יכולות בקלות להפוך להמבורגר. קציצות עדשים וקינואה

מתכונים זריזים: המבורגר פריך של קינואה ועדשים

מאי 11, 2013 מאת:
גם עסיסיות וגם פריכות, עם חרדל וסויונז. קציצות

גם עסיסיות וגם פריכות, עם חרדל וסויונז. קציצות

קציצות עבות, גם פריכות וגם נימוחות, שאפשר לאכול כמו שהן או בין חצאי לחמניות מתקתקות

לפעמים בלי להתכוון מצליח לנו איזה פטנט, כזה שמשנה את החיים שלנו במטבח וגורם לכולם מסביב אושר גדול. זה מה שקרה במקרה של קציצות העדשים – סדרה של קציצות, כופתאות ולביבות (תקראו להן איך שאתם רוצים), שסדרה לי ולעוד כמה אנשים את החיים. אושר גדול יותר מזה? יכול להתרחש רק כשהפטנט המקורי מקבל שדרוג, כמו שניסיתי והצלחתי לעשות היום. חזרתי אל אחד המתכונים שהתחילו את קדחת קציצות העדשים – אלה שעשויות מעדשים כתומות ועגבניות. העיניים שלי נחו על חבילה פתוחה של קינואה אדומה, שהתחלתי להשתשע איתה לאחרונה (היא ממש טעימה וגם בריאה אפילו יותר מהלבנה, בגלל נוגדי החמצון שבצבע האדום). אחד ועוד אחד ונולד לו מתכון חדש.

מדריך מסעדות טבעוניות

המבורגר פריך של קינואה ועדשים
עוד גרסה של קציצות מבוססות על עדשים מושרות ולא מבושלות. אלא שכאן מצטרפת אליהן קינואה מבושלת, שמצד אחד מעניקה עסיסיות ומצד שני – מוסיפה פריכות (בחיי, זה אמיתי). מתקבלות קציצות יפות ועבות, כאלה שאפשר בכיף לייצר גם בגודל כפול ולהכניס עם רטבים, מלפפון חמוץ ופרוסת עגבניה, בין שני חצאים של לחמניה. כמובן שאפשר לשחק עם התיבול איך שאוהבים.

חומרים ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים קטנים)

300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון

+ מבשלים את הקינואה האדומה: מטגנים מעט בשמן זית (אפשר לוותר על הטיגון), ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
+ מסננים את העדשים המושרות ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה לחה ואחידה.
+ מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (המטרה שהתערובת תרגיש טיפה מתובלת מדי).
+ מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר), יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
+ מגישים עם חרדל, חזרת, "סויונז", טחינה או בין שני חצאי לחמניה. בתיאבון!

סדנאות בישול

יכולות בקלות להפוך להמבורגר. קציצות עדשים וקינואה

יכולות בקלות להפוך להמבורגר. קציצות עדשים וקינואה

Print Friendly

142 תגובות לפוסט

  1. מאת הילית:

    יצאו ממש טעימות גם באפיה!
    הוספתי טחינה לבלילה כי איני משתמשת בשמן כמעט.
    תודה! 😛

    • מאת רון:

      האתר שלך הוא ממש ברכה – תודה תודה תודה :).

      מזכיר לי כל פעם חדש שבעצם אני לא מוותר על כלום אלא להפך אני מרוויח הרגשה טובה (על בריאות יהיו כאלה שיתווכחו – לי זה עושה המון טוב) פיסית ונפשית – מת כבר לנגוס ביס בהמבורגר הזה.

      רון.

    • מאת אלה:

      מה העובי של הקציצות? אפיתי גם והם התיבשו. כמה זמן ואיזה חום אפית?
      תודה

      • מאת אורי:

        היי אלה, אני אופה ב 180 מעלות כ-10 דקות (רצוי להפוך באמצע). חשוב לשמן את נייר האפייה וגם לזלף קצת שמן מלמטה. אם ממש רוצים לשמור על לחות בתנור אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. ותמיד לאחסן בכלי סגור מיד אחרי ההכנה (כשעדיין חם) ולא לתת להתייבש. בהצלחה!

        • מאת ליה:

          טיפ נוסף: אפיתי. שמתי מיד בקופסת אכסון, התזתי שמן זית (עם מתז מיוחד שאני ממלאה בעצמי בשמן זית) וסגרתי את הקופסה.

    • מאת רותי:

      מדהים !!!!!מתכון קל ופשוט ויצא מדהים תודה רבה רבה 😆

  2. מאת מיכל:

    שלום לך.
    – העדשים נראות כהות בצילום הנילווה, ממה?
    – האם עדשים כתומות, כפי שציינת, הנמצאות במים 4 שעות, לא יתפרקו?

    • מאת אורי:

      היי מיכל, מתנצלת על איכות התמונות, צילמתי באמצעות הטלפון, מכיוון שזה לא היה מתוכנן. בכל מקרה – הצבע הכהה הוא של הקינואה האדומה, העדשים די בהירות גם בצילום והשחימות מעט מהטיגון עצמו. הן אינן מתפרקות בהשרייה.

      • מאת עדינה:

        היי אורי
        אני מאוד נהנית מהבלוג ומהמתכונים בווינט, תודה!
        לי יש עדשים אדומות חצויות והן מתפוררות לי לגמרי בהשרייה, בניגוד למה שאת כתבת.
        האם את משתמשת בשלמות?
        יום נעים…

        • מאת אורי:

          תודה! לגבי העדשים – לא נורא אם קצת מתפוררות, גם השלמות קצת מתפרקות בהשרייה. אם ממש מתפרקות, פשוט תשרי פחות זמן.

  3. מאת יאיר י:

    לא הבנתי את "1 כוס קינואה אדומה (לפני בישול), מבושלת".
    מבושלת או לא מבושלת?

    • מאת אורי:

      הכוונה היתה למדוד כוס קינואה לפני הבישול ואז לבשל אותה. אבל בשל הבלבול – שיניתי את הנוסח.

  4. מאת ג'ולי:

    הי אורי
    נראה מצוין .לצערי אין לי מעבד מזון . את חושבת שאפשר לעבוד עם "טוחן מרקים"/ בלנדר מוט ? 😳

    • מאת אורי:

      אני חוששת שזה עלול לא לעבוד, כי בדרך כלל מכשירים כאלה זקוקים לנוזלים כדי לטחון היטב.. אבל לא ניסיתי.

    • מאת הדס:

      גם לי אין מעבד מזון 😥 עשיתי עם בלנדר מוט ויצא ממש בסדר פשוט לעשות את זה בקערה ולא בכוס הגבוהה שמגיעה עם הבלנדר…

    • מאת נירה:

      בהחלט אפשרי עם בלנדר מוט. אני מבשלת את העדשים עד שהן ממש פירה ואז לא צריך בכלל בלנדר
      יוצא מעולה בתנור

      • מאת אורי:

        היי נירה, אם מבשלים אפשר, אבל הרעיון במתכון הזה הוא להשתמש בעדשים ללא בישול (השרייה בלבד). את מוסיפה חומרי הדבקה כל שהם?

  5. מאת ניצן:

    הי אורי, נראה ממש טעים!
    – האם אפשר עם עדשים מבושלות ולא מושרות?
    – צריך לטגן את הבצל והשום לפני שמוסיפים למעבד מזון?

    • מאת אורי:

      היי ניצן, כל הרעיון בעדשים שלא יהיו מבושלות כדי לנצל את העמילן שלהן להדבקת התערובת. אם תהיינה מבושלות העיסה עלולה להתפרק וסביר שתצטרכי חומרים מדביקים אחרים. לגבי הבצל והשום – אין צורך לטגן, אפשר אם רוצים.

  6. מאת רוני:

    הכנתי עם קינואה רגילה, כי לא היה בארון אדומה :), הוספתי גם 2 עגבניות ותיבלתי עם תערובת בהרט לקציצות. יאמי.

  7. מאת הדס:

    יצא לזה טעם של פלאפל 😆 אז עשיתי את הקציצות ממש קטנות (עם מכשיר להכנת כדורי פלאפל 😉 ) ובטיגון עם ספריי שמן יצאה קערה ענקית של כדורים קטנים ופריכים שבני הבית שלי (והשכנה …) חיסלו במהירות מטורפת יחד עם מטבל טחינה
    העיקר שכולם היו מרוצים 😀

  8. מאת עומר חסון:

    אורי
    תודה רבה על השיתוף
    הכנתי שלשום ובחרתי באפייה ויצא מדהים בטעם ובמרקם.
    עוד מעט אלך להכין עם טיגון קל 🙂

  9. מאת מיכל:

    שלום אורי.
    מאחר ואין לי עתה עדשים כתומות, אז לדעתך אפשר עם סוג אחר כמו: חומות, שחורות?
    ואם כן אותו רעיון של השריה וכו'?

  10. מאת יותם:

    במה אפשר להחליף את העדשים הכתומות?
    עדשים אחרות?
    אפונה מיובשת?

  11. מאת מאיה:

    הכנתי עכשיו. אני מתענגת. חילקתי לשתי קערות. לאחת הוספתי בהרט ולשניה כמון טחון. חלק טיגנתי וחלק אפיתי. הכל טעים!!!!! וגם כל כך יפה לעין.
    בנוסף הכמתי פיתות ביתיות (חלק עם זעתר) , חסרה רק טחינה ואנחנו מסודרים.

    תודה על מתכון מקסים. לא קשה. שווה לחכות 4 שעות לעדשים….

    תודה! תודה! תודה!

  12. מאת מיכל:

    שלום לך.
    ראשית תודה לך על מתכון טעים כל כך זה.
    הבעיה היחידה לגביו: שהוא מתחסל בארוחה.
    1. השתמשתי בעדשים ירוקות.(לא היו לי כתומות).
    2 . השתמשתי בקינואה רגילה, מאותה סיבה.
    3 . אפיתי אותן.
    ועם תוספת ראויה ליד, וסלט טעים,כסלט חצילים זה פשוט היה מושלם.
    מזל שהשריתי כמות כפולה, מחר הסבב הבא.
    תודה בשנית,
    שבת שלום,
    ומחכה בקוצר רוח להמשך "סדרת" הקציצות המהירות הטעימות האלה.

  13. מאת רחל:

    נראה לך שיכול לעבור טיגון במחבת פסים? (פלנצ'ה) או שעדיף לטגן במחבת רגילה?

  14. מאת רחל:

    שאלה נוספת- אפשר להשרות את העדשים לילה שלם? כי אני רוצה להכין את הקציצות על הבוקר ולא יודעת מתי להשרות את העדשים…

    • מאת יהל:

      אין בעיה להשרות לילה שלם ואף יותר, יש מצב שהעדשים מעט ינבטו ואז זה בכלל מעולה.

  15. מאת אתי:

    הכנתי עכשיו, הטעם גן עדן, לצערי בטיגון הן מתפרקות ואולי טוב שכך את שאר הבלילה הכנסתי לתנור נראה מה יצא מזה.
    ולמה בשם האלוהים זה מתפרק?

    • מאת אורי:

      היי אתי, מוזר מאד שמתפרק, אלה קציצות עמידות במיוחד.. האם השתמשת במקרה בעדשים מבושלות?

      • מאת אתי:

        כן פאשלה שלי כנראה אבל יצא טעים

        • מאת נועה:

          גם לי זה התפרק לגמרי בטיגון, ולא בישלתי את העדשים. יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי במעבד מזון ידני ולא חשמלי אז זה לא נטחן מספיק? אבל יצאה עיסה…
          עכשיו זה בתנור, מקווה שיצליח!

          • מאת נועה:

            עדכון: העברתי את העיסה לבלנדר כדי שזה באמת יטחן כמו שצריך וזה פתר את הבעיה. השארתי את העיסה הטחונה ללילה במקרר כי נגמר לי אמש הזמן. הבוקר טיגנתי ואכן לא התפרקו כלל בטיגון. תודה אורי!
            אגב, אני חדשה בטיגון – כמה רדוד זה "טיגון רדוד"? עד אמצע גובה הקציצה או כמו חביתה?

          • מאת אורי:

            יותר כמו חביתה במקרה הזה. שמן שמכסה את כל המחבת בשכבה דקה. אם צריך מוסיפים שמן מדי פעם.

  16. מאת לירון:

    אלו הקציצות הטבעוניות הראשונות שלא התפרקו לי/התייבשו, יצא מעולה!
    לכמה זמן הם נשמרות במקרר? ונשארה לי מעט קינואה, כמה זמן קינואה נשמרת במקרר?

    • מאת אורי:

      איזה כיף לשמוע! הם יחזיקו יום יומיים בלי בעיה, כדי לחמם במחבת עם מעט שמן או להבריש בשמן ובתנור, שלא יתייבשו. קינואה מבושלת בכלי סגור יכולה להחזיק כמה ימים.

  17. מאת מיכל:

    שלום אורי.
    שוב פעם תודה.
    המתכון הזה הפך אצלנו, החלק הטבעוני במשפחה למתכון הבית במנה עיקרית.
    אני כבר הכפלתי כמויות, ואתמול שילשתי כמויות כדי שיחזיקו לנו 3 ימים.
    ניתן ל"עוף" מהמתכון שלך לכל מיני כיוונים שניסיתי בהצלחה,
    ואני משתפת אותך ואת קוראייך הרבים לדוגמה:
    באפיה
    עדשים ירוקות
    קינואה רגילה או קינואה אדומה או שילבתי ביניהן.
    שילבתי גם במקום קינואה לסוגיה כוסמת אורגנית
    2 כפות קווקר גס,
    המון המון פטרוזיליה.
    זייהו.
    תודה רבה רבה לך.

  18. תודה רבה
    הופתעתי כמה קל ופשוט להכין וכמה טעים
    הכנתי בדיוק כמו שאמרת ורק אפיתי במקום לטגן.
    יצא נפלא וטעים מאוד
    תודה נהדרת

  19. מאת טל:

    פשוט מעולה! תודה

  20. מאת צחי:

    הולך לנסות אותן היום, נראה קל להכנה, טעים ומזין (מחר אספר איך יצא).
    אך לפני שאתחיל שאלה:
    יש איזו בעיה להוסיף לתערובת תרד מאודה וקצוץ?

  21. מאת אושרית:

    הכנתי אתמול ויצא מדהים. בהחלט מתכון ששווה לאמץ 🙂 תודה רבה!!!!!!

  22. מאת אורטל:

    האם ניתן להחליף קינואה בגריסים מבושלות?

  23. מאת אתי:

    הי,
    האם אפשר לשמור חלק מהקציצות במקפיא? לכמה זמן?
    תודה

    • מאת אורי:

      בהחלט, לטעמי עדיף לשמור את התערובת בצורת קציצות לפני הטיגון/האפייה, ולהכין כל פעם את הכמות הדרושה. כדאי להפריד עם ניירות אפייה שלא יידבקו.

  24. מאת ליאת מנדיל:

    האם חייב להוסיף את הפלפל ? וכמה זמן אפיה התנור בערך

    • מאת אורי:

      היי ליאת, לא חייבת להוסיף פלפל. לגבי זמן אפייה – משהו כמו 5 דקות מכל צד על 200 מעלות. כדאי לשמן היטב את נייר האפייה ולזלף גם שמן זית מלמעלה.

  25. מאת ליאת מנדיל:

    האם חייב להוסיף את הפלפל ?

  26. מאת עדינה:

    הכנתי ויצא באמת מעולה, אפילו לא הרגשתי שום צורך לשנות או להוסיף משהו.
    ובאמת נוח לעבוד עם הבלילה שלא מתפרקת כמו המון קציצות צמחוניות וטבעוניות רבות שניסיתי
    כל הכבוד!
    וזה לא משנה כלל וכלל אם העדשים מתפוררים או לא במים כי טוחנים את הכל.

  27. מאת סופי:

    בהתחלה יצאו לי כמה קציצות מתפרקות וחשבתי לעצמי "אוי לא, הלכה הארוחה" 😯 … ואז הבנתי שצריך להדק אותן היטב ולהכין אותן בידיים והשאר יצאו מעולות, לא מתפרקות, פריכות מבחוץ וטעימות טעימות טעימות!!!
    (לא היה לי פלפל צ'ילי, אז הוספתי בערך חצי כפית אריסה קנויה ויצא מעולה!)
    תודה על המתכון המעולה! 😀

  28. מאת משה:

    מתכון מאוד מוצלח, פשוט נורא להכנה, שעה אחת של השקעה ויש לכם קציצות מוכנות ואפילו על מחבת קטן.

    תודה!

  29. מאת יוני:

    מעבד מזון הוא מכשיר חשמלי הנחוץ בכל מטבח

  30. מאת בתיה:

    בס"ד

    הכנתי אותו לצהריים כי רציתי שהילדים יכלו משהו פרווה ואני מאוד שמחה כי כולם אכלו וכולם החמיאו וגם בעלי הסתכל עלי מכינה את זה וקצת חשש ושאל: "מי יאכל את זה, הילדים יאכלו את זה?!" וברוך ה' כשטעם הוא הביע פליאה ואמר לי "אני מוריד את הכובע לפנייך" אז אמרתי לו זו לא אני, לקחתי מהאינטרנט את המתכון. אז תודה ואולי גם אני אהיה צימחונית מתישהו, עם מתכונים כאלה…

    גמר חתימה טובה ושנה טובה לכולם… 😀

  31. מאת מעיין:

    היי אורי
    יש לי שאלה קצת מטופשת (אין לי הרבה נסיון קציצתי…) אם אכין את התערובת בצהריים, אשמור אותה בקירור עד הערב ואז אאפה, משהו יכול להיהרס?

    תודה 🙂

  32. מאת מור:

    הכנו השבוע ויצא מעולה, תודה רבה!

  33. מאת רינה:

    כדאי להשרות את הקינואה. לאחר שטיפה הגונה והשרייה נפטרים מקצף דמוי סבון.

  34. מאת שירי:

    אוף 🙁

    הקציצות נראו כל כך מגרות ויצאו לי- על הפנים 🙁

    יבשות ודחוסות מאוד…

    אפיתי אותן- אולי בגלל זה? והשתמשתי בקינואה רגילה..

    למרות שבכל התגובות- שני הנ"ל לא היו אמורים להשפיע.. אוף 🙁

    • מאת אורי:

      באסה.. דווקא מכל הדיווחים גם מי שאפה דיווח על הצלחה עם הקציצות האלה. אין לי הסבר, הקינואה לא אמורה להשפיע.

  35. מאת אורית:

    היי אורי

    אני מחפשת מתכון לקציצת ירקות. ניסיתי בעבר עם כמה סוגים של ירקות וניסיתי לטגן אבל זה לא הצליח. לא ידעתי כמה שמן שמים, על איזה להבה לשים, כמה זמן לטגן. אני מבינה שבגלל שמדובר בירקות צריך להוסיף הרבה קמח וזה לא הכי בריא.
    (וגם לסחוט ללא סוף את הירקות מהנוזלים) האם את מכירה מתכון לקציצת ירק בריאה וטעימה?
    אגב.. רק אל תגידי להדביק בעזרת טחינה כי הטעם שלה דומיננטי 🙂
    אשמח לעזרתך:)

    • מאת אורי:

      היי אורית, באמת אין לי מתכון קלאסי כזה.. אני בטוחה שיש כאלה ברשת. אני צריכה עוד לחקור קצת את הנושא אבל בעיקרון יש כל מיני שיטות – מקמח, דרך טופו טחון ועד פירה תפוחי אדמה או בטטה. לא חייבים טחינה 🙂

      • מאת אורית:

        תודה רבה(:
        הכנתי את קציצות העדשים ה ירוקות עם קוסקוס שלך (רק בלי הקוסקוס) ויצא טעים!
        דרך אגב, המתכון המוצלם במטבח של שי-לי מאוד סייע לי.
        כן ירבו עוד סרטונים(:

  36. מאת נועה:

    הי,

    האם יש אפשרות להחליף את הקינואה במשהו אחר? למשל בורגול? במידה וכן, האם הוראות ההכנה שונות לגבי בורגול?

    תודה!

  37. מאת תמי:

    הי אורי,

    התוועדתי לאתר שלך מעט מאוחר, וניסיתי לאחרונה את מתכון הקציצות הפשוט והמצוין!!!, לאחר מן רב של תזונה מבוססת בעיקר על עצלנות בישול, גרמת לי להכנס שוב למטבח הפצפון בדירה ולחזור לסירים… איזה כיף.

  38. מאת קסם:

    היי אורי, תודה על המתכון. יש לך רעיון בשבילי במקום להמתין 4 שעות? ומה אני יכולה לשים במקום קינואה?
    תודה

    • מאת אורי:

      אולי שעתיים יספיקו. יש כאלה שמבשלים כמה דקות במים רותחים ואז טוחנים, אני חוששת שהטריק לא יתפוס והקציצות יתפרקו.. במקום קינואה אפשר בורגול שהושרה במים כ-20 דקות או אפילו קצת אורז.

  39. מאת עדי:

    תקשיבי- זה נהדר! אפיתי בתנור (הוספתי שמ"ז מתחת ומעל כמו שהמלצת), 10 דק ואז עוד 5 בצד שני… ויצא מטורף!
    אני ממש מקווה שאמצא דרך לתת לגאונות הזאת לשרוד את הפלטה של שבת (AKA מחרבת כל מה שקריספי וטוב)… ויותר מקווה שיישאר בכלל משהו עד שישי בערב!

    תודה על המתכון הזה!

  40. מאת אסף:

    למי שאסור לו מטוגן. איל את ממליצה לעשות

    • מאת אורי:

      לאפות! לחמם תנור ל 180 מעלות. לשמן תבנית עם נייר אפייה, להניח את הקציצות ולזלף למעלה עוד קצת שמן זית. אם רוצים להקפיד לא לייבש אותן, מומלץ להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דק נוספות. הזמן יכול להשתנות מתנור לתנור אז פשוט לבדוק

  41. מאת יפעת:

    הטעם של הקציצות מעולה, אולם בתנור יצאו יבשות-חנק. הקפדתי על 5 דקות כל צד ומריחה וזילוף שמן

    • מאת אורי:

      אמממ חבל.. אולי היו חסרים נוזלים בתערובת, קשה לאמוד זה יכול להשתנות מירק לירק, מקטנית לקטנית.. מציעה בפעם הבאה את הטריק המעולה הבא: תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, הם ישמרו על הלחות

  42. מאת שני:

    קציצות העדשים יצאו מעולה! אפיתי, אז או שמגישים עם רוטב או בתוך כריך (כי מעט מתייבש) עם חרדל, נבטים, פסטו, רוקט ועגבניות. תודה!

  43. מאת רומן:

    היום ניסיתי להכין פעם ראשונה. השידרוגים שלי כוללים: כרישה במקום בצל, נבטי בזיליקום במקום פטרוזיליה. יצא מדהים. כל שלושת ילדי התלהבו, אפילו הקרניסט העיקרי (בן 6).מחכה לתגובות נוספות…

    תודה על המתכון. פשוט חוויה מתקנת, אחרי רבים אחרים שהתפרקו לבלי היכר…

  44. מאת טלי:

    היי אורי. זו פעם שניה שאני מכינה את הקציצות האלה, ולמרות הטעם המעולה – הן פשוט ממש מתפרקות לי. ניסיתי להכין קטנות יותר, גדולות יותר, שטוחות יותר, עם רינג – לא משנה מה, הן מתפרקות במהלך הטיגון. אפילו ניסיתי להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה וזה לא עזר. מה אני עושה לא טוב? יכול להיות שאם אשתמש בפחות קינואה זה יתפרק פחות? העדשים הרי הן מה שאמור להדביק, לא?

    • מאת אורי:

      טלי, זה באמת מסתורי! אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים שהכנתי אותן ושאנשים סיפרו לי שהכינו, כולל בסדנאות.. העדשים לא מבושלות בכלל, רק מושרות, נכון?

      • מאת טלי:

        כן, רק מושרות. זה באמת ממש מוזר. בפעם הקודמת עוד הצלחתי איכשהו ליצור קציצות, הפעם פשוט לא הצלחתי לשמור על צורה, הכל יצא בחתיכות קטנות (טעימות, אמנם….)

        מה את אומרת, כדאי לנסות להפחית את כמות הקינואה, זה יכול לעזור?

        • מאת אורי:

          כן, יכול להיות שכמות הקינואה גדולה מדי והיא מפרקת את הקציצות. אבל גם זה מעולם לא קרה לי.. תעלומה ממש!!

          • מאת טלי:

            היי אורי,

            רציתי לעדכן שהכנתי שוב את הקציצות והפעם הפחתתי בחצי את כמות הקינואה. התערובת עדיין הייתה קצת מתפוררת, אבל הפעם הצלחתי לשמור על הצורה של קציצה מספיק זמן עד שהן הגיעו למחבת, וברגע שהן השחימו בצד אחד זה כבר היה בסדר ויכולתי להפוך די בקלות לצד השני. אולי בפעם הבאה אשים אפילו פחות קינואה וזה יהיה מושלם 🙂

          • מאת אורי:

            היי, בעקרון אפשר להכין אותן גם בלי קינואה בכלל 🙂

          • מאת אורי:

            נשמע לי שאת צריכה לטחון יותר את התערובת. היא לא אמורה להתפורר בכלל

  45. מאת מזל:

    מעוניינת לא לטגן את הקציצות, אפשר לאפות בתנור כדי שלא יתפרק צריך להוסיף עוד משהו לתערובת.
    תודה מראש

    • מאת אורי:

      מזל אין בעיה לאפות רק חשוב לא לייבש – להבריש בשמן זית את נייר האפייה ולזלף גם מלמעלה. לסגור בקופסא מיד אם לא אוכלים ישר אחרי ההכנה.

  46. מאת מזל:

    קראתי את התגובות ואני הולכת לנסות את הקציצות שכולם מתלהבים מהטעם. אעדכן אתכם איך יצא
    😛

  47. מאת עפרה:

    וואו, זה יצא כל כך טעים!
    הכנתי את התערובת בכמות של המתכון, ובינתיים טיגנתי נגלה אחת כניסיון (שכאמור התברר כמוצלח ביותר :))
    אני רוצה להביא אותן לארוחת סוכות מחר. אפשר לשמור את שאר התערובת במקרר עד מחר ולטגן אותן על המקום? היא לא תתקלקל? או שעדיף לטגן את הקציצות היום ולחמם אותן מחר?

    תודה רבה,
    עפרה

  48. מאת שירה:

    אחלה מתכון, הכנתי ואכין שוב בעתיד בטוח. טעים, בריא ופשוט להכנה.
    השתשמשתי בבלנדר מוט, ובמקום פטרוזיליה שמתי מעט כוסברה ועלי סלרי צעירים.

  49. מאת נאוה:

    חג ראשון של פסח 2015
    הכנתי לראשונה את הקציצות עדשים וקינואה
    יצא קריספי וטעיייייים!!!
    תודה על מתכון מופלא!
    חג שמח!

  50. מאת נאור:

    הרבה זמן לא נהניתי ככה מקציצות קטניות!
    התערובת לא הייתה יציבה מספיק (אולי הייתי צריך לטחון את העדשים יותר) אז הוספתי תחליף ביצה ביתי (של משהו דוב) וטחינה ויצא פשוט מדהים.
    תודה על המתכון! 😀

    • מאת אורי:

      היי, איזה יופי! בעקרון הן מהקציצות היותר יציבות שיש.. ככה שזה כנראה באמת עניין של טחינת התערובת.

  51. מאת הודיה:

    הי אורי,

    ראשית תודה רבה, נשמע קציצות טעימות ביותר עם המון אופציות וטיפים לשינוי,
    רציתי לשאול האם הנבטת את הקינואה ??? לפי התמונה זה נראה כך ואם כן איך מומלץ להנביט אותה.

    בתודה הודיה

  52. מאת אביטל:

    אורי, יש לי בבית עדשים שחורות מבושלות, וקינואה אדומה מבושלת.
    אני רוצה להכין מהם קציצות. הבנתי שאם העדשים מבושלים , אין מה שיגדביק את
    התערובת.
    אני רוצה לטחון את העדשים המבושלות, להוסיף להן תבלינים וקינואה , ולהכין קציצות, אבל אני חוששת שיתפרק לי.
    מה את מציעה לי להוסיף כדי שהן לא תתפוררה?
    והאם כדאי לאפות או לטגן?

    • מאת אורי:

      כן, כדאי שמשהו נוסף יקשור את התערובת, הקינואה לא תעזור הרבה כי היא לא דביקה ועמילנית כמו אורז למשל. לכן הייתי משתמשת בקמח חומוס או עדשים או אפילו קמח תירס – הם ישפיעו מן הסתם על הטעם והמרקם אבל זה יכול להיות לגמרי לטובה 🙂 הייתי מוסיפה גם בצל/שום/ירק אחר – מגורד או טחון, שיוסיף עסיסיות ואווריריות. מניסיון, טיגון טעים יותר וגם הופך קציצות ליציבות וקריספיות יותר אבל אם את מעדיפה אפשר גם לאפות. תמיד כדאי להכין את התערובת, לנסות לטגן או לאפות ואז לבדוק שהן אכן יציבות וטעימות מספיק לפני שמכינים את כל התערובת. בהצלחה! (סליחה על התגובה המאוחרת, אני לא בארץ)

  53. מאת שירה:

    הי, אני חוזרת למתכון המוצלח ושוקלת להכינו לאירוע. מלחיץ אותי קצת להכין הרבה דברים לקראת זה, אז אני תוהה אם אפשר להכין אותם מראש ולהקפיא?

    • מאת אורי:

      היי, עקרונית כן אבל אין כמו להכין טרי. אפשר גם להקפיא את התערובת, אפילו בצורת קציצות עם נייר אפייה בין השכבות.

  54. מאת רחלי:

    היי אורי, רוצה להודות לך על המתכונים המצוינים עד כה. הפעם הכנתי את העיסה להמבורגר העדשים ורק החלפתי את הקינואה בבורגול דק שהשריתי היטב. אולם העיסה יצאה לי נורא רכה ואני לא יכולה לעצב ממנה כדורים/קציצות. הוספתי גם קמח אורז. אבל בינתיים זה נראה קצת בעייתי… שומרת את העיסה במקרר, ומחכה לעצתך. אודה לך על עצה/רעיון. יומטוב, רחלי

    • מאת אורי:

      היי רחלי, סליחה על העיכוב! מעניין מה עשית בינתיים או שזה עדיין במקרר? לגבי העיסה, היא אמורה לצאת קצת רטובה, השאלה עד כמה.. אפשר להוסיף קמח עדשים או קמח חומוס לייצוב. ואת גם יכולה לנסות להניח אותן בכף במחבת ולשטח כמו לביבות. מוזר שיצאו כל כך רכות, סחטת היטב את הבורגול?

  55. מאת מאיה:

    היי, האם ניתן להשמיט את הצ'ילי? או להוסיף פלפל אדום במקום? לטובת הרגישים לחריפות שבינינו…

  56. מאת נועה:

    מחכה לנסות זאת! האם זה בסדר לשטוף את העדשים היטב לפני ההשרייה או שזה יוציא מהן את מה שמאפשר להן להדבק? אני בד"כ שוטפת היטב לפני השימוש.

  57. מאת מריה:

    כמה זמן ניתן להשאיר את הקציצות במקרר?

    • מאת אורי:

      ניתן לשמור את הקציצות מספר ימים במקרר בקופסא סגורה, אחכ זה כבר לא יהיה הכי טעים וטרי.. אפשר בהחלט להקפיא.

  58. מאת דפנה:

    הכנתי היום בתקווה שישאר לי ללימודים וסתם ככה לצהריים כשאני לומדת בבית. אבל הילדים פשוט טרפו מהגדול ועד לקטן. הכנתי מעדשים ירוקות וקינואה רגילה כי זה מה שהיה לי תיבלתי בגרגרי כוסברה, גירדת לימון, תבלין קארי טוב, קצת כמון ויצא פשוט מעולה. טיגנתי במעט שמן זית כל סבב ופשוט טרפו. אנחנו לא טבעונים אבל מכינים הרבה מאוד אוכל טבעוני וזה פשוט מושלם בשבילנו (אני בדרך…) תודה רבה

  59. מאת אלעד כהו:

    יצאו טעימות במיוחד, השתמשתי בקינואה לבנה. ממש ממש טעים.

  60. מאת לין:

    יצאו קציצות טעימות מאוד
    בעלי לא טבעוני ואכל אותן עם הרבה רעש 😜
    עשיתי עם קינואה לבנה
    תודה רבה 🌹

  61. מאת קטי:

    באתי להגיד שהכנתי היום לראשונה ויצא מעולה! תודה רבה על מתכון מעולה!!!! ❤
    כולם אהבו מאוד!!! 🙂 וזה לאחר ניסיון מר עם קציצות טבעוניות למיניהן.
    הערה אחת: בהתחלה הקציצות יצאו ממש מתפרקות. צריך לבדוק את העיסה לפני הטיגון, אם היא לא מספיק דביקה צריך להוסיף מעט קמח/מים. אני השתמשתי בקמח עדשים כתומות.

    • מאת אורי:

      תודה קטי! בעקרון אין סיבה להוסיף חומר מדביק – הפתרון הוא או לטחון יותר זמן (אולי העיסה נשארה גרגירית מדי), או ששמת יותר מדי קינואה ביחס לעדשים או שהעדשים היו מבושלות.. הכנתי כבר מיליון פעם ולא התפרקו – שווה לבדוק את הסיבה ולנסות שוב!

  62. מאת פנינה:

    יצא טעים מאד מאד, כו-לם אכלו שזה נפלא.
    קראתי את כל התגובות ולכן שמתי קינואה רק עד שהרגשתי שזה מתגבש
    אבל בכל זאת באפיה התפרקו 🙁
    האם את סוחטת את העדשים והבצל אחרי שהם נטחנים?
    אני רוצה לעשות שוב אבל שלא יתפרק כדי שאוכל להכניס ללחמניות…
    תודה.

    • מאת אורי:

      היי פנינה, לא אני לא סוחטת.. לדעתי זה או כמות קינואה גדולה מדי או שלא טחנת מספיק את התערובת והיא נותרה פירורית ולא התאחדה. עשיתי אותן פשוט המון פעמים ומעולם לא התפרקו..

  63. מאת טליה:

    תושיה והצלחה: לאחר שהשריתי את העדשים מספר שעות, גיליתי שאין לי קינואה בבית. החלפתי את הקינואה בכוסמת מבושלת ויצא טעים ובריא כמו המתכון המקורי. תודה!

  64. מאת אביגיל:

    האם הקציצות עוברות הקפאה?

    • מאת אורי:

      לגמרי, אבל היזהרי מהתייבשות! להעביר לכלי סגור מיד אחרי ההכנה כשהן חמות ולא לייבש אותן בטיגון/אפייה.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט