קולרבי אפוי מלא בעצמו
השף איתי הרגיל ממסעדת "הבסטה" הכיר לי פעם את נפלאות הקולרבי האפוי, והשף בני ליפשיץ (לשעבר "צפון אברקסס") לימד אותי לאחרונה את התענוג שבמילוי תפוח אדמה בעצמו. שילוב הרעיונות הוליד מנה ראשונה חגיגית, מפתיעה וקלה להכנה. האפייה מרככת את הקולרבי והופכת אותו לנימוח ומתקתק. כמו עם רוב הירקות, גם כאן כדאי לבחור קולרבי קטנים-בינוניים, שהם מתוקים יותר וסיביים פחות.
חומרים ל-4 מנות
4 קולרבי בינוניים ומוצקים
עלים טריים מ 4-5 גבעולי זעתר (אם אין אפשר להחליף באורגנו)
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מקלפים את הקולרבי ומוודאים שהחלק התחתון שלו יהיה ישר, כדי שיעמוד יציב. מניחים בקערת ערבוב, יוצקים מעט שמן זית, זורים מעט מלח גס ומעסים את הקולרבי כך שייעטפו במלח ובשמן מכל הכיוונים.
+ מניחים את הקולרבי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות, עד שהקולרבי משחימים מעט, מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
+ בעזרת כף מחלצים בעדינות את פנים הקולרבי ויוצרים מהם מעין קעריות קטנות. את התוכן שחילצנו מניחים על גבי קרש חיתוך וקוצצים יחד עם עלי הזעתר הטריים. מתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי ומעט שמן זית.
+ ממלאים את קעריות הקולרבי בתוכן הקצוץ עם הזעתר, מעטרים בעלי זעתר קטנטנים ומגישים (ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה).
תגיות: זעתר, ירקות, קולרבי, אורי שביט, אביב, פסח, מתכונים לפסח, פסח טבעוני, קולורבי
קטגוריות: ירקות
פשוט וטעים. החלפתי את הזעתר בטימין וזה עובד יופי.