"שווארמה" אסייתית של פטריות
קראתי לזה שווארמה למרות כל אלה שיקפצו בגלל השם – פשוט כי זה מה שזה הזכיר לי ויזואלית (מעניין יהיה לנסות אותן בתיבול "מזרחי" עם כמון או סומאק ולהניח על פיתה, בסגנון מסחאן). לסופט-שיטאקי יש מרקם מדהים והן בהחלט יכולות למלא מקום של בשר אצל מי שהתחושה הבשרנית חסרה לו. בלי קשר, מדובר במנה מתוקה-מלוחה-חריפה פשוטה וטעימה. אני מעדיפה את האטריות אבל אפשר להגיש גם עם אורז.
חומרים ל 4 מנות
200 גרם פטריות סופט-שיטאקי (או תערובת של כמה סוגי פטריות), קצוצות גס
1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק
3-4 כפות סויה
1/2 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים וקצוץ או רוטב טבסקו לפי הטעם
1 חבילה (300 גרם) אטריות אורז דקות
1/2 צרור כוסברה קצוצה (כולל הגבעולים)
שמן זית
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מאדים את הבצל הפרוס תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות, הסויה והצ'ילי או הטבסקו וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות.
+ מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
+ מוסיפים את האטריות למחבת ומערבבים כדקה נוספת. אפשר גם להניח את הפטריות על גבי האטריות המוכנות או על אורז. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.
תגיות: שיטאקי, אטריות אורז, פטריות, מוקפץ
קטגוריות: ירקות