עוגה בלי דבש לראש השנה

יולי 3, 2013 מאת:

אורלי פלאי-ברונשטיין

אין בה דבש, אין בה שום דבר שמזכיר דבש, וכמובן גם לא מוצרי חלב או ביצים, אבל יש לה ארומה וגם טעם שמזכיר עוגת דבש (רק הרבה יותר טעים!)' והיא כל כך קלה להכנה וכל כך מוצלחת שמיד אימצתי אותה להיות עוגת הבית הרשמית (זאת שהכנתי נעלמה כל כך מהר אז תסלחו לי שאין לי אפילו תמונה!).

חומרים לתבנית אינגליש קטנה
(לתבנית גדולה יותר או תבנית "פלא" עם חור, מומלץ להכין פעם וחצי של הכמות)

1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בחמניות)
1/2 כוס סוכר (אפשר חום, אני העדפתי סוכר דק דק שנמס יותר בקלות)

1/4 1 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין מלא, שחקו עם זה)
1 כפית אבקת אפיה
קורט אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
1/2 1 כוסות רסק תפוחי עץ ללא סוכר

+ מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה (אפשר בשמן הצמחי או בשמן קוקוס, אני אוהבת גם לפזר סוכר חום בתוך התבנית ש"עוטף" את הדפנות, מקל על החילוץ אם אתם מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצר ציפוי כיפי, טריק שלמדתי פעם ממתכון של אהרוני).
+ מקציפים בקערה (אפשר בעזרת מיקסר ידני) את השמן עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהתערובת מוקצפת קלות.
+ מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים. מוסיפים קינמון, מעט ציפורן אם רוצים ורסק תפוחי עץ ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
+ יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והיא יציבה ושחומה.

Print Friendly

5 תגובות לפוסט

  1. מאת מיה:

    תודה
    עוגה נפלאה !

  2. מאת נורית:

    היי, ניתן להמיר את רסק התפוחים? שואלת בגלל אלרגיות…

  3. מאת מיכל:

    אפשר לגרד תפוחים במקום רסק?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט