פאי משמשים עם קרם שקדים לימוני
קבלו את הקומבינציה הפרטית שלי להכנת פאי פירות מושחת, שכמובן יקבל באהבה גם פירות קיץ אחרים כמו נקטרינות ושזיפים, אחרי שהמשמשים ייעלמו מהשווקים.
חומרים לתבנית טארט 22 ס"מ או ל-4 תבניות אישיות
לבצק פריך:
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות סוכר (רצוי סוכר קנים בהיר)
קורט מלח
1/3 כוס שמן קוקוס
2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
לקרם שקדים:
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
5 כפות קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ מ-1/2 לימון
1/4-1/2 כפית הל טחון
למשמשים:
8-10 משמשים בשלים, חצויים ומגולענים (או נקטרינות, שזיפים וכדומה)
2 כפות סוכר
2-3 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
1/2 פלפל צ'ילי יבש קצוץ, ללא גרעינים (לא חובה)
2-3 כפות קונפיטורת פרי איכותית (אוכמניות, פטל, תות וכד')
חופן שקדים פרוסים
+ מכינים את הבצק: מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח, קמח שקדים, סוכר ומלח ומוודאים שאין בהם גושים. מוסיפים שמן ורסק תפוחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים למשטח עבודה ומאחדים את התערובת בידיים.
+ מרפדים תחתית ושוליים של תבנית טארט בבצק ומשטחים באמצעות האצבעות, כך שתיווצר שכבת בצק אחידה בעובי כ-1/2 ס"מ. מכניסים את התבניות למקרר למשך 1/2 שעה.
+ מכינים את הקרם: מערבבים היטב את כל החומרים, עד לקבלת קרם אחיד. שומרים במקרר.
+ מכינים את המשמשים: מניחים את חצאי המשמשים בקערה. מפזרים מעליהם 2 כפות סוכר ואם רוצים מוסיפים קרעי מרווה ופיסות צ'ילי יבש. "לשים" את המשמשים בעדינות במשך כ-5 דקות בכפות ידיים פתוחות (לא למחוץ אותם!), עד שהסוכר מתמוסס והמשמשים מפרישים עסיס ומתרככים מעט. שומרים בצד.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים את הקלתית "אפייה עיוורת": מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומניחים עליה נייר אפייה. מניחים על הנייר שעועית יבשה או משקולות אפייה ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והתחתית כמעט אפויה.
+ מרכיבים את הפאי ואופים: מורחים שכבה דקה של ריבה על גבי הקלתית, עליה משטחים את קרם השקדים ועליו מסדרים את חצאי המשמשים (שומרים את הנוזלים שהצטברו בקערה). מפזרים שקדים פרוסים, מחזירים לתנור ואופים 8-10 דקות נוספות, עד שהמשמשים רכים ומעט שחומים.
+ מוציאים ומברישים בסירופ שנשאר בקערת המשמשים. מניחים להצטנן ולהתייצב לפני ההגשה.
תגיות: קרם שקדים, פאי משמשים, פאי פירות, בצק פריך טבעוני, מנות אחרונות, קינוח טבעוני
קטגוריות: מתוק
אני ממש לא ששה לקנות קונפיטורה הבייתה האם יש דרך להכין ללא זה?
ועוד שאלה האם אפשר להכין ממשמשים משומרים?
אני מניחה שכן 🙂
זה מאד מוסיף אבל אפשר לוותר..
במה אפשר להחליף את רסק תתפוחים ם בבצק ובקרם?
היי רותי, הרסק הוא רכיב די ייחודי ומשמעותי במתכון, מאיזו סיבה את מעוניינת להחליף אותו? כי אין לו טעם דומיננטי של תפוחים, הוא נועד יותר לתת עסיסיות ומרקם.
שלום רב,
האם קמח שקדים הכוונה לשקדים מולבנים טחונים דק ? או שיש על המדף קמח שקדים ?
לתשובה אודה !
😛
יש קמח שקדים ארוז אך בדרך כלל קונים במשקל בחנויות התבלינים או רשתות הטבע. אלה אכן שקדים טחונים.
לאחר כישלון במציאת משמשים תהיתי אם אפשר להכין גם מנקטרינות או אפרסקים
לחלוטין 🙂
במה ניתן להחליף את רסק התפוחים בבצק הפאי?
קצת קשה להחליף אותו מכיוון שהוא מחליף את הביצה. אפשר לנסות עם מחמאה אם את/ה מעדיפ/ה.
ואו.
הכנתי את הפאי עם כמה שינויים (אני יודעת, זה לא כבר אותו המתכון וכו' וכו' אבל יצא כ"כ טעים שנראה לי שווה לכתוב כאן :))
בלית ברירה השתמשתי בקמח מלא, ובמקום חצי שמן קוקוס/חצי שמן אחר, השתמשתי ברק שמן קוקוס (אז 2/3 כוס שמן קוקוס). בדרך כלל אני לא כל כך אוהבת את הטעם לוואי הזה אבל כאן זה השתלב מצוין. שמתי את הבצק במקפיא ל10 דקות במקום במקרר לחצי שעה, כדי לזרז עניינים כי כבר היה מאוחר.
והשינוי הכי גדול, אך מוצלח ביותר – תותים (חצויים ולא קלויים כמו עם המשמש). זה גם יפהיפה וגם מאוד טעים (כמובן עם קונפיטורת תותים במקום משמש).
פאי ממש ממש טעים. מומלץ!
הלכתי על הכיוון של התותים החצויים 🙂
השתמשתי בקמח כוסמין מלא
על הבצק האפוי מרחתי ריבת תות עם מעט קינמון וגרידת תפוז
יצא מעולה (גם בעיני ה״מתנזרים״ מטבעונות)
מניסיון: לא ממש משנה סוג הריבה, (עבד גם עם תפוז וגם עם משמש)
איזה כיף לשמוע!!
הי,
האם הקרם יוצא יציב מספיק, או שעדיף להוסיף שבבי אגר? ואם כן כמה לדעתך?
אני לא הוספתי.
בכמה להכפיל את החומרים בשביל תבנית בקוטר 26? תודה!
היי, לפי קרין גורן מקוטר 22 לקוטר 26 – להוסיף % 40. בהצלחה 🙂
הי אורי. האם השמן קוקוס צריך להיות במרקם מוצק או נוזל?
בין לבין 🙂 במרקם רך. אם הוא קשה מאד אפשר להמיס ואז להכניס למקרר לזמן קצר, רק עד שמתחיל להתגבש אבל עדיין קרמי.
הי אורי,
בגרסה ההכחית של הבצק הושמט 1/3 כוס שמן צמחי אחר (שהופיע בגרסה הקודמת).
האם המתכון הנכחי נכון?
אוהבת את המתכונים שלך.
היי שושי, לא בטוחה שאני מבינה את השאלה 🙂 יש במתכון 1/3 כוס שמן קוקוס. על איזה שמן את מדברת?
תודה על המתכון! אפשר להחליף את פירות הקיץ בתפוחים? ואם כן איך?
היי, עקרונית אני מאמינה שכן אבל איכשהו תפוחים לא מסתדרים לי פה כל כך עם הטעמים.. הייתי הולכת אולי בכיוון של אגסים.
שלום!
הפאי נראה מצויין! שאלה – אפשר להכין אותו עם פסי בצק מלמעלה כמו פאי קלאסי?
בטח איזו שאלה! כדאי להגדיל את כמויות הבצק.