מיונז טבעוני ביתי

אפריל 5, 2015 מאת:

לא ייאמן כמה קל להכין מיונז טבעוני בבית, אפילו יותר קל מלהכין מיונז מביצים. אין כאן צורך באמולסיה וזילוף איטי של שמן אלא פשוט בטחינה קצרה של כל המרכיבים והוא גם, אין כיף, בריא יותר ונטול כולסטרול. אני אוהבת לתבל אותו במעט פפריקה מעושנת, כמובן אפשר להוסיף אילו טעמים שאתם רוצים. הכי חשוב – אל תשכחו להצטייד בחלב סויה נייטרלי לגמרי, אתם ממש לא רוצים מיונז מתוק.

2/3 כוס שמן צמחי (חמניות, תירס וכד')
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת

+ מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור כשבוע.

מיונז טבעוני ביתי. צילום: אורי שביט

Print Friendly

21 תגובות לפוסט

  1. אורית הגיב:

    האם ניתן להקפיא את המיונז ?

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שלא, אבל לא ניסיתי. עדכני אם תנסי!

      • שיר נ. הגיב:

        הכנתי יצא טעים, זה ממש כמו מיונז אמיתי בטעמו,
        אבל ,,
        המרקם מעט דליל, לא הגיע למרקם סמיך,של מיונז,
        למרות שהקצפתי בבלנדר מוט במשך 2 דקות .
        השאלה היא, האם יש מה לעשות בכדי לשפר את הסמיכות ?

        • אורי הגיב:

          היי, בעקרון לא אמורה להיות בעיית מרקם.. והוא יוצא מאד יציב. לפעמים זה תלוי בסוג החלב, אני משתמשת באלפרו אדום וזה יוצא ממש חזק.

          • שיר נ הגיב:

            תודה.
            למרות שלא ממש הסמיך ,יצא מיונז ממש טעים ,
            ערבבתי אותו בסלט כרוב -וגזר, והיה טעים.

      • שרון הגיב:

        היי אור,
        האם ניתן להשתמש למיונז בשמן- זית ?
        (שהכי בריא מכול סוגי השמנים.)

        • אורי הגיב:

          אפשרי, אבל התוצאה תהיה "כבדה" מאד ובעלת טעם דומיננטי של שמן זית. אם את רוצה שמן בריא יותר, הייתי הולכת על שמן זרעי ענבים (המחיר שלו כמו של שמן זית)

    • שיר נ הגיב:

      הערה לתשומת הלב:
      לפני הוספת מיץ -לימון ,כדאי שתטעמו שהלימון חמוץ ולא מריר,
      בכדי שלא לקלקל את טעם המיונז.

  2. אייל הגיב:

    החלטתי להתעלם מהאזהרה של אורי וושמתי חלב סויה רגיל . יצא לי מיונז מתקתק
    מכיבן שעשיתי כמות שמספיקה לשנה אז יהיה לי הרבה-הרבה זמן להיזכר
    למה כדאי להקשיב בקולה של אורי שביט.
    זה המצב.

  3. נטע הגיב:

    היי! האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/ אורז במקום?

  4. סתיו הגיב:

    הי אורי,
    האם ניתן להכין עם חלב צמחי אחר שהוא לא סויה?
    תודה

  5. טל הגיב:

    יצא מעולה, תודה!!
    עכשיו השאלה – מה עושים עם ליטר (פחות 2/3 כוס) של חלב סויה לא ממותק?

    • אורי הגיב:

      אני משתמשת בחלב הזה לכל דבר – עם הקפה/תה (אוהבת את זה שהוא נייטרלי ולא ממותק), בעוגות, בשייקים.. מה שבא 🙂

  6. תמר הגיב:

    היי אורי! 🙂
    אני חושבת שאלפרו שינו את המינונים בחלב הסויה הלא ממותק (האדום), אולי מהלו אותו, כי בזמן האחרון כשאני מכינה את המיונז שלך (הגאוני!) יוצא לי ממש מיימי. גם ברוטב חצילים שלך לניוקי (המהמם!) יצא לי מיימי יותר בפעם האחרונה. מצד שני, אתמול אחרי 2 נסיונות כושלים, החלטתי תוך כדי יאוש לנסות פעם אחרונה ופתאום הוא התגבש לי, עדיין לא כמו פעם אבל עבר את שלב הנוזליות. יכול להיות שזה עניין של טמפרטורה של החלב בתחילת העבודה איתו? או שגם את שמת לב לעניין הזה בלי קשר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא מכירה את התופעה אבל מזמן לא ניסיתי להכין.. אני בספק אם המתכון שונה. אני חושבת שעדיף לעבוד עם חלב בטמפרטורת החדר אבל זה לא אמור להשפיע עד כדי כך שהמיונז לא יתגבש. בכל מקרה, אם את לא רוצה לקחת סיכון, תכיני את המיונז בשיטה של זילוף איטי – ערבבי את כל החומרים חוץ מהשמן ואז תוך כדי הקצפה זלפי פנימה לאט לאט את השמן ליצירת אמולסיה, זה אמור להתגבר על הכל 🙂

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games