בורקס דפי אורז עם מוצרלה שקדים ירוקה
גם אני החלטתי להכין גרסה של הלהיט הפריך המכונה בורקס דפי אורז אבל במילוי לא צפוי: מוצרלה שקדים סמיכה ונמתחת עם מנקאי, ירק חדש בטעם עדין של תרד ובונוס של ערכים תזונתיים
נכון שכולכם שמעתם כבר על בורקס דפי אורז? הטרנד המשוגע הזה שגרם למוצר האסייתי להיחטף מהמדפים בעצם לא ממש חדש – מילוי ואפייה של דפי אורז זה משהו שאפילו אני עשיתי באופן אינטואיטיבי בימים הממש ראשונים של הבלוג (סליחה ומחילה על איכות הצילומים!) כשהכנתי מנה של דפי אורז אפויים במילוי של תבשיל שעועית שחורה. אבל ברגע שהוצמד לדפים האלה הכינוי בורקס ואת המילוי החליפה גבינה, ההתלהבות נכנסה להילוך גבוה. פייר, זה באמת מגניב – דפי אורז אפויים הם פריכים ודקיקים וכמובן גם נטולי גלוטן ומקבלים בשמחה כל מילוי וטעם (רק שלא יהיה נוזלי מדי או חם מדי בזמן שאתם ממלאים אותם).
נדמה לי שהתקופה הזו היא הזמן המושלם להכין את הבורקס האלה – גם כי כולנו בקרייב לנשנושים ומאפים, גם כי סוכות ואנחנו רוצים לקחת איתנו כיבוד לסוכה, גם כי הילדים בבית ואפשר להכין את זה יחד איתם וגם כי כדאי שאת כל זה ננסה לעשות בצורה קצת יותר בריאה – בטח כשמשווים אותם לבורקס בצק עלים. אז במקום בצק יש לנו דפי אורז, במקום מוצרי חלב יש לנו מוצרלה שקדים נמתחת שהכי קל בעולם להכין (שימו לב לטיפ לגבי קיצורי דרך) והבונוס: טעם נפלא של תרד + ערכים תזונתיים נהדרים בזכות תוספת מפתיעה של מנקאי, ירק חדש ופיצפון שנכנס אלי לאחרונה למטבח שהוא גם טעים, גם ירקרק וגם מכיל חלבונים, ברזל ועוד ויטמינים ומינרלים איכותיים. במילים אחרות – נתתי לכם את כל הסיבות הטובות להכין את המתכון המשגע הזה – אל תשכחו לתייג אותי ולספר לי איך יצא באינסטגרם או בקהילה שלנו בפייסבוק.
ככה מקפלים דפי אורז עגולים לצורת משולש:
סדנה חדשה! אוכלים בריא – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
בורקס דפי אורז עם מוצרלה שקדים ירוקה
לא קשה להכין אותם בכלל, אבל חשוב לשים לב לטיפים הקטנים שיהפכו את המתכון להצלחה בטוחה. וכמובן שאפשר גם לקפל בצורת מעטפה מרובעת.
חומרים ל-15 יחידות
15 דפי אורז
למילוי:
1/2 כוס שקדים מולבנים שלמים או טחונים
1 קוביית מנקאי מופשר
1 כוס מים
1/4 כוס קמח טפיוקה (אי אפשר לוותר או להחליף)
1 כף שמרי בירה
1 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
לציפוי:
שמן זית
שומשום
+ מחממים תנור ל-180 מעלות על תכנית טורבו.
+ מכינים את המילוי: מעבירים את השקדים (שלמים או טחונים) למיכל הבלנדר וטוחנים היטב לאבקה דקה (זה חשוב גם אם הם טחונים, כדי לשחרר את השומן והטעם ולאוורר אותם). אם הבלנדר שלכם לא חזק מספיק, אפשר לטחון את השקדים במטחנת תבלינים.
+ מוסיפים את יתר חומרי המילוי לבלנדר וטוחנים היטב לקבלת בלילה דלילה וחלקה.
+ יוצקים את הבלילה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית תוך כדי טריפה במטרפה. ממשיכים לבשל כ-5 דקות (לא מרתיחים) עד שהבלילה מסמיכה והופכת לנמתחת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה לצינון קל.
+ ממלאים את הדפים: טובלים דף אורז בקערה של מים חמימים (לא רותחים, בטמפרטורה כמו של אמבטיה) במשך כמה שניות, לריכוך קל (לא לרכך יותר מדי, שלא יהיה סמרטוטי. צריך לראות עדיין את הדוגמא שעל הדפים). מעבירים למשטח עבודה ומקפלים לחצי. מניחים את חצי העיגול כך שהצד המעוגל פונה אליכם.
+ מניחים במרכז הדף המקופל כפית מגבינת השקדים (אל תתפתו לשים יותר. הגבינה מתנפחת ודפי האורז עלולים להיקרע), רצוי לשטח מעט את המילוי על פני דף האורז.
+ מקפלים את הצד הימני פנימה מעל המילוי, כך שיווצר קודקוד בקצה העליון. מקפלים פנימה את הצד השמאלי על גבי הימני לקבלת צורת משולש. מקפלים כלפי מעלה את הקצה התחתון הקרוב אליכם כדי לסגור היטב את המשולש והופכים כדי שהצד החלק יהיה כלפי מעלה. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים כך עם יתר המילוי ודפי האורז.
+ בסכין חדה מנקבים נקבים זעירים בקודקודי המשולשים, כדי שלאוויר יהיה מאיפה לצאת. דפי האורז מתנפחים באפייה והמילוי עלול לברוח החוצה.
+ מברישים את כל משולשי האורז במעט שמן זית ומפזרים שומשום. אופים בתנור החם כ-15 דקות (כדאי להתחיל לבדוק אחרי 12 דקות), עד שהבורקס משחימים והופכים פריכים. מגישים מיד.
+ אם לא אוכלים מיד והבורקס מתקררים, מומלץ לחמם אותם בתנור 2-3 דקות לפני שמגישים.
הערות וגיוונים:
שימו לב שאתם סוגרים היטב את הבורקס, שלא יהיה למילוי מאיפה לצאת.
אל תגזימו בכמות המילוי – כפית גדושה היא המקסימום.
אפשר להחליף את המנקאי בתרד או בעשבי תיבול אחרים.
זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור – כדאי לעקוב תוך כדי האפייה.
המתכון בשיתוף מנקאי.
תגיות: גבינה, בורקס דפי אורז, מנקאי, מוצרלה שקדים, שקדים, מוצרלה, דפי אורז, בורקס דפי אורז טבעוני, בורקס, טפיוקה, גבינה טבעונית, גבינת שקדים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים
נראה מעולה! יש לך אולי אפשרות להעלות תמונה של הקיפול? לא לגמרי ברור לי איך לקפל. אם מקפלים את העיגול לחצי, זה אומר שהמעטפת היא 2 שכבות?
תודה רבה! כן זו שכבה כפולה כי דפי האורז דקיקים וככה הבורקס יותר נגיסים. אני תכף אעלה סרטון איך מקפלים.
הכנו ויצא מעולה! ממש מתכון נחמד, מהיר וקליל!
לא יצא לי זהוב וקריספי כמו שלך והגבינה קצת ברחה החוצה. האם השתמשת בדפי אורז קטנים או גדולים? יש לך השערה איך לא הזהיב אצלנו?
איזה כיף שהכנתם! ההזהבה היא פונקציה של חום ושמן זית. ייתכן גם שיש השפעה לסוג הדפים. אולי שווה להרים קצת טמפרטורה בפעם הבאה – תנורים יכולים להיות שונים זה מזה.
השתמשתי בדפים גדולים – ראי בסרטון שצירפתי
היי אורי!!
עשיתי לפי המתכון שלך והם יצאו סקסיים וטעימים וקריספיים ממש!!
אבל – משהו בדפי האורז פשוט לא נלעס טוב! מרגיש שחצי מהם נשארים דבוקים לשיניים וזה ממש פוגם בחוויה?
והכל היה אפוי טוב!
במה טעיתי? או שככה זה? עשיתי צעד צעד לפי המתכון שלך.
היי חן, ממה שהבנתי יש הבדלים בין סוגים שונים וחלקם אכן יותר "גומי", אני חושבת שזה ככל שאחוז העמילן (טפיוקה בדרכ) גבוה יותר. ועוד דבר – לאכול מיד. כשהם מתקררים זה משפיע על המרקם.
השתמשתי באלו של מזרח ומערב. יש מותג מומלץ יותר?
גם להם יש כמה סוגים.. אני השתמשתי באלה של "כרם" ושל "מזרח ומערב" העגולים.