לקט 5 דגנים עם טופו, סילאן ודלעת ערמונים
חומרים ל-4 מנות
לקט 5 דגנים (חיטת כוסמין, שעורה – גריסי פנינה, אורז אדום מלא, חיטת קמוט ושיבולת שועל) מסדרת 10 דקות של סוגת
2 דלעות ערמונים
רוטב סויה איכותי
2-3 כפות סילאן
2-3 שיני שום כתושות
300 גרם טופו חתוך לקוביות (לא חייבים)
שמן זית
להגשה (לא חובה):
כוסברה או פטרוזיליה או בצל ירוק, קצוצים
+ מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הדגנים לפי ההוראות (10-12 דקות). מסננים.
+ "מבשלים" את הדלעות במיקרוגל כ-8 דקות בעוצמה מלאה, עד לריכוך. חוצים ומרוקנים אותן, מחלצים את התוכן בעזרת כף וחותכים לקוביות.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את קוביות הטופו דקות אחדות, עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ורוטב סויה לפי הטעם וממשיכים לטגן 1-2 דקות לספיגת הטעמים.
+ מוסיפים למחבת את הדגנים המבושלים ואת קוביות הדלעת. יוצקים מעט את הסילאן ומערבבים בעדינות.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מלמעלה עשבי תיבול קצוצים או בצל ירוק.
תגיות: שעורה, טופו, גריסים, סויה, דגנים, חיטה, אורז אדום, אורז מלא, סילאן, דלעת, דלעת ערמונים
קטגוריות: דגנים
הכנתי עם בטטות ויצא מעולה! אהבתי את המתיקות! גם קל להכנה וגם חומרים שפשוט למצוא, מקווה שתפרסמי עוד הרבה מתכונים כאלה, טוב לקצרי הזמן שביננו 🙂
בעבר הכנתי את המתכון .
האם המוצר לקט 5 דגנים ירד מהמדפים ?
איך אני מרכיבה לקט דומה ?
תודה
כן, לצערי ירד.. התערובת הזו עברה בישול מקדים אז כדי לשחזר צריך לבשל כל דגן בנפרד, נשמע לי כמו טרחה מוגזמת 🙂 הייתי פשוט מכינה עם אחד הדגנים, לבחירתך