קערה של בריאות: בודהה בול של סלק, קינואה ודלעת
לאור המצב הלא פשוט, כמה טיפים שלי להכנת ארוחה מלאה ומזינה בקערה אחת, עם תוספות מחזקות לעידוד המערכת החיסונית והמון צבע שיכניס שמחה ללב ולבטן גם בימים אפורים. שחקו עם הרכיבים שאתם אוהבים
בודהה בול זאת כמובן לא המצאה חדשה וכבר יש בבלוג מתכון שאני מאד אוהבת לבודהה בול עם כרובית, בטטה ועוד מטעמים. אבל כשהשבוע הגיע אלי צרור סלקי מורשת מהשדה של נדב, סלקים מזרעים טבעיים שלא עברו שום הכלאה או הינדוס והם מפיקים ירקות בריאים ונפלאים, ולמרות כל הרעיונות המעולים שקיבלתי מכם, החלטתי ללכת על הכי פשוט. רציתי לאכול כמה שיותר אוכל בריא וטרי במצבו הגולמי – לא לטחון או לגרר, לא לקצץ קציצות או למלא מאפים, פשוט לאכול ככה, עם מעט תיבול והרבה חומרים מזינים ובריאים. הפתרון המוצלח ביותר לעניין הזה הוא ארוחה של כל המרכיבים המזינים שאנחנו צריכים בקערה אחת. והבונוס: היא גם צבעונית ויפהפיה במיוחד.
כשאנחנו מכינים ארוחה מהסוג הזה הכי כיף לשחק עם המרכיבים – השתמשו בירקות ותוספות שיש לכם בבית, הוסיפו תבלינים ומחזקי טעם שאתם אוהבים וגם את הרוטב אפשר לגוון לפי החשק ומה שיש בבית, גם סתם טחינה תמיד יכולה לעבוד. זה הזמן לחשוב על איך אתם יכולים להעשיר את הקערה שלכם במרכיבים טעימים שגם מחזקים את הגוף.
לחצו כאן לאוסף מתכונים שכיף להכין ולאכול עם הילדים
מה חשוב לאכול בימים האלה?
מזון מהצומח שמחזק את הגוף עם חומרים מזינים איכותיים, שנמצאים בקטניות ובדגנים טבעיים
הרבה ירקות ופירות טריים, בדגש על עלים ירוקים מזינים כמו קייל, בוקצ'וי ורוקט
חיזוקיות טבעיות למערכת החיסונית כמו ג'ינג'ר, בצל ושום
תבלינים טובים כמו כורכום, אורגנו וזעתר
בודהה בול של סלק, דלעת וקינואה צהובה
מסוג המנות הקלאסיות להכין ממה שיש בבית ואפשר בקלות להתאים אותה לילדים סרבנים יחסית, עם מרכיבים שהם אוהבים: פתיתים במקום קינואה, מקלות גזר במקום צנון, קוביות טופו צרובות במקום חומוס וכדומה.
חומרים ל-2 קערות
1/2 כוס קינואה
1/2 בצל סגול, קצוץ
1/2 כפית כורכום
2 סלקים מבושלים, חתוכים לקוביות
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתושות
עלים טריים מ-3 גבעולי טימין
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 אבוקדו
4 צנוניות פרוסות
חופן אגוזי פקאן קצוצים גס
חופן עלי קייל ורוקט
מיץ מ-1/2 לימון
לתיבול:
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ תפחים
2 כפות שמן זית
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מעבירים את קוביות הדלעת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים בשום כתוש, עלי תימין, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים בידיים נקיות. צולים בתנור במשך 20-30 דקות, עד שהקוביות רכות אך שומרות על צורתן.
+ במקביל מבשלים את הקינואה: יוצקים מעט שמן זית לסיר ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הקינואה והכורכום וממליחים. מערבבים עוד כדקה, מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהקינואה רכה והנוזלים נספגים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את זרעי הכמון כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים קוביות סלק, מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
+ מעסים את העלים הירוקים במיץ לימון. חוצים את האבוקדו וסוחטים עליו מעט לימון.
+ מרכיבים את הקערות: מניחים בכל קערה קינואה, קוביות סלק, קוביות דלעת, גרגירי חומוס, עלים ירוקים, פרוסות צנון, פקאנים קצוצים וחצי אבוקדו. מערבבים את חומרי הרוטב ומזלפים סביב.
תגיות: מתכונים קלים, אוכל בריא, בודהה בול, איך מכינים בודהה בול, מתכונים בריאים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות, קטניות