"שווארמה" אסייתית של פטריות

ינואר 3, 2012 מאת:

קראתי לזה שווארמה למרות כל אלה שיקפצו בגלל השם – פשוט כי זה מה שזה הזכיר לי ויזואלית (מעניין יהיה לנסות אותן בתיבול "מזרחי" עם כמון או סומאק ולהניח על פיתה, בסגנון מסחאן). לסופט-שיטאקי יש מרקם מדהים והן בהחלט יכולות למלא מקום של בשר אצל מי שהתחושה הבשרנית חסרה לו. בלי קשר, מדובר במנה מתוקה-מלוחה-חריפה פשוטה וטעימה. אני מעדיפה את האטריות אבל אפשר להגיש גם עם אורז.

חומרים ל 4 מנות

200 גרם פטריות סופט-שיטאקי (או תערובת של כמה סוגי פטריות), קצוצות גס
1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק
3-4 כפות סויה
1/2 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים וקצוץ או רוטב טבסקו לפי הטעם
1 חבילה (300 גרם) אטריות אורז דקות
1/2 צרור כוסברה קצוצה (כולל הגבעולים)
שמן זית

+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מאדים את הבצל הפרוס תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות, הסויה והצ'ילי או הטבסקו וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות.
+ מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
+ מוסיפים את האטריות למחבת ומערבבים כדקה נוספת. אפשר גם להניח את הפטריות על גבי האטריות המוכנות או על אורז. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות