אצבעות פילו במילוי שוקולד לבן

אצבעות פילו במילוי שוקולד לבן עם נוגט ואגוזים

אפריל 19, 2017 מאת:

בואו נשים את זה על השולחן – מדובר בבורקס פריך, חם ומהיר להכנה, שבמקום גבינה (טבעונית, ברור) מתפרץ ממנו שוקולד לבן מומס עם אגוזי לוז קלויים. אני את שלי אמרתי.

רוצים להכין מראש? הכינו הכל עד שלב האפייה והכניסו לתנור לפני ההגשה. לחילופין, הסתפקו באפייה של 2-3 דקות והשלימו אפייה ברגע האחרון.
המילוי התקשה? אל תחממו במיקרו! המאפים יאבדו את הפריכות. הכניסו אותם לדקה נוספת לתנור חם.

חומרים ל-10 מאפים

10 דפי פילו מופשרים
3 טבלאות (255 גרם) פינוק בטעם שוקולד לבן נוגט עם אגוזי לוז
1 כוס אגוזי לוז טבעיים
שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה

+ קולים את האגוזים: מחממים תנור ל-150 מעלות. משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור החם למשך כ-5 דקות, עד שהם הופכים פריכים מאד. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ קוצצים את האגוזים גס בסכין גדולה או בפולסים קצרים במעבד מזון.
+ מגבירים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
+ מברישים דף פילו בשמן ומקפלים לחצי. מברישים שוב ומקפלים לחצי שוב, כך שמתקבל ריבוע בצק. מניחים עליו בשורה לרוחב חתיכות שוקולד לבן ומפזרים לצידן מאגוזי הלוז הקצוצים.

בצק, שוקולד ואגוזים - השילוב המושלם

בצק, שוקולד ואגוזים – השילוב המושלם

+ מקפלים את שולי הבצק פנימה ומגלגלים לאצבע עבה, כמו בלינצ'ס. מברישים שוב בשמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שצד התפר פונה כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל דפי הפילו.
+ מפזרים את שארית אגוזי הלוז על אצבעות הפילו ואופים בתנור החם כ-5 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים. מוציאים ומגישים מיד.

מאפים מפנקים של פילו עם שוקולד ואגוזים

Print Friendly

השאר תגובה

שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games