שעועית מקסיקנית אדומה בעגבניות
בזמנו התפרסם איפשהו במגזין "על השולחן" מתכון שנקרא "צ'ילי נון קארנה" (יענו "בלי בשר"), עם שבבי סויה או טופו מגורד שהחליפו את הבשר הטחון המסורתי. אני החלטתי להסתפק בבסיס הטבעי – לטעמי שעועית ועגבניות זה לגמרי מספיק. אפשר להשרות ולבשל שעועית יבשה, להשתמש בשעועית קפואה מבושלת או בשעועית מקופסא (כדאי לשטוף). החריפות תלויה בידכם הקלה על הצ'ילי וכדאי להכין את הכמות כולה – התבשיל רק משתבח אחרי לילה במקרר. לכבוד רוטב ה"מולה" המפורסם והאהוב (רוטב שוקולד חריף) הוספתי 2 שורות שוקולד מריר קצוץ דק, שמעניק טוויסט, צבע ועומק לטעמים החריפים. מגישים עם אורז לבן וגוואקמולי צונן ליד.
[showad]
חומרים ל 6-8 מנות
800 גרם שעועית אדומה מבושלת (אפשר קפואה או מקופסא)
800 גרם (קופסא גדולה) עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות
1-1/2 פלפל צ'ילי (או פלפל אדום חריף אחר) מנוקה מגרעינים וקצוץ (אפשר להשתמש ב 1/2-1 כפית רוטב טבסקו אם אין)
2-3 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר חום
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2-1 כוס מים
מלח
שמן זית
1-2 "שורות" (15-30 גרם) שוקולד מריר פרווה 60%, קצוצות (לא חובה)
להגשה:
1/2 צרור כוסברה קצוצה
+ מחממים בסיר גדול מעט שמן זית ומוסיפים בצל, שום ופלפל חריף או טבסקו. מאדים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (זהירות שלא יישרף) עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים רסק עגבניות וסוכר חום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים בפפריקה חריפה ומתוקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות עד שהתבשיל מבעבע קלות והתערובת מתאחדת.
+ מוסיפים את השעועית המבושלת ומים לפי הצורך, כך שהתערובת לא תהיה סמיכה מדי ולא תיחרך בתחתית הסיר. מערבבים מדי פעם וממשיכים לבשל כ-30 דקות על להבה נמוכה, עד שהשעועית רכה לחלוטין וספוגה בטעמי התבשיל. מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
+ ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מי שרוצה מוסיף בשלב זה את השוקולד המריר ומערבב היטב. מגישים על גבי אורז לבן ומעטרים בכוסברה טרייה קצוצה.
תגיות: בישול טבעוני, מנות עיקריות, אורז, כוסברה, מקסיקו, שעועית
קטגוריות: קטניות
הי אורי,
המשקל 800 גרם מתייחס למשקל לאחר ההשריה והבישול? יש לך נפח בכוסות?
כי השריתי ובישלתי800 גרם שעועית בערך, וזה היה המון.
זה לא מנע מהמנה לצאת מאוד טעימה, אבל כמות השעועית היתה גדולה מדי לכמות הרוטב.
היי טלי, כן זה מתייחס לשעועית המבושלת (ככה זה גם כתוב במתכון), אני השתמשתי בקפואה. השעועית מתנפחת מאד בבישול אז אני מניחה שזאת באמת יצאה כמות גדולה 🙂 העיקר שיצא טעים! תודה על התגובה
תודה על המתכון], למרות שקצת מוזר לי עניין השוקולד ברוטב (אני פוחד לנסות:)
היי עומר, אפשר גם בלי אבל מניסיוני התעוזה משתלמת! אולי תוסיף רק חצי מהכמות בפעם הראשונה, ממש מעט, כדי להרגיש את האפקט. או שתעביר לסיר קטן חלק מהתבשיל ותבדוק.
היי, תודה רבה על המתכון.
שבשלים את השעועית בסיר, צריך לכסות במכסה?
בשמחה 😆 כן, צודק/ת, רצוי לכסות.
היי, אני ניסיתי לשלב מתכונים וטחנתי בערך שליש מכמות השעועית לפני שהכנסתי לסיר וככה הרוטב הסמיך וטעמי השעועית התחברו טוב יותר =) 😉
ואם משתמשים בשועית יבשה ,כמה זמן צריך להשרות אותה במים לפני הבישול ?
10 שעות זה מספיק ?
היי שון, כן זה מספיק אבל זמן הבישול לא יספיק.. צריך לבשל אותה קודם במים (בלי מלח) עד לריכוך או כמעט-ריכוך ולהעביר אותה לרוטב.
הכנתי ממש לפי המתעון יצא מעולה. השוקולד המריר היה שיחוק רציני והקפיץ את התבשיל כמה רמות למעלה.
תודה.
מתכון טעים
אתר יפיפה
את מדהימה
תודה רבה!
פשוט מתכון מדהים, אני מרגישה במקסיקו! מעולה עם גוואקמולי, סלסה ביתית (עגבניה, בצל ושום) וטורטיה. תותחית!
שלום חוץ מאורז לבן , מה עוד אפשר לחבר לתבשיל הזה כמצע?
אורז מלא או בורגול או קינואה יהיו בסדר?
בהחלט, כל תוספת תתאים 🙂
שלום אורי. אם אני רוצה להמנע מרסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, אפשר לגרד כמה עגבניות, ועגבניות אחרות לחתוך לקוביות ולהוסיף? אשמח להמלצתך
היי פנינה, בהחלט אפשר, כדאי לצמצם יותר בבישול כדי להעמיק טעמים. עגבניות מרוסקות שבמתכון כמובן יכולות להיות מעגבניות טריות.
המתכון שהולך איתי כבר כמה שנים! בייחוד בגלל הטוויסט של השוקולד המריר אני גם הייתי מאוד מאוד סקפטית אבל ההבדל הוא ענקי!! מומלץ מאוד לנסות תודה על המתכון
יאאאאא איזה כיף לשמוע!! תודה רבה <3