בורקס טבעוני במילוי קרם שוקולד חם
פעם למדתי קונדיטוריה, אבל קצב החיים (והדאגה למשקל) לא ממש מאפשר לי לתרגל אותה ביום יום. ככה יוצא שכשאני כבר מכינה משהו מתוק, הוא כזה שלא צריך בשבילו יותר מעשר דקות הכנה
אין לי הרבה מה להגיד על הבורקס השוקולדי המתוק והחמים הזה, חוץ מזה שהוא קינוח או מאפה בוקר כיפי במיוחד, שאפשר לשלב בו פירות ואגוזים שאתם אוהבים, נגיעת תפוז או שלוק אלכוהולי. כרגיל במצבים אלה, אין כאן כמויות חקוקות בסלע והתוספות יכולות להשתנות. העיקר הוא הבסיס – שוקולד טוב וקרם קוקוס עשיר.
עוד מאפים טבעוניים:
בורקס פלפלים קלויים וזיתי קלמטה
בורקס טבעוניים בשלל מליות
רולדת חמאת בוטנים וריבה מבצק פריך טבעוני
שבלולי שוקולד-קוקוס
חומרים ל-40 שבלולונים קטנים (או 20 בינוניים)
1 חבילה דפי פילו, מופשרים (יממה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר)
כ-400 גרם שוקולד מריר, רצוי לפחות 60% קקאו, קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן שבבי קוקוס מיובשים
2-3 בננות, חתוכות לקוביות קטנטנות (לא חובה)
כ-1/2 כוס שמן קוקוס מומס
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום.
+ מנערים היטב את פחית הקרם, פותחים ויוצקים 2/3 ממנה לסיר קטן. מחממים עד לרתיחה קלה. יוצקים בהדרגה את הקרם הרותח על השוקולד שבקערה וטורפים עד שכל השוקולד נמס. המטרה היא להגיע למרקם קרמי סמיך, כמו של מעדן שוקולד. ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד, ייתכן ותזדקקו לפחות קרם ויתכן שתרצו להרתיח גם את ה 1/3 שנותר בפחית.
+ פותחים את גליל הפילו ומשטחים על גבי משטח עבודה. בעזרת סכין חדה חוצים יחד את כל השכבות וכל חצי חותכים שוב, כך שמתקבלים רבעי בצק (אם רוצים שבלולים יותר גדולים, חותכים רק לחצאים). מניחים את הרבעים זה על גבי זה.
+ מברישים את רבע הבצק העליון במעט שמן קוקוס ומקפלים לחצי, כך שיתקבל מלבן מאורך. חשוב לעבוד על גבי ערימת רבעי הבצק, כך זה שומר עליהם מהתייבשות. אפשרות אחרת היא לשמור על הבצק שאינו בשימוש מכוסה כל העת במגבת נקיה.
+ מברישים את הבצק המקופל שוב בשמן ומניחים בעזרת כף "שורה" של קרם שוקולד (לא המון! זה יגלוש החוצה באפייה) לאורך הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מפזרים אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס וקוביות בננה ומגלגלים את הבצק לגליל דק.
+ מברישים את הגליל במעט שמן קוקוס ומגלגלים לשבלול. מכניסים את הקצה החיצוני מתחת לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר רבעי הבצק.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מפזרים מעט שבבי קוקוס מעל כל שבלול ואופים כ-5 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים.
עוד מאפים טבעוניים:
בורקס פלפלים קלויים וזיתי קלמטה
בורקס טבעוניים בשלל מליות
רולדת חמאת בוטנים וריבה מבצק פריך טבעוני
תגיות: מאפה שוקולד, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, שוקולד טבעוני, מתוקים טבעוניים, בורקס טבעוני, קינוח טבעוני, קרם קוקוס, עוגה טבעונית, מאפה טבעוני, בורקס שוקולד, בצק פילו
הי אורי
תודה על המתכון אבל אולי אפשר להוסיף תמונות…
אני מאותגרת מטבח ופשוט לא מצליחה להבין איך מהנדסים את הפילו והשוקולד לשבלול…
דרך אגב הכנתי את הבראוניז שאפית עם אבישג – יצא מעולה!!!! כל החברים והמשפחה התעלפו והיו בשוק שזה טבעוני.
איזה כיף לשמוע על הבראוניז!! 😆
לגבי ההנדסה – לצערי אין לי תמונות, המתכון הזה עלה לתחנוני הקהל אחרי שראו את התמונה הזאת ולצרי לא צילמתי את השלבים. מה שאעשה אולי אנסה לצייר ולהעלות ציור 🙂
מעולה
עשר דקות עבודה? כל זה?
היי יעל, זה נשמע מורכב רק בגלל ההסבר על אופן הגלגול. כל מה שקורה כאן זה שוקולד מומס עם קרם קוקוס שנעטף בדפי בצק מוכנים. אחרי כמה שבלולים זה כבר לוקח ממש מעט זמן לגלגל אותם. לא שמתי סטופר אבל זה באמת מאד מהיר ובטח שלא מסובך
טוב, נראה מעולה, ללא ספק.
שאלתי לא לגמרי קשורה למתכון ובכל זאת – יש לך איזה הצעה לאיך עובדים עם שמן הקוקוס בחורף?
בקיץ הכל היה אחלה אך עת ירדו הטמפרטורות והפך כל השמן לגוש אחד עקשן ונוקשה, מילא לבשל איתו, שזה אפשר במאמצים גדולים "לחתוך" ממנו קוביה לזרוק לסיר אבל למרוח את הפילו בשמן הקוקוס הופך כלל לא אפשרי.
יש אופציה אחרת מלבד להמיס אותו במיקרו?
THANX 😉
ערן
היי ערן, תודה 😆
לגבי השמן, אתה צודק! זה באמת לא כל כך נוח בחורף
כמה דברים שעוזרים – אם אני מבשלת משהו באותו זמן, אני פשוט מניחה את הצנצנת קרוב לכיריים, כל העסק מתגמש די מהר (עם כף אני תמיד מצליחה להוציא גושים, אגב) ובכלל לשמור את הצנצנת במקום חמים ככל הניתן.
והאופציה הכי נכונה אם לא רוצים מיקרו היא לשים את הצנצנת בכלי עם מים חמים. אם לא רוצים לחמם את כולה, אפשר להעביר חלק לכלי קטן יותר ואותו להניח בתוך סיר מים רותחים (שיגיעו לו עד חצי הגובה נניח). זה עובד 😀
היי אורי,
האם אפשר לעשות את הבורקסים מראש ולשמור אותם במקרר מבלי לאפות ולמחרת להכניס לתנור. אם כן איך כדאי לדעתך לשמור אותם במקרר?
אממ זה טריקי, כדי לא לאבד את הפריכות של הפילו. אני הייתי אופה כמעט לגמרי, מוציאה כשמתחיל להזהיב (זה עניין של דקות) ומצננת בחוץ. אחכ קופסא סגורה היטב בחוץ ומכניסה לעוד 2 דק לתנור למחרת לפני ההגשה. או לחילופין, מקפיאה ושומרת בכלי סגור. דווקא במקרר אני חוששת שהבצק יירטב.
היייי, תודה על המתכון המעולה וההסבר המצוין, יצא לי ממש טוב וטעים.
ממש כיף!!תודה!! 😀
דבר אחד… זה לא עשר דקות.. מאוד פשוט באמת להכין את הקרם אבל הכנ השל כל גלילי הבצק לוקחת זמן… אבל שווה:-)
תודה רבה על המתכון. אנסה אותו היום.