אורז אסור, סלט פטריות בר, קפוצ'ינו פורצ'יני, תרד בלאדי ושקדים

6 תגובות לפוסט

  1. תוהה הגיב:

    כתוב 3 פטריות ארינגי ו2 פטריות מלך היער. ארינגי ומלך היער זה אותו הדבר.
    טעות בשם?

    • אורי שביט הגיב:

      ככל הנראה! זה פוסט מאד ישן אז אין לי איך לדעת מה באמת היה שם, כל סוג של פטריה תהיה טובה כאן בכל מקרה 🙂 איזו עירנות!!

  2. טבעוני8 הגיב:

    היי, אני משתוקק להכין את המנה הזו כבר לא מעט זמן והחלטתי ללכת על זה בשבוע הבא!
    יש לי כמה שאלות:
    1. יש אפשרות לוותר על הפסטיס או להחליף אותו במשהו אחר? בזרעי שומר או כוכב אניס? אני לא רוצה לקנות בקבוק שלם בשביל מספר כפות בודדות…
    2. לא מצויין אם להשתמש בשקדים קלופין או עם הקליפה, הגיוני שמולבנים אבל רוצה לוודא.
    3. בתערובת האורז כמה לימון, סוכר ומלח יש להוסיף?
    תודה!

    • אורי שביט הגיב:

      היי! בהחלט מתכון ששווה לחזור אליו, אתה עושה לי חשק 🙂 לגבי השאלות
      לדעתי זרעי שומר יעבדו יופי, לחמם אותו בשמן עוד לפני הכרישה
      לגבי השקדים נראה לי שאתה צודק
      לגבי האורז הייתי מוסיפה 1-2 כפות לימון, קורט סוכר ומלח זה כבר באמת לפי הטעם
      מחכה לשמוע איך יצא!!

      • טבעוני8 הגיב:

        הכנתי ויצא מדהים!
        כמה שאלות המשך:
        הרוטב יצא לי בצבע חום בהיר חיוור ולא זהוב וקרמלי כמו בתמונות, יכול להיות שחסר איזשהו מרכיב?
        מדוע הוא נקרא רוטב קפוצ'ינו אם הוא לא מכיל קפה?
        בישלתי את האורז בדיוק לפי ההוראות במשך 14 דקות והוא יצא אל דנטה מדי, יכול להיות שצריך לבשל אותו יותר?
        תודה אורי!

        • אורי שביט הגיב:

          היי, האמת שהמתכון מאד ישן ואני לא בטוחה לגבי הכל, אצטרך להכין אותו שוב בעצמי!
          הצבע בתמונות יצא קצת צהבהב באופן כללי אז אולי זה השפיע, אני מציעה לצמצם קצת יותר את הרוטב
          הוא נקרא קפוצ'ינו בגלל המרקם, סוג של קציפה, כמו קצף של קפה הפוך 🙂 לא בגלל שחייב להכיל קפה. אולי גם בגלל הצבע..
          לגבי האורז, אם הוא לא התבשל מספיק אז בהחלט לבשל עוד לדרגה שמתאימה לכם
          מקווה שעזרתי 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות