צילום: אורי שביט

פלפלים ממולאים

אוקטובר 8, 2012 מאת:

אני אוהבת את האדומים, אפשר להשתמש בירוקים או לערבב. כמובן שהטכניקה והמילוי יעבדו מצוין גם במקרה של קישואים, כרוב ושאר ירקות. כמו הרבה תבשילים מהסגנון הזה, למחרת בחימום חוזר זה יהיה אפילו טעים יותר!

8-10 פלפלים אדומים או ירוקים

למילוי:
2 כוסות אורז
1-2 קישואים מגורדים
1-2 עגבניות מגורדות
3-4 גבעולי סלרי, קצוצים
3-4 גבעולי בצל, ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה
שמן זית

לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית

+ שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק, נשתמש בהם למכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהוא מלבין. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן-לערבב 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומסירים מהאש.
מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מאדים את השום הקצוץ 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז בערך עד 3/4 מגובה הפלפל. מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך הסיר עם הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומכסים ב"מכסים" ששמרנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים.

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. מאת לולו:

    כמה זמן צריך לבשל עם אורז מלא?

    • מאת אורי:

      היי לולו, לא ניסיתי אבל הייתי במקרה הזה מעדיפה לבשל את האורז המלא "חצי בישול" לפני המילוי, כדי שיהיה יותר קל להגיע לבישול מלא שלו.

  2. מאת פלפלת:

    איזה אורז??

    • מאת אורי:

      הי פלפלת, אני השתמשתי בפרסי קלאסי, אבל אפשר אני בטוחה גם עם בסמטי וגם עם מלא – בבישול מקדים או ממושך יותר.

  3. מאת הדס:

    היות ואני לא בשלנית גדולה…. תמיד פחדתי מממולאים. אתמול ניסיתי את המתכון הזה ויצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!
    וזה גם כל כך קל!
    ההתאמות היו קלות בלבד, לא שמתי צ׳ילי ומלאתי גם קישואים עגולים.
    כולם מאד נהנו.
    וכמובן שמה שנשאר להיום בצהריים היה הרבה יותר טעים.
    תודה 🙂

  4. מאת טינה הלוי:

    שלום אורי. במקרה ראיתי את התכנית של שי לי בשבוע שעבר ואת היית שם. היה כייף לראות סוף סוף תכנית עם הכנה של מאכלים טבעוניים. אין פשוט אין. אני מאד אשמח לשמוע שיש לך תכניות לתכנית כזאת 🙂

    המתכונים שלך נהדרים. אני אגב, מוסיפה קצת מאש לאורז, גם כי זה טעים וגם כי זה מרכיב חלבון שלם. טעים מאד מאד.

    תמשיכי להפתיע אותנו במאכלים הנהדרים.

    טינה

  5. מאת יוני:

    באו אליי כמה חברים לביקור ואמרתי להם שאני מכין את זה (שיניתי קצת את המתכון וערבבתי אורז מלא עם בורגול וקינואה).
    הם בהתחלה זלזלו (הם לא טבעונים) ואמרו שבטח זה לא יצא טעים כמו עם המילוי הבשרי.
    לפני כמה דקות הגשתי להם את זה והממולאים חוסלו ! הם אמרו שהם גם רוצים לנסות ולבשל אוכל טבעוני, ואני נתמלאתי אור ושמחה !
    תודה רבה על המתכון 🙂

  6. מאת שרונה גורן:

    הכנתי ויצא מעולה. תודה.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט