פרש רולס אבוקדו
אברי גלעד נטרף עליהם ובצדק – מה כבר יכול להיות רע באבוקדו טרי? עכשיו העונה, עופו על זה.
חומרים ל 15-20 רולים
15-20 דפי אורז
6 אבוקדו בשלים ומוצקים, מקולפים וחתוכים לרצועות
5-6 בצלים ירוקים קצוצים
מיץ מלימון אחד
מלח ים
שמן זית
גיוונים אפשריים: עלי נענע טריים, ענפי אספרגוס חלוטים, פלפל חריף טרי, כוסברה טריה קצוצה וכד'.
+ מניחים את רצועות האבוקדו בקערה, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ משרים עלה אורז בקערת מים חמימים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך (אבל לא סמרטוטי) ומניחים על משטח עבודה. מניחים כף של רצועות אבוקדו בשליש התחתון של העלה (אפשר בשלב הזה להוסיף חצי ענף אספרגוס או נענע טריה). מקפלים את הפאה התחתונה כלפי מעלה, מקפלים פנימה את הצד הימני והשמאלי של העלה ומגלגלים לרול. מניחים בצלחת הגשה. חוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר, מברישים במעט שמן זית ומגישים מיד.
תגיות: דפי אורז, אורי שביט, אברי גלעד, רול טבעוני, גלילי אבוקדו, רול אבוקדו, רול צמחוני
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות
ניסיתי אתמול, פשוט מעולה
הי אורי, הכנתי עם דפי אורז מקריים ש"פגשתי" בחנות מזרח-מערב. יצאו מאוד דקים ושקופים, ומאוד לא עגולים. בניגוד לשלך שהם יותר "אטומים-לבנים" ומקבלים צורה אמיתית של אגרול. האם יש כל מיני סוגים של דפי אורז ואת משתמשת בסוג ספציפי?
היי, יש באמת כמה סוגים, שניים מהם מתאימים מאד לגלגול, לא חייב להיות של חברה ספציפית.. גם אחרי שאני מכינה הם הופכים דקים ושקופים. אני משתמשת ב taste of asia