ד"ש עם שיר: פאי בננה ופודינג וניל של סבתא פנקה
הזמרת והשחקנית רוני דוט אספה מוזיקאים מרחבי העולם, כדי לבצע מחדש את השיר 'The Times They Are A Changin של בוב דילן ולהעניק לו משמעות חדשה ואקטואלית במיוחד. לרגל המאורע נפגשנו והכנו יחד בגרסה טבעונית את פאי הבננות המיתולוגי של סבתא של רוני. השיר והמתכון לפניכם
יום אחד, לפני שנה בערך, רוני דוט החליטה לעשות מעשה – למצוא דרך להשמיע את קולה ולהשפיע על העולם שסביבה לטובה. מצד אחד, אני תמיד מתרגשת לראות אנשים שיוצאים מאזור הנוחות שלהם ופועלים כדי להביא לשינוי ומצד שני, זה בעצם אמור להיות הדבר הטבעי ביותר בעולם, שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות, כל אחד ואחת בדרך שלהם. אז הדרך של רוני, שהיא זמרת ושחקנית מוכשרת ומקסימה במיוחד, היתה להקליט שיר. אבל לא סתם שיר, כזה שיהיה לו מסר מהדהד, שאולי יגרום למישהו לחשוב ולעשות משהו קצת אחרת, כדי שיהיה כאן טוב יותר. ואין ספק שזה נדרש בתקופה הנוכחית יותר מתמיד.
רוני, טבעונית ופעילה למען בעלי החיים והסביבה, רתמה לפרוייקט שלה "Vegans For Change" לא פחוץ מ-33 מוזיקאים טבעונים מרחבי העולם – מאוסטרליה, טורקיה, קניה, אנגליה, פורטוגל, גרמניה, ארה"ב וכמובן ישראל – שהקליטו יחד גרסה חדשה לשיר הנפלא של בוב דילן 'The Times They Are A Changin. השיר יצא ממש בשבוע שעבר לאור יחד עם קליפ שמציג זה מול זה את ההרס והפגיעה בעולם ובבעלי החיים, אל מול התקווה והעתיד הטוב שאנחנו יכולים לאפשר להם. בכל פעם שצפיתי בקליפ ובכל האנשים היקרים שלקחו בו חלק, התרגשתי מחדש. אני מזמינה אתכם לצפות בעצמכם וגם לשתף, כדי שייחשף לכמה שיותר אנשים בארץ ובעולם.
כשרוני יצרה איתי קשר לקראת ההשקה של השיר והקליפ, הצעתי לה להפוך את הרעיון שמאחוריו לקצת יותר פרקטי ולחולל בעצמנו שינוי קטן – דרך הצלחת כמובן. "איזה מתכון לא טבעוני היית רוצה שנכין?" שאלתי והתשובה הגיעה מהר – "את עוגת הבננות של סבתא פנקה, שהיתה מכינה אותה עם פודינג ושמנת חמוצה". מודה, בהתחלה קצת התעלפתי. מה שמנת חמוצה עכשיו, לא יכלה למצוא מתכון יותר קל להמרה? אבל אחרי קצת מחשבה וניסיון, הגענו למתכון שאפילו אמא של רוני, הבת של פנקה, אישרה שהוא טעים מאד, לא פחות מהמקור. עכשיו, עזבו רגע את הנוסטלגיה, מדובר במתכון סופר דופר טעים לפאי מפתיע ומפנק ממש. תכינו ולא תצטערו.
עוד מתכונים מתוקים טעימים:
קראמבל אגסים ותפוחים
עוגת ביסקוויטים של פעם
עוגת שוקו-בננה
אל תפספסו את כל הטעים – בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם!
פאי בננה ופודינג וניל של סבתא פנקה
רוני ואני צחקנו שזו בטח היתה העוגה שכל הקיבוץ היה מחכה שסבתא פנקה תכין ביום שישי. שכבות של בצק פריך, ריבה, בננות ופודינג שעליו קרם יוגורט חמצמץ. טעים כל כך!
חומרים ל-4 תבניות אישיות בגודל 8X15 ס"מ או לתבנית מלבנית בגודל 16X30
** ראו הערות ושינויים בסוף המתכון
לבצק:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זרעי ענבים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח כוסמין לבן
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
לבננות:
5-6 בננות בשלות מאוד
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 כפות ריבה
למילוי:
2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור מנופה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב סויה ללא תוספת סוכר
ועוד
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב סויה ללא תוספת סוכר
1 כף מחית או 2 כפות תמצית וניל
3 כפות (45 מ"ל) שמן זרעי ענבים
לציפוי:
2 גביעים (250 מ"ל) יוגורט סויה בטעם טבעי
2 כפיות מיץ לימון
2 כפיות אבקת סוכר
2 כפות חמאת שקדים
להגשה:
בננות פרוסות/ אגוזי מלך קצוצים/ קליפת לימון מגוררת
+ מתחילים בהכנת הפודינג: מניחים בקערה סוכר וקורנפלור (רצוי לנפות אותו למניעת גושים), יוצקים פנימה 1/2 כוס חלב וטורפים לתערובת אחידה.
+ יוצקים את יתרת החלב (1/2 1 כוסות) לסיר בגודל בינוני, מוסיפים וניל ומביאים לרתיחה. כשהחלב רותח, מוסיפים את תערובת הסוכר והקורנפלור וטורפים במטרפה תוך כדי בישול, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה.
+ מסירים מהאש, מוסיפים שמן וטורפים היטב. משטחים את הפודינג בתבנית שטוחה ומניחים עליו ניילון נצמד (ממש על פני הפודינג), למניעת היווצרות קרום. מכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהפודינג קר לגמרי.
+ מחממים תנור ל180 מעלות.
+ מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את חומרי הבצק, עד שמתאחד. משטחים בתבניות כך שהבצק יצפה בשכבה אחידה את הבסיס והשוליים ודוקרים פה ושם במזלג. אופים 20 דקות להזהבה קלה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. הבצק יהיה מעט רך עדיין – זה בסדר.
+ מערבבים מעט את הריבה לריכוך ומורחים אותה על הבצק.
+ מכינים צלחת עם כף אחת של סוכר וצלחת עם מיץ לימון. פורסים את הבננות לפרוסות לאורכן וטובלים בלימון ואחריו בסוכר (רק כשהסוכר נגמר מוסיפים עוד כף, כדי שהוא לא יימס בצלחת). מסדרים את פרוסות הבננה על הבצק בצפיפות.
+ מעבירים את הפודינג שהתמצק למעבד מזון או לכלי גבוה עם בלנדר מוט, וטוחנים לקרם חלק. יוצקים את הקרם על הבננות ומשטחים.
+ מערבבים היטב את היוגורט עם לימון, אבקת סוכר וחמאת שקדים ומורחים בעדינות מעל הפודינג. מאחסנים במקרר למשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
הערות וגיוונים:
אפשר להשתמש בקמח חיטה לבן ומלא או בקמח לבן בלבד.
אפשר להחליף את היוגורט בגבינת סויה רכה במרקם דומה.
רוצים לקבל עדכון על הסדנאות הבאות? כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימה
תגיות: פודינג וניל, רוני דוט, קינוח טבעוני, בננה, בננות, פאי בננה, איך מכינים פאי בננה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
נראה מעולה! בדיוק מכינה
כתוב למרוח את הריבה אבל ברכיבים לא מוזכרת שום ריבה, אז לא ברור איזו וכמה בדיוק
היי, סליחה על העיכוב במענה, כתוב 2 כפות ריבה במרכיבים 🙂 ריבה מכל טעם שאת אוהבת, פירות יער למיניהם יהיו מוצלחים לטעמי.
אפשר טחינה חמאת בונים או משהו אחר במקום חמאת בשקדים
היי מירי, עקרונית כן אבל קחי בחשבון שהאופציות שהצעת הרבה יותר דומיננטיות בטעמן.