זמן הכנה הכל כולל הכל: 15 דקות גג. באחריות

שבלולי ארטישוק וזיתים

ינואר 12, 2013 מאת:

עונת הארטישוקים עדיין רחוקה וגם בעונה, מעטים המשוגעים (אני) שמקלפים ארטישוקים טריים ומוציאים להם את הלב. אפשר להשתמש בקפואים ומי שממש רוצה להשקיע – ירכוש ארטישוקים משומרים איכותיים תוצרת ספרד או איטליה (להשיג במעדניות המתמחות). שימו לב – את הלבבות המופשרים לא צריך לבשל! את עלי הפילו לא צריך להבריש אחד אחד ולערום בשכבות! אמרתי שזה מהר וקל, לא?

חומרים ל-10 מאפים בינוניים

10 דפי פילו, מופשרים
400 גרם לבבות ארטישוק (1 חבילה של לבבות קפואים), מופשרים
חופן זיתים (רצוי קלמטה) מגולענים
2-3 שיני שום
חצי צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס (אפשר להחליף בפטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום – כל עשב וכיוון הטעם שלו)
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית איכותי

לעיטור: שומשום או קצח

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ במעבד מזון טוחנים יחד את לבבות הארטישוק עם הזיתים, השום, הכוסברה ומעט שמן זית, עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח (בעדינות, הזיתים מלוחים) ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
+ פורסים דף פילו על משטח עבודה (את יתרת הדפים כדאי תמיד לכסות, שלא יתייבשו וייקרעו) ומקפלים לשניים למלבן צר וארוך. מניחים במרכזו "שורה" עבה של מלית הארטישוק, מגלגלים לנקניק ואת הנקניק – לשבלול. מניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום או קצח. ממשיכים כך עם יתר הדפים.
+ אופים את השבלולים במשך כ-5 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. מגישים מיד.

אפילו די בריא! בורקס פריך של ארטישוק וזיתים

אפילו די בריא! בורקס פריך של ארטישוק וזיתים

Print Friendly

14 תגובות לפוסט

  1. מאת מירב:

    אמאל'ה פילו!
    אבל איתך אני באש ובמים. רק במה צריך להבריש אותם, ומה זה אומר לערום אותם, כל בורקס מורכב מיותר מדף פילו אחד?
    ואם פותחים חבילת עלי פילו חייבים להשתמש בכולה? או שיש דרך להוציא חלק ולהשאיר את השאר במקפיא?

    • מאת אורי:

      כמו שכתוב – לא צריך לערום! זאת שיטת קיפול שמשתמשים בה בדף אחד כל פעם. הדפים מאד דקים, אין סיכוי להפריד חלק, את מה שנשאר עוטפים חזרה היטב בניילון ומאחסנים במקרר עוד יום מקסימום יומיים.
      את האיור עשיתי לבורקס שוקולד, אבל זה אותו רעיון:
      vegansontop.co.il/vegan-chocolate-rolls/draw

      • מאת מירב:

        איור גאוני
        אז כל בורקס הוא רבע עלה פילו בעצם?
        יש מצב שזה יעבוד עם עלי סיגר וזהו?
        ובמה להבריש?

        • מאת אורי:

          אויש, בשבלולי שוקולד עשיתי רבע כנראה. זה אמור להיות חצי או עלה שלם.. לא ניסיתי עם עלי סיגר, לא נראה לי שתהיה בעיה אבל זה מרקם אחר. להבריש בשמן זית 🙂

          • מאת מירב:

            על החיים ועל המוות, נראה לי שאני מנסה את זה מחר

          • מאת אורי:

            את קורעת אותי 🙂 זה משהו שאני גומלת ממנו אנשים בסדנאות, הפחד מהפילו, בהההההה!

  2. מאת ענבל:

    אמאלה, לא הבנתי כלום! את אומרת שכל שבלול מורכב מדף פילו אחד? אבל בתגובה כתבת שאי אפשר להפריד אותם!
    זה פשוט נראה לי אחלה מתכון לעשות טבילת אש עם פילו..

    • מאת אורי:

      התכוונתי שאי אפשר להפריד רק חלק מהחבילה הקפואה ואת השאר להחזיר להקפאה.. מפשירים את כל הגליל, רצוי 24 שעות במקרר. ואז פותחים – מגולגלים בו כ-10 דפים גדולים יחסית ודקים מאד – להפריד אותם בעדינות רק אחרי הפשרה. בהצלחה!! 😉

  3. מאת עפרי:

    הכנתי, זה נסיון ראשון שלי עם פילו, והיה מדהים! הטעם נהדר, והם התחסלו ראשונים בארוחת השבועות שלנו! מה שכן, השבלולים יוצאים גדולים והמלית הספיקה לשישה רק..

  4. מאת רינת:

    תודה רבה רבה,
    הכנתי את זה לשבועות , היה להיט!כל כך טעים.
    המילוי טוב אפילו כממרח.

  5. מאת אלה:

    תודה על מתכון מעולה! הכנתי לשבועות וזה היה ההיילייט של הארוחה, כולם ממש התלהבו.

  6. מאת איילת:

    היי

    יש איך לקצר תהליכים- להכין מראש?
    נניח, להכין את השבלולים, לשים במקרר ולאפות לפני ההגשה?
    או שהבצק יתייבש ככה?

    תודה רבה 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט