תבשיל פריקי

מאי 13, 2012 מאת:

את המתכון הזה למדתי מהשף בני ליפשיץ ביום מטבח משותף וטעים, שערכנו לקראת הארוחות הפרטיות שאנחנו מבשלים יחד. אני הבאתי את החיטה מירושלים, הוא הסביר לי איך להתנהג אליה יפה. הטעם המעושן והאגוזי שלה גרם לתבשיל הפשוט הזה להפוך למנה מרהיבה ועמוקת טעמים.

500 גרם פריקי טרייה או מיובשת
3-4 גזרים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
3-4 שיני שום קלופות
4-5 עלי מרווה טריים
מלח גס אטלנטי
שמן זית

+ מחממים שמן זית בסיר כבד. מאדים את הבצל והגזר תוך כדי ערבוב כ-10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את הפלפל החריף, שיני השום השלמות ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את החיטה, מאדים 2-3 דקות נוספות וממליחים.
+ מוסיפים מים קצת יותר מכיסוי הירקות והחיטה, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהחיטה סופגת את כל המים ומתחילה "להיתפס" בתחתית הסיר (כחצי שעה עד שעה, תלוי בחיטה). טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

צילום: אורי שביט

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות לפוסט

  1. סילבי הגיב:

    היי אורי, ניתקלתי פעם (לא זוכרת איפה) במתכון שאחרי בישול גרגירי החיטה (פריקי או רגיל) אופים אותם זמן קצר כדי שהם לא יהיו רכרוכיים למאכל.
    מכירה?

    • אורי הגיב:

      היי, לא הכרתי! תכלס פריקי לא הופעת לממש רכרוכית ונשארת נגיסה בפנים אבל מבחוץ היא יכולה להיות קצת עיסתית.. רעיון מעניין 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games