיב:

        הכנתי היום את הקציצות עם שעועית מש מונבטת קלות(כי זה מה שהיה), ויצא מעולה. בהתחלה נוצר אצלי הרושם שהעיסה דלילה מדי ותתפרק מיד, אבל שמחתי לגלות שהפטנט עובד יפה, ויצאו קציצות מגובשות וטעימות מאד.
        תודה רבה אורי!

  2. תמר הגיב:

    זה אמור להיות ככה? נאלצתי להוסיף קוואקר וכף קמח רק כדי שזה יתייצב. אבל בסופו של דבר זה יצא מאד טעים, והארומה של גרידת הלימון נהדרת

    • אורי הגיב:

      לא, האמת שלא. אם טוחנים היטב, אין שום סיבה שהעיסה לא תידבק מעצמה, בדקתי זאת כבר אינסוף פעמים 🙂 שמחה שיצא טעים!

      • תמר הגיב:

        הפוד פרוססור שלי ממש טוב וטחנתי מלא זמן ועדיין זה היה נוזלי. אולי שמתי יותר מדי שמן זית.

  3. טלי הגיב:

    היי,
    לא מבינה איך זה נשאר כקציצה במעמד הטיגון!
    ניהיה לי פשוט עיסתי במחבת. אמנם טעים מאוד אבל עיסה!
    אם אני אשים את זה בתנור כפשטידה?

    מה עלי להוסיף שזה יעמוד יפה כקציצות?

    תודה

    • אורי הגיב:

      היי טלי, יכולה לשחזר מה עשית? אולי בישלת את העדשים? או הוספת מים? :mrgreen: כי אני לא הייתי צריכה כלום, זה ממש חזק ונתפס בלי בעיה לקציצה..

      • ליאת הגיב:

        שלום אורי,
        עשיתי בדיוק לפי המתכון וגם אצלי יצא נוזלי וגם מר.

        • אורי הגיב:

          אין לי מענה לזה, אולי זה עניין של סוג העדשים.. בכל מקרה אני ממליצה להוסיף זוקיני מגורד לתערובת, זה יוצא מצוין, רק אתמול הכנתי גרסה שלהן. לגבי נוזליות – אין בתערובת כמעט נוזלים אז מוזר – מאיפה הם הגיעו?

  4. קרין הגיב:

    הוספתי גזר ויצא מעולה. תודה!

  5. רחל הגיב:

    תודה רבה, נראה ממש טוב:)
    אפשר להקפיא לאחר ההכנה ולהפשיר לאחר כמה שעות? או לשמור במקרר?

    • אורי הגיב:

      בהחלט אפשר להקפיא או לשמור במקרר, אבל הכי טוב להכין בצורך קציצות ולהקפיא לפני הטיגון.

  6. מריה הגיב:

    הי, אפשר להשתמש בעדשים מונבטות? והכמות 250 ג' זה לפני ההשריה, נכון?

    • אורי הגיב:

      כן וכן 🙂

      • לומינה הגיב:

        וואו! הכנתי את אותו המתכון רק עם עדשים שחורות מונבטות ויצא – פיצוץ !!! :mrgreen: אפיתי במקום לטגן (גם לא נדרשת הרבה אפייה למונבטות – רק עד שהקציצות מתמצקות… )

        הטריק הזה של לטחון את הקטניות הפך את חיי לפשוטים יותר,
        מגוון השילובים אינסופי וזה פשוט תענוג צרוף!

        תודה אורי! המשיכי נא לפזר אבקת קסמים ברחבי גלקסיית הטבעונים…

        😀 אהבה

        לומינה

  7. אביטל הגיב:

    הסלרי בסופר נראה לא טוב, מה אני יכולה לשים במקום?

  8. עינת הגיב:

    יצא נפלא! תודה רבה. 8)

  9. דנה הגיב:

    אם אם אין באותו רגע שבא להכין הקציצות ומבשלים את העדשים לפני רק עד שיוצאים פחות קשים, אז זה בהכרח יתפרק במחבת כמו שקרה לי….

    • אורי הגיב:

      נכון דנה, כל הטריק הוא שהעדשים עברו השרייה בלבד ולא בישול. מישהי אמרה לי שהשרתה זמן קצר במים רותחים וזה עבד. אבל בהחלט לא לבשל.

      • דנה הגיב:

        גם התערובת שהתפרקה נאכלה בתיאבון רב בתוספת פסטה עגבניות חריפה ושומית…. אך בפעם הבאה בטוח השרייה כדי שייצאו כמו בתמונה(:
        לגבי הטחינה במעבד מזון- איך יודעים שטחנת מספיק את התערובת?

        תודה על המתכונים הנפלאים!

  10. יהודית הגיב:

    יש לי עדשים מונבטות מה הכמות שצריכההלהיות לקציצות?

    • אורי הגיב:

      אותה כמות, כדאי שהנבטים לא יהיו מאד ארוכים – כי אז המבנה של העדשים משתנה והקציצות עלולות לא להידבק. במקרה כזה אם את מרגישה שהעיסה לא מספיק יציבה – מומלץ להוסיף קצת קמח.

      • טליה הגיב:

        היי אורי,
        מחכה לנסות, לא הבנתי אם משתמשים בעדשים מונבטות, כתבת לשים אותה כמות, הכוונה אותה כמות כמו לפני ההשריה? 250 גרם עדשים מונבטות?
        האם מבחינת ערכים תזונתיים עדיף להשתמש במונבטות במקרה הזה?
        אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא כשזה מוכן?
        תודה!

        • אורי הגיב:

          היי טליה, הכוונה להנביט 250 גרם עדשים יבשות, אך גם אם הכמות תהיה שונה מעט זה לא ישפיע על המתכון באופן קריטי. מבחינת ערכים אכן עדשים מונבטות תמיד עדיפות, אך שימי לב שעבור המתכון הזה העדשים צריכות להיות מונבטות זמן קצר ולא עם נבט ארוך, שאז התכונות שלהן משתנות והקציצות עלולות להתפרק. אפשר בהחלט להקפיא – גם את התערובת המוכנה וגם את הקציצות אחרי טיגון או אפייה. בהצלחה!

  11. דונטאלו הגיב:

    מתכון מאוד קל ומאוד טעים. אבל למה כל כך הרבה לימונים? זה מריח מעולה אבל קשה יותר לאכול איתם

  12. טל הגיב:

    האמת, הייתי סקפטית, אבל יצא ממש ממש טעים. תודה!

  13. א הגיב:

    אפיתי בתנור, על נייר אפיה, ויצא ממש טוב.

    האם נראה לך שאפשר להכין מזה פשטידה?
    האם יש מתכון לפשטידה בלי שמן?

    תודה אורי

    • אורי הגיב:

      איזה יופי שיצא מוצלח! לא ניסיתי להפוך אותן לפשטידה, לתחושתי זה עלול לצאת יבש מדי, אבל אפשר לנסות. לא מכירה ללא שמן 🙂

  14. עומר הגיב:

    היי אורי,

    יצא מאוד טעים!

    השאלה שלי היא האם אפשר לשמור חלק מהעיסה יום במקרר ולהמשיך לטגן למחרת?

  15. גילת הגיב:

    אורי שלום, עורבת נלהבת של הבלוג. מקסים!!!
    את חושבת שניתן לאכול את הקציצות בטמפ׳ החדר?
    צריכה להכין פיקניק טבעוני והקציצות נראות מדהימות.

    תודה, גילת

    • אורי הגיב:

      בעקרון אפשר אך הן עלולות להתייבש, לכן חשוב מיד אחרי ההכנה לסגור אותן בקופסא בעודן חמות, שהנוזלים לא יתאדו. מומלץ להגיש עם עגבניות טריות מגורדות או טחינה.

  16. ענת הגיב:

    היי,
    אם העדשים מושרות כבר 48 שעות, זה תופס?
    תודה!

  17. יעל הגיב:

    באסה. מצב הצבירה יצא סבבה. אך הקציצות ממש מרות. העדשים היו בסדר. זה בגלל גרידת הלימון. כנראה לימון מבואס..
    בקיצור להעיף לפח או להציל איכשהו עם איזו סלסה או רוטב כלשהו?

    • אורי הגיב:

      היי, סליחה על העיכוב בתגובה. האם הקציצות יצאו מרות אחרי הטיגון? או לפני? כי לא נשמע לי הגיוני שמעט גרידת לימון תשפיע כל כך על הטעם..

  18. תמי הגיב:

    נראה מעולה:) זה יכול לעבוד עם עדשים שהיו מושרות 5-6 שעות במקום 12?

  19. אופיר הגיב:

    בכמה עדשים מדובר אחרי השריה (בגרמים או בכוסות)? 🙂

  20. נועה הגיב:

    וואו! זה ממש ממש ממש טעים!

  21. אביב הגיב:

    אחלה מתכון יצא מעולה הוספתי אפונה בצל ירוק בצל מטוגן שום סלק ואורז בתבלינים הוספתי כורכום כמון ופפריקה משביעה וטעים בטירוף!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |