חגיגה בכוס: קינוח שכבות של פאי תפוחים עם קרם קינמון
למה לטרוח להרכיב ולאפות פאי תפוחים אם אפשר פשוט לזלול אותו כשהוא מפורק לחלקים? קבלו קינוח מושחת אך עדין, מרשים אך קל למדי להכנה, קרמי אך מרענן, מועמד מוביל להיות הכוכב של קינוחי החג. ושתהיה שנה מתוקה
כשזה מגיע לקינוחים בארוחות מרובות משתתפים אני חושבת שהדרך הקלה והבטוחה לצלוח את המשימה, במיוחד כשיש לכם המון הכנות אחרות לפניה, היא להגיש קינוחי שכבות בכוס. הם מצויינים בלעשות רושם על האורחים ויותר חשוב מזה, מעולים בלעשות את החיים שלכם קלים, במיוחד כשהמרכיבים שלהם פשוטים ונמצאים בכל מכולת שכונתית. וכשזה מגיע לראש השנה, רוב הסיכויים שאחד מהמרכיבים האלה יהיה תפוח, כאילו שיש לנו ברירה!
הרעיון הוא כזה: במקום לטרוח להכין בצק פריך, לרדד ולאפות משתמשים בעוגיות פריכות מרוסקות. במקום לסדר בצורה מופתית מניפת פרוסות, פשוט חותכים את התפוחים לקוביות. כדי לתת טוויסט של שחיתות יוצקים מעל הכל קרמל מלוח ממכר (טיפ שלי: את מה שנשאר תגישו במקום דבש לטבילת התפוח. האורחים שלכם יתעלפו) וכדי לאזן את המתיקות מוסיפים שכבות מרעננות של קרם עדין בניחוח קינמון, שמבוסס על מעדן סויה בטעם טבעי של סויה תנובה, שנכנס לתפקיד בצורה מושלמת.
כבר התארגנתם על מתנה לחג? הספר "המטבח הטבעוני שלי" עכשיו במחיר מיוחד
שני השלבים הטיפה יותר מורכבים הם הצמצום האיטי של הקרמל (לא מסובך, פשוט לוקח קצת זמן) והקירמול של התפוחים (התעקשתי על כל התהליך, אתם לגמרי יכולים לקצר אותו במיקרו). כך או אחרת, מדובר בקינוח מושלם!
אוסף ענק של ראשונות, סלטים, עיקריות וקינוחים לראש השנה
פאי תפוחים בכוס עם קרם קינמון
אם אתם ממש לא יכולים לשאת תפוחים בקינוחים, אתם לגמרי יכולים להחליף אותם בקוביות אגסים או נקטרינה מוצקה, למשל. מבטיחה שהאורחים לא יתלוננו.
חומרים ל-4 כוסות בנפח 300 מ"ל
לתפוחים:
4 תפוחים ירוקים, חמוצים וקשים
4 כפות סוכר דמררה
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפיות קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
לקרם קינמון:
4 גביעים מעדן סויה טבעי (כמו למשל של תנובה ALTERNATIVE)
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית קינמון
2 כפות מיץ לימון טרי
לרוטב קרמל מלוח:
400 מ"ל קרם קוקוס (אחוזי שומן הכי גבוהים, לפחות 18%)
150 גרם סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח ים
לקראמבל:
100 גרם עוגיות טבעוניות פריכות (הכי מתאימות לדעתי לוטוס, אבל לא חובה), טחונות לפירורים
להגשה:
גלידת וניל טבעונית
+ מכינים רוטב קרמל מלוח: יוצקים לסיר את קרם הקוקוס, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית וממשיכים לבשל בבעבוע עדין תוך כדי ערבוב מדי פעם. מבשלים כך 20-25 דקות, עד שהקרמל מסמיך ומעמיק צבע (נראה קצת כמו ריבת חלב). מסירים מהאש, מוסיפים מלח ומערבבים. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח.
+ מקרמלים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות (ללא הגרעינים). מעבירים לקערה, מוסיפים לימון וקינמון ומערבבים היטב.
+ משטחים את הסוכר במחבת ומחממים מעל להבה בינונית-נמוכה. ממתינים עד שהסוכר נמס ברובו בלי לגעת במחבת וכשהוא מתחיל להשחים מעט מנענעים בעדינות את המחבת כך שכל הסוכר יימס ויהפוך לקרמל. מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח!) את קוביות התפוחים ומנענעים את המחבת כך שיצופו בקרמל ויתרככו מעט. כעבור כ-2 דקות מסירים מהאש ומניחים בצד.
+ ככה מקצרים את התהליך במיקרוגל (אני לא מתה על זה, אבל קיצורי דרך הם חשובים): מניחים בקערה מתאימה את כל החומרים של התפוחים, מערבבים ומחממים 1-2 דקות. מערבבים שוב וזהו בערך, רק תבדקו שהכל נמס ושהתפוחים התרככו מעט – לא אותו דבר, אבל יעשה את העבודה.
+ מכינים קרם קינמון: מעבירים את תוכן המעדנים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית של כל כוס כ-2 כפות קרם קינמון, עליו מהתפוחים המקורמלים, יוצקים רוטב קרמל מלוח ומפזרים שכבה של פירורי עוגיות. ממשיכים עם שלוש שכבות נוספות עד לקרמל המלוח, מניחים מלמעלה כדור גלידת וניל ומקשטים בפירורי עוגיות ורוטב קרמל. מאחסנים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.
הערות:
רצוי להכין את הקינוח באותו יום אבל אפשר גם יום מראש.
אפשר להגדיל כמויות ולהכין בקערה מרכזית שקופה.
רוטב הקרמל יישמר במקרר עד שבוע בצנצנת אטומה אבל אני ממליצה לטבול בו את התפוחים על שולחן החג.
הכנתם? אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינטגרם!
המתכון בשיתוף סויה תנובה.