עוגת פרג נימוחה

אפריל 10, 2012 מאת:


מתכון שקיבלתי מחברתי הטבעונית אבישג שהגיע אליה ישירות מאמא אביבה. העוגה הזאת היא גם פרווה, גם כשרה לפסח, גם טבעונית וגם כל כך קלה להכנה! אם תקפידו לרכוש פרג טחון טרי ולהחזיק אותו לא יותר מיום או יומיים עד ההכנה (במקפיא, כמובן), לא יהיה בה זכר למרירות המבאסת הרגילה. אפשר להפחית קצת סוכר ושומן ואפשר להוסיף לתערובת שברים של אגוזי מלך. מי שמעדיף אותה יציבה ויבשה יותר, יכול להוסיף אבקת שקדים.

חומרים לאינגליש קייק

2 כפות גדושות שמן קוקוס (אם הוא התגבש ממיסים אותו מעט בסיר קטן או במיקרו)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
200 גרם (1 כוס) סוכר (רצוי סוכר דקיק, למשל "דק דק" של סוגת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 אבקת שקדים, טחונה דק
200 גרם פרג, טחון טרי (רצוי מחנויות התבלינים ולא מוצר ארוז)
230 גרם (1 כוס) רסק תפוחים טבעי, לא ממותק

+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מערבבים בקערה את השמנים, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הפרג ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה ויבשה יחסית. מוסיפים את רסק התפוחים, מערבבים בעדינות רק עד קבלת תערובת אחידה, רכה ואוורירית.
+ יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או לתבנית אינגליש משומנת מעט באחד מסוגי השמנים ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי למדי (כשמכינים בתבנית אינגליש היא אמורה להישאר לחה מעט).

Print Friendly

30 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    הכנתי לסדר (מהמתכון שהתפרסם ב YNET). יצא נפלא וזכה למחמאות רבות.
    בטמפרטורת החדר מגלה נטיות להתפוררות שקירור משפר מאד.

  2. איריס הגיב:

    שאלה על המתכון – האם שמן קנולה יכול להחליף את שמן זרעי הענבים? מאוד בא לי לנסות את העוגה, אבל אין לי שמן זרעי ענבים. אפשר?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי איריס, ניתן להחליף את השמן בשמן צמחי אחר (אישית אני מעדיפה חמניות), או את כל כמות השומן (כולל שמן הקוקוס) ב-200 גרם מזולה או מחמאה, למי שמשתמש בהן. בהצלחה!

      • אסתר הגיב:

        כל השמנים הנם שמנים צמחיים, לא? (חוץ מקנולה)
        למשל שמן קוקוס, שמן זית (אלו השמנים שיש לי בבית) יתאימו גם כתחליף לענבים?

        • אורי הגיב:

          הכוונה שזה לא שומן מהחי, כמו חמאה..
          שמן קוקוס לבד יהיה כבד מדי, כדאי לערב אותו עם שמן אחר, נייטרלי יחסית. לשמן זית טעם דומיננטי וגם הוא בעל "מרקם" כבד יחסית.

  3. רחל הגיב:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות והעוגה התפוררה כשפרסתי אותה. מה יכולה להיות הסיבה?

    • אורי הגיב:

      היי רחל, זו אולי לא העוגה הכי הכי יציבה בעולם אבל היא בהחלט לא אמורה להתפורר, מה גם שהיא נשארת לחה מאד ולכן לא אמורה להפוך לפירורית. יכול להיות שהיתה יבשה מדי? אולי משך האפייה היה ארוך מדי?

    • גבי הגיב:

      רחל, כשמכינים עוגות טבעוניות צריך להקפיד על שני כללים.

      1) גם אם הקיסם יוצא יבש, והעוגה נראית מוכנה, תמיד לתת לעוגה להיות בתנור עוד 2-3 דקות.

      2) אף פעם לא לפרוס את העוגה לפני שהיא מתקררת לגמרי, לפחות כמה שעות.

      בהצלחה 8)

      • רחל הגיב:

        שמרתי אותה מתנור לפני שהוצאתי. פרסתי אותה קרה(שמרתי במקרר) ואכלנו אותה עם כפית… כי למרות שהתפוררה היתה מאד מאד טעימה…

      • עידן הגיב:

        בתור אחת שמכינה המון עוגות טבעוניות, לדעתי דווקא ההיפך- לא לחכות עם העוגה יותר מדי זמן בתנור, אלא להוציא אותה כשיש מעט פירורים לחים על הקיסם. כך העוגה נשארת לחה מספיק ולא מתפוררת 🙂

  4. ענת הגיב:

    אורי,

    בדיוק בזמן!
    אני לא אוכלת סוכר. נראה לך שאגבה או סילאן טבעי יעשו את העבודה? פשוט לנסות?
    ויש לך המלצה לחנות שבה מניסיון שלך הפרג טרי?
    נניח בעדן נראה לי שהוא עומד חודשים…

    שבוע נפלא

    • אורי הגיב:

      הי ענת, לא ניסיתי – נראה לי שאגבה הוא הפחות דומיננטי בטעמו ביחס לממתיקים האלה, סילאן ישנה את הטעם של העוגה יותר. לגבי פרג טרי – הייתי קונה בחנות תבלינים שבה טוחנים את הפרג במקום (תשאלי גם בעדן, אם הם טוחנים זרעי פשתן במקום אולי הם טוחנים גם פרג). ככה את יודעת שהוא הכי טרי 😆

  5. שני הגיב:

    סליחה על הבורות.. מה זה אבקת שקדים? משהו שאפשר להכין בבית משקדים או קונים מוכן?

    • אורי הגיב:

      היי שני, אפשר לטחון דק שקדים מולבנים אבל יותר נוח לקנות טחון, יש ארוז ויש במשקל. נקרא גם "קמח שקדים".

  6. מירי הגיב:

    הכנתי. אכן עוגה מאוד מתפוררת, ולטעמי מתוקה מדי – הייתי מפחיתה את כמות הסוכר ב-30% לפחות כדי להפכה לאכילה.

    • אורי הגיב:

      מממ מעניין, כנראה עניין של טעם, אני אהבתי אותה כמו שהיא 🙂

      • ענבל הגיב:

        הי אורי,
        אמא שלי לקראת הכנה של עוגת הפרג הזו ולא מצאה סוכר דק דק.
        הכוונה לאבקת סוכר? אפשר סוכר רגיל? או סוכר חום? אולי סוכר קנים?

        תודה,
        ענבל

  7. moshe הגיב:

    הכנתי את העוגה עם כל החומרים שצויינו ויצא מאוד טעים. מבחינת המתיקות אצלי זה יצא בדיוק במתיקות שצריך. העוגה הייתה צריכה להישאר 40 דקות יותר בתנור מפני שהיא עדיין לא הייתה מוכנה מספיק (התנור שלי חדש ואין איתו בעיות), גם אחרי 40 דקות היא עדיין לא הייתה מספיק חזקה. אחרי שמכניסים למקרר העוגה מתייצבת יותר תודות לשמן קוקוס.

    בשורה התחתונה, עוגה מאוד טעימה, אבל כמו שחלק טענו כבר העוגה לא יציבה. תודה!

  8. ליאת הגיב:

    העוגה זכתה אצלי בבית לתשואות חמות מבעלי ובני. לטעמי קצת מתוקה מדי – בפעם הבאה ( שכבר קרתה ) אפחית בכות הסוכר.
    הוספתי מעט שוקולד צ'יפס לשדרוג קל, וגם הכנתי ( בפעם השניה ) במנג'טים גדולים כי כך אין את בעיית היציבות וההתפרקות שקיימת בעוגה "רגילה". חשוב לשמור במקרר לדעתי , במיוחד בימי קיץ חמים אלו

  9. קרין הגיב:

    עוגה מעולה מאד מאד טעימה לאחר האפיה השארתי בתנור מכובה לעוד חצי שעה בערך ולאחר מכן למקרר יצא מעולה – תודה

  10. נעמה הגיב:

    אני ממש מתנצלת אם השאלה דבילית…. אבל הכוונה בשלב 2, זה לערבב בקערה כמו שכתוב, או בסיר על הכיריים? נראה לי מוזר שהחומרים (במיוחד הפרג) לא מתבשלים קצת…

    • אורי הגיב:

      היי, כמו שכתוב – בקערה. נכון שנהוג לבשל פרג כשהוא משמש למילוי בצק, כאן הוא חלק מהתערובת עצמה.

  11. נועה הגיב:

    וואו. עוגה מעולה ביותר. אני השתמשתי בסוכר קוקוס, שהוא טעים ומתוק מאוד, לכן שמתי רק שלושת-רבעי כוס סוכר. תודה על מתכון משובח!

  12. הייתי מציע להוסיף מיץ תפוזים ועוד מרכיבים שיקשו את העוגה כי העוגה ככה תתפורר

  13. נועה הגיב:

    יצא מעולה! הורדתי לחצי כוס סוכר ותמיד אני משתמשת בשמ"ז זה לא מורגש כי אני שמה כרבע כוס ואת השאר מים. יש אופציות אחרות לקמח שקדים? תודה!

  14. נירית הגיב:

    הי אורי ☺️

    עוגה ממש טעימה ונעימה,גם לטעמי טיפה מתוקה מדי,אבל האחרים שטעמו לא חשבו כך.
    השתמשתי בסוכר חום אורגני,לא דקיק..מה ההסבר לרעיון הסוכר הדק? אולי בגלל הנטייה הכללית להתפוררות…
    הכנתי בתבנית אינגליש וואפיתי 10 דקות נוספות,כלומר סה"כ 50 דקות.
    את רסק התפוחים הכנתי מתפוחים וזה היה משמח..

    מודה שאני באופן אישי מעולם לא חלקתי את האהבה הגדולה לפרג?אבל זו מחווה לבעלי ,חובב פרג מושבע!
    נראה מה תהיה תגובתו הערב….

    תודה על הבלוג הנפלא והמתכונים השווים ?

    נירית

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games