תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים
כשהוא חם הוא טעים וממלא, כמעט קדרתי, וכשהוא קר הוא הופך לסלט כיפי ונגיס. שתי הורסיות עשירות בטעמי מתוק-חריף-חמוץ עם ניחוח הל ועשן.. תענוג. אפשר להכין כמובן מפריקי מיובשת שמוכרים בחנויות הטבע והתבלינים כל השנה.
חומרים ל 4-6 מנות
500 גרם חיטה ירוקה מעושנת (פריקי), שטופה ומושרית לפחות שעה במי ברז
1 כרוב קטן חצוי ופרוס דק
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
1 בצל לבן חצוי ופרוס דק
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הרך)
4-5 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
1 כפית תרמילי הל כתושים קלות במכתש ועלי
1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק
5-6 עלי מרווה טריים
1 כף שטוחה סוכר חום
קליפה מגורדת ומיץ טרי מחצי לימון
שמן זית
מלח גס
להגשה (לא חובה):
1/2 כוס צנוברים קלויים
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות וארוכות (ז'וליין)
+ מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מטגנים 1-2 דקות את תרמילי ההל המעוכים, עד שהם מתחממים ומעלים ניחוח. מוסיפים את כל הבצלים הפרוסים ומאדים תוך כדי ערבוב 5-10 דקות, עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את הכרוב, הצ'ילי, עלי המרווה והסוכר, מערבבים וממשיכים לאדות מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהכרוב מתרכך מעט ומעמיק צבע.
+ מסננים ושוטפים שוב את החיטה. מנערים מהמים המיותרים ומוסיפים את החיטה לסיר. ממליחים לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מים לכיסוי תכולת הסיר (אפשר להתחיל אפילו עם קצת פחות), מכסים את הסיר חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כשעה, עד שכל הנוזלים נעלמים (החיטה תישאר נגיסה, אך ככל שתבשלו יותר כך היא תאבד את טעמיה המעושנים. כדאי לטעום ורק אם צריך להוסיף מים ולהמשיך בבישול).
+ לקראת תום הבישול מוסיפים את הקליפה המגורדת ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ובצל ירוק טרי ומגישים.
תגיות: חיטה, כרישה, אורי שביט, כרוב סגול, קדרה טבעונית, פריקי -, טבעונות, חיטה ירוקה, בישול טבעוני, תבשיל צמחוני, מנות עיקריות, כרוב
בעקבות הפוסט הזה למדתי שיש פריקי. הפריקי נשאר לי בתודעה, וברגע הנכון (כשהייתי בחנות מסוימת וראיתי פריקי)הפך לרלוונטי ולמודע.
אז קניתי פריקי והסופ"ש נעשה בו שימוש:
הפריקי הושרה ל15 דקות בערך.
אידיתי בצל סגול קצוץ גס עם שום קצוץ,
הוספתי את הפריקי וקינואה בהירה ובישלתי.
כשהדגנים היו כמעט מוכנים הוספתי בזיליקום ותרד טריים וחתוכים.
ב5-10 הדקות האחרונות הוספתי:
מען שמן עגבניות צימוק של 2Macho וגם מספר עגבניות צימוק, לסיום סיומת – קישוא בהיר אחד בפרוסות דקות.
תיבול: אגוז מוסקט מגורר, פלפל אנגלי טחון ומלח עשבים.
יצא טעים 🙂
אז תודה לך אורי על החשיפה ועל ההשראה! 😉
איזה כיף!! נשמע מאד מאד מאד טעים 😛