ממרח טופו ועגבניות מיובשות
הדמיון החזותי והטעם הנייטרלי הופכים את הטופו למקביל הגבינה המושלם. במקום לקנות גבינות סויה מעובדות, אפשר בקלילות להכין כאלה בבית, בכל מיני טעמים. לא בא לכם על טופו? נסו להחליף אותו בשעועית לבנה גדולה, מבושלת לרכות. את הממרח מאחסנים במקרר והוא מחזיק 4-5 ימים בכלי אטום. מומלץ להוסיף שכבה דקה של שמן זית.
300 גרם טופו, חתוך לקוביות
8-10 עגבניות מיובשות/לחות
3 כפות שמן זית איכותי
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום גדולה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק
+ מעבדים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום במעבד המזון, עד לקבלת משחה חלקה (ולא פירורים). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
+ מעבירים לקערה ומוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומגישים כמטבל לירקות או על פרוסת לחם.
תגיות: ממרחים, עגבניות מיובשות, טופו
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות
מעולה תודה רבה ! אחלה אתר מושקע ומעניין !
יצא מעולה וקל ומהיר! אי אפשר להפסיק לאכול תודה רבה!
נפלא!!
נראה מעולה. אפשר להחליף את העגבניות המיובשות במשהו אחר?
תודה!! האמת שהן נותנות המון מהטעם.. אבל פלפלים קלויים יהיו נהדרים גם, למשל. לימון כבוש ותוספות אחרות כמו זיתים קצוצים, שמיר וכדומה – כל תוספת שמתאימה לך ל"גבינה".