מתוק לשבת: טארט אפרסקים אישי בקלי קלות

יוני 18, 2015 מאת:

מה עושים כשיש חשק למתוק וכל מה שיש במקרר זה כמה אפרסקים שידעו ימים יפים יותר? האדריכלית והאמא המופלאה אבישג גורדין פתרה לעצמה (ולנו) את הבעיה עם מתכון מהיר ומקסים לטארט אישי בהשראת הספר Sweet Vegan. הזמינו שומרי ראש כי הוא ייחטף

חומרים ל 8-10 יחידות בקוטר 8 ס"מ

1 כוס קמח כוסמין, מנופה
1 כוס קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי, מוצק
3/4 כוס חלב סויה ללא סוכר

לציפוי:
4 אפרסקים גדולים, בשלים
3/4 כוס שמן קוקוס נייטרלי, מומס
3/4 כוס סוכר דמררה
2 כפיות קינמון

+ מערבבים היטב את הקמחים, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר). מוסיפים שמן קוקוס וחלב צמחי ומערבבים היטב רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לגובה של כ-1 ס"מ. קורצים לעיגולים בקוטר 8 ס"מ.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון לציפוי. טובלים כל עיגול בשמן קוקוס מומס ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ חותכים את האפרסקים לפלחים, יוצרים גומה קטנה בכל עיגול בצק ומניחים את הפלחים. מפזרים מלמעלה את שארית הסוכר והקינמון.
+ אופים בתנור החם במשך כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים ופריכים.

גם משמשים ושזיפים יבואו כאן נפלא. טארט אישי מתוק

גם משמשים ושזיפים יבואו כאן נפלא. טארט אישי מתוק

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. TheThirdWoman הגיב:

    נראה מצוין (כרגיל).
    לא יכולה לחכות ולנסות (ראיתי את זה קצת מאוחר לקראת השבת הנוכחית..)

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות