תמרים ממולאים באגוזי מלך מוקפצים בסוכר וקינמון
קינוח בריא (יחסית) ומתוק בהשראת מנה אחרונה שאלתרו לי במסעדת "ברטי" המצוינת. מילאתי את התמרים הקרירים כשהאגוזים היו עדיין חמים – שוס!
15-20 תמרים גדולים, לחים ובשרניים (למשל מזן מג'הול או אמרי)
200 גרם אגוזי מלך טבעיים
1 כף שמן קוקוס
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
+ באמצעות סכין יוצרים בכל תמר חתך אורך (לא מלא) ומחלצים את הגלעין.
+ מחממים במחבת שמן קוקוס. מוסיפים את הסוכר והקינמון ואת אגוזי המלך. מנענעים-מקפיצים 2-3 דקות, עד שהאגוזים נעטפים בשמן ובתבלינים ומשחימים מעט (זהירות לא לשרוף).
+ מוציאים את האגוזים מהמחבת לקרש חיתוך. ממתינים שיצטננו מעט וקוצצים אותם גס בעודם חמים. ממלאים את התמרים באגוזים המוקפצים ומגישים.
תגיות: שמן קוקוס, אגוזים, אגוזי מלך, קינוחים טבעוניים, תמרים, מנות אחרונות, ממתקים, קינמון
קטגוריות: מתוק
אני ממליצה בחום רב גם לטבול את זה בטחינה גולמית אם אפשר, זה הופך את כל החוויה לעל חושית!!!!