חמין אורז ושעועית מש

במקום חמין: קדרת אורז בתנור עם שעועית מאש וירקות

פברואר 13, 2019 מאת:

לכבוד סוף השבוע החורפי שמתקרב, במקום חמין החלטתי להכניס לתנור קדרה עסיסית ועמוקת טעמים, שמתחרה איתו על המעמד של הארוחה הכי כיפית בסיר אחד. העובדה שמכינים אותה מהר היא רק בונוס

לוח השנה מוכיח שאיך שלא נהפוך את זה, לא נשארו לנו עוד הרבה ימים גשומים השנה, שלא לדבר על זה שהם ממש לא תמיד נופלים על שישי או שבת. ובשביל מה המציאו את התנורים והסירים אם לא כדי לקבץ את בני המשפחה או החברים בסופ"ש מסביב לקדרה חורפית אחת, מחממת נפש ולב? אחד הדברים שאני ממש אוהבת זה להכין חמין, בכל פעם קצת אחרת, ולהתפעל שוב ושוב מהקסם שמפעיל על המרכיבים חום התנור, שעוטף אותם במשך שעות מכל הכיוונים. אבל עם כל אהבתי, לא תמיד זה מתאפשר – כי החלטתם להזמין אורחים ברגע האחרון, כי הילד מגיע לשבת והוא לא מת על חמין (יש כאלה, מידע אישי), כי שכחתם להשרות את הקטניות (זה סתם תירוץ, כי תמיד אפשר להשתמש בכאלה שלא זקוקות להשרייה) או פשוט כי לא היה לכם חשק להעמיד סיר ענק ביום שישי בערב. בשורה התחתונה ובלי להודות שלא היה לי כח, החלטתי לקבל את פני ה"סערה" המתקרבת עם קדרת תנור אחרת, שתהיה קלה ומהירה להכנה, אבל תעשה את אפקט ה"אני מפוצץ אבל חייב לקחת עוד מנה". מתכון משובח למי שעדיין נרתע מלהכין או לאכול אורז מלא.

בואו לבשל איתי! נפתחה ההרשמה לסדנת הבישול הבאה

מג'דרה-מקלובה אפויה של אורז מלא

זה הסיר שלא תוכלו להפסיק לחפור בו. סוג של מג'דרה בתנור

אורז בתנור עם שעועית מאש וירקות

תקראו לה מג'דרה או מקלובה, ריזוטו אפוי או חמין אורז, כל הכיף הוא שכל המרכיבים הטעימים נכנסים לסיר אחד ויוצאים מהתנור רכים ונימוחים, לא לפני שהפיצו ריח משגע בכל הבית. את הרעיון להוסיף קרם קוקוס למי הבישול לקחתי מהמתכון המצוין הזה של עדי עליה. מי שממש לא מסתדר עם קוקוס יכול להחליף את הכמות במים ולהוסיף לשמן הטיגון 1-2 כפות של שמן קוקוס מזוכך (ללא טעם וריח), להגברת הקרמיות. כמובן שאפשר להכין עם ירקות אחרים ולהוסיף שקדים/צנוברים קלויים לסיר.

חומרים לכ-8 מנות

2 כוסות אורז בסמטי מלא, שטוף (אפשר להחליף באורז עגול מלא)
1 כוס שעועית מאש, שטופה
1 בצל לבן קצוץ
1 בצל אדום קצוץ
1 גבעול וראש שום ירוק, קצוץ או 5 שיני שום מעוכות ופרוסות
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף שורש כורכום מגורר או 1 כפית גדושה אבקת כורכום
2 בטטות מגוררות
1/2 ראש כרובית מפורק לפרחים
1/2 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
מלח ים, פלפל שחור גרוס
2 כוסות (500 מ"ל) קרם קוקוס
4 כוסות מים רותחים
שמן

גיוונים ושינויים:
אם ממש יש בעיה עם קוקוס אפשר להחליף בשמנת סויה או אורז לבישול ומים, סה"כ 6 כוסות נוזלים
אוהבים ירקות אחרים? אין בעיה, פשוט תחליפו
אין שעועית מש בבית? אפשר להחליף בעדשים ירוקות או שחורות או ב-2 כוסות של קטניות אחרות, מבושלות מראש

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחממים מעט שמן בסיר גדול שמתאים גם לתנור (אם ויתרתם על קרם הקוקוס, מומלץ להוסיף לשמן גם שמן קוקוס מזוכך). מטגנים בצל, שום, ג'ינג'ר וכורכום כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, לריכוך קל ולהזהבה.
+ מוסיפים את הבטטות המגוררות, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות.
+ מוסיפים את האורז והמאש, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מטגנים יחד עוד 2 דקות.
+ יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים רותחים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהאש, מכסים ואופים בתנור כשעה, עד שהמים נספגים וכל הרכיבים רכים. בודקים במהלך ההכנה ורק אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
+ מחלקים לצלחות ומגישים (אפשר לפזר עשבי תיבול טריים וקצוצים, תמיד כיף).

עוד מתכונים מעולים בסיר אחד:

בודהה בול ירוק בסיר אחד
מרק כרוב ועדשים כתומות
חמין של שעועית שחורה, אורז וקינואה

קדרת אורז עם שעועית מש וירקות

לא צריך להיות מלכת היופי כדי שכולם יתאהבו בך מיד. לא מפסיקה להכין

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

12 תגובות לפוסט

  1. דורית הגיב:

    האם אופים בתנור בסיר מכוסה או פתוח?

  2. נטע ש הגיב:

    נראה מעולה. האם ניתן להחליף שעועית מאש בשעועית מסוג אחר או בקיטניה אחרת?

    • אורי שביט הגיב:

      היי נטע, תודה! בהחלט, לא רואה סיבה שלא, כל עוד מדובר בקטנית שמתבשלת במהירות – כל סוג של עדשים יעבוד, אפונה קצת גבולית.. או כמובן להוסיף קטניות שכבר בושלו.

  3. אילנה הגיב:

    רוצה להכין אבל הבן שלי אלרגי לקוקוס. במה אפשר להחליף?

    • אורי שביט הגיב:

      היי אילנה, במקרה כזה פשוט קצת יותר שמן בטיגון הראשוני (הקרם קוקוס מוסיף הרבה שומן ועסיסיות) ואפשר אם את רוצה להשתמש בשמנת לבישול כמו זו של אלפרו ויש של חברות נוספות, על בסיס סויה או אורז. רק שימי לב שבסך הכל יהיו לך מספיק נוזלים – 6 כוסות לפחות.

  4. דפנה הגיב:

    היי אורי, נראה מושלם. את המאש צריך לבשל קצת לפני?

  5. ציפי הגיב:

    תבשיל מופלא! הזנגביל מעלה אותו לרמת מעדן. סגר לי ארוחות צהריים לכל השבוע.

  6. אנה ויינר הגיב:

    היי! יש לי רק סירי סוטאז רחבים שמתאימים לתנור ואני חושבת שכל התבשיל ייצא נמוך מידי מבחינת הנוזלים וכו.. האם להשתמש בהם או פשוט לבשל בסיר פחות רחב על אש קטנה ולא לוותר על ההכנסה לתנור.

    • אורי שביט הגיב:

      היי, הייתי הולכת על סוטאז' בתנור – אורז אוהב סירים רחבים, כשאין עליו הרבה משקל הוא יוצא יותר מדוייק. אם את בכל זאת חוששת אולי שווה להגדיל קצת כמויות ואז יהיה יותר גובה. חבל לוותר על אפקט התנור 🙂

השאר תגובה ל ציפי

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות