כריכוני סלקים עם סלט אנדיב
שף יוסי שטרית, "קיטשן מרקט"
חשבתי שכבר טעמתי את כל הוריאציות על סלט סלק, אבל יוסי הצליח להפתיע. הטעמים עזים, הפרזנטציה מרשימה ובסלט מסתתר חומר גלם שעדיין לא הזדמן לי לטעום – דבש חרובים. הוא צמיגי למדי (יש גרסאות מדוללות במים אבל יוסי עובד עם "דבש" סמיך, שקנה בכפר מָסעדֶה ברמת הגולן) ויש לו טעם מתוק עמוק, שמזכיר שוקולד וקפה. תענוג!
חומרים ל-4 מנות ראשונות
3 סלקים גדולים, מבושלים ומקולפים, בטמפרטורת החדר (אפשר לקנות סלקים מוכנים בואקום)
למלית הסלק:
1 כף בצל סגול קצוץ
1 כף עירית קצוצה
1 כף חומץ שרי (הוא נהדר! אם אין השתמשו בחומץ יין אדום)
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
קורט מלח
לסלט:
3 ראשי אנדיב, מופרדים לעלים
1 כוס נבטי חמניה
1/2 כוס גרגר נחלים (לא חובה. אפשר להחליף בפטרוזיליה למשל)
3 כפות אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
4 כפות דבש חרובים
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
אביזרים: קורצן עוגיות או כוס קטנה בקוטר של כ-4 ס"מ.
+ פורסים את הסלקים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים מהם עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ.
+ מכינים את המלית ומרכיבים את הכריכים: קוצצים את שאריות הסלק שנותרו אחרי הקריצה לקוביות גסות ומניחים בקערה. מוסיפים את מרכיבי התיבול של המלית ומערבבים היטב. מניחים מעט מהמלית על חצי מכמות העיגולים הקרוצים וסוגרים ל"כריכונים" בעזרת פרוסה נוספת. מניחים על כל צלחת 3 כריכוני סלק.
+ מכינים את הסלט ומגישים: שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים היטב. מניחים על כל צלחת תלולית נבטים וגרגר נחלים, עליה מניחים בהצלבה את עלי האנדיב ומגישים.
תגיות: אנדיב, יוסי שטרית, קיטשן מרקט, דבש חרובים, סלט, סלט טבעוני, בישול טבעוני, ירקות, מנות ראשונות, סלק
קטגוריות: ירקות