מבטיחה לכם שהם לא הספיקו להתקרר בצלחת.

פלאפל כוסמת ואפונה

דצמבר 21, 2012 מאת:

אני ויתרתי על התענוג של שמן עמוק, יצרתי קציצות פחוסות בינוניות וטיגנתי בשמן בחצי הגובה משני הצדדים. אל תשכחו להכין טחינה לטבילה מבעוד מועד, הפלאפל הזה לא יישאר בצלחת הרבה זמן, באחריות.

חומרים לכ-30 כדורים/קציצות

400 גרם כוסמת ירוקה מונבטת (או מבושלת אך עדיין נגיסה)
300-400 גרם אפונה טרייה (או קפואה מופשרת)

1/2 צרור כוסברה, קצוצה
חופן עלי נענע טריים, קצוצים
2 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון (אני משתמשת לרוב בחמניות)

גיוונים/תוספות אפשריים:
זרעי כוסברה שבורים, כמון, בצל ירוק

+ מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה, גרגירית מעט ודי דביקה (אל חשש, ככה הפלאפל שומר על עסיסיות). טועמים ומתקנים תיבול (כדי שלתערובת יהיה טעם עז ומעט מלוח מדי, כי הטעמים "דוהים" בטיגון).
+ מחממים שמן צמחי במחבת גדולה (השמן צריך להגיע בערך עד חצי גובה הקציצות). בידיים נקיות יוצרים קציצות בינונית ושטוחות (אם מרטיבים מעט את הידיים זה עוזר) ומטגנים 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות היטב. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם טחינה.

מבטיחה לכם שהם לא הספיקו להתקרר בצלחת.

מבטיחה לכם שהם לא הספיקו להתקרר בצלחת.

Print Friendly

14 תגובות לפוסט

  1. מאת ענת:

    הי, איך מבשלים כוסמת ירוקה? האם פשוט מרתיחים במים? תודה!

  2. מאת עדי:

    היי,
    האם אפשר לאפות בתור במקום לטגן?

    תודה!
    עדי

    • מאת אורי:

      לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שכן. מה שאני מציעה – לשמן נייר אפייה, להניח עליו את הפלאפל ולזלף קצת שמן גם מלמעלה. להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור שיעשה אדים ולא לאפות יותר מ-10 דקות.

  3. מאת רפאל:

    למה טיגון חצי עמוק, ולא טיגון עמוק? יש לכך יתרונות בריאותיים? לפי המידע שאני נחשפתי אליו, טיגון חצי עמוק פחות בריא מכיוון שהוא מצריך זמן ארוך יותר של טיגון

    • מאת אורי:

      טיגון עמוק נחשב יותר מוצלח מכיוון שפחות שמן נספג, עד כמה שאני יודעת. אפשר כמובן לטגן גם בטיגון עמוק, אני מעדיפה את הרדוד שגם הוא קצר למדי במקרה של הקציצות הללו.

  4. מאת אדם:

    האם צריך לבשל את האפונה? להשרות אותה?

  5. מאת מיה:

    קרה לי משהו ממש מבאס עם המתכון-
    הקציצות התפרקו לגמרי בטיגון! נשארתי עם קציצות בחצי גודל ומחבת מחא בבלילה חצי מטוגנת 🙁
    עשיתי די מה שכתוב…רעיון למה זה קרה?
    הבלילה כל כך טעימה וחבל שלא יהיו קציצות

    • מאת אורי:

      היי מיה, באמת קשה לי לדעת מה גרם לזה בדיוק.. אולי בישול יתר של הכוסמת? בכל מקרה במקרה כזה פשוט נעזרים בקמח כלשהו (אפשר גם חומוס או עדשים אם לא רוצים להוסיף קמח רגיל).

  6. מאת דפנה:

    מעולה, אפילו לא הספקתי להכין את הטחינה הילדים פשוט הוציאו משלחת "לגנוב" פלאפלים כל פעם שחשבו שאני לא רואה, כמובן שחייכתי. אגב לקח לכוסמת שלי מליון שנה לנבוט וכשכבר נבטה לא היה לי כוח ולכן ישבה איזה שבוע במקרר מונבטת ועדיין הייתה מצוינת.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט