הטיפים שלי בערוץ האוכל: איך מכינים חביתה טבעונית
חביתה טבעונית? כן, יש דבר כזה למרות שהיא בכלל לא עשויה מביצים.
בדרך כלל מכינים חביתה טבעונית מקמח חומוס או קמח עדשים, על בסיס המתכון לפנקייק ההודי המפורסם "דוסה".
בסרטון הקצר הבא תוכלו לשמוע כמה טיפים איך להצליח בהכנת החביתה –
באיזו מחבת כדאי להשתמש, מה הדרך הכי בטוחה להפוך את החביתה שלא תתפרק ובאיזה שלב הכי מומלץ להוסיף לה ירקות.
מתוך פינת הטיפים של אורי שביט בתכנית "לאכול. לטייל. לחיות".
מתכון וידאו: כך אני מכינה חביתת עדשים כתומות שלב אחרי שלב (אנגלית)
תגיות: אורי שביט, חביתה טבעונית, חביתה, חביתת עדשים, חביתת חומוס
קטגוריות: מתכוני וידאו, פוסט נבחר
השאלה אם זה לא משמין בגלל שזה רק קמח ומים ואין בו חלבון כלל בטח נשאלה לא פעם, אך פעם אמרו לי שקמח זה קמח, לא משנה מאיזה קטניה הוא יוצר, אז מה התשובה לשאלה הזו אחת ולתמיד? האם זו ארוחה משמינה ובכלל לא בריאה או ההפך, עשי לי סדר בבלאגן בבקשה. 😯
למיטב ידיעתי הערכים התזונתיים של הקטניות לא נעלמים לשום מקום ברגע שטוחנים אותן לקמח.. זה לא עיבוד אלא פשוט אותו חומר שמרסקים לגרגירים מאד קטנים. בודאי שכל ערכי הקטניות נמצאים שם.
שיפור לחביתה:
לוקחים כפית זרעי צ'יה ומוסיפים לקערה רבע כוס מים.
ממתינים 10-15 דקות. בינתיים מכינים ירקות לתוספת ליד החביתה.
המים עם הצ'יה הופכים למעין ג'ל.
כעת מוסיפים את קמח החומוס או העדשים ושאר עשבי התיבול. ועוד קצת מים לפי הנוסחה הרגילה.
מערבבים.
היתרון בזרעי הצ'יה שכעת יש תערובת מעט צמיגית כמו ביצה אמיתית.
ועכשיו היא תתנהג במחבת כמו ביצה אמיתית. כלומר: לא תתפרק ואפשר להפוך בלי עזרים נוספים כמו צלחת ותרגלי אקרובטיקה אחרים.
גם הרווחנו ערכים תזונתיים מצויינים מזרעי הצ'יה וגם נוחות בהכנה ובמרקם התוצאה.
פשוט תענוג.