פשטידת כרובית טבעונית: להיט בתבנית

16 תגובות לפוסט

  1. אבישי הגיב:

    משאלה: האם תוכלי מידי פעם, לטובת מאותגרי הפחמיימות, הסוכרתיים ואחרים, תחליפים לקמחים ולדגנים השונים? האם ,למשל, קמח שקדים יכול להחליף בפשטידה את הקמח ה"אמיתי"?! תודה.

    • אורי הגיב:

      היי אבישי, יש מתכונים שאני ממש משתדלת בכך ויש כאלה שזה פחות אפשרי. במתכון הזה אפשר להחליף את כל קמח החיטה בקמח עדשים או חומוס ולהוסיף אבקת אפייה, בדומה למתכון הזה: https://vegansontop.co.il/vegan-veg-pie/. מקווה שזה עוזר 🙂

  2. נטע ש הגיב:

    בוקר טוב

    שאלה מאתגרת: במה/האם ניתן להחליף את הטופו? ושאלה נוספת, האם חשוב שהשמרים יהיו שמרי בירה?

    • אורי הגיב:

      הממ אכן מאתגרת.. טופו רגיל הולך? אפשר לוותר על שמרי הבירה, לא לשים שמרים רגילים 🙂

  3. נטע ש הגיב:

    היי,
    לא הבנתי, לא לשים שמרים רגילים?

    • שרה הורניק הגיב:

      היי נטע, אני מחליפה את אורי בזמן שהיא בחופשה.
      התפקיד של שמרי הבירה הוא לא להתפיח, אלא לתת טעם גבינתי (מדובר בשמרים לא פעילים). הקמח התופח יעשה את עבודת התפיחה 🙂
      אז לא, אין צורך בשמרים רגילים.

  4. עפרה הגיב:

    תודה על כל שאת עושה למעננו, עוקבת אחריך בשמחה מאז השתתפת עם בנך בתחרות המתכון הטבעוני המנצח באוניברסיטת בן גוריון לפני שנים.
    ולשאלה בעניין המתכון הנוכחי: האם אפשר להחליף את כל כמות הכרובית בברוקולי (כי למנה ראשונה מתכננת את מרק כרובית החצילים שלך ולא רוצה כרובית על כרובית). ואם כן, האם גם ברוקולי קפוא יעבוד?
    מלא תודה ושבת שלום.

  5. סער הגיב:

    תודה על המתכון הנהדר
    רציתי לדעת האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב שקדים או אורז?

    תודה סער

    • אורי שביט הגיב:

      היי סער, תודה! לדעתי זה יעבוד אבל התוצאה תהיה פחות עשירה (שומן..) וכן הייתי מפחיתה בכמות כי החלב דליל יותר. שים לב לא להשתמש בחלב ממותק! 🙂

  6. אלווירה הגיב:

    היי, הכנתי את הפשטידה הזו כבר פעמיים והיא טעימה מאוד ,אלא שהצבע שלה אצלי ממש לא דומה לשלך, אצלי היא יותר אפורה כזו ולא זהובה מקורמלת שכזו…

  7. רוני הגיב:

    אפשר להשתמש בכרובית קפואה קצוצה? אם כן, שקית סנפרוסט תספיק?

    • אורי שביט הגיב:

      היי רוני, עקרונית כן – מציעה להפשיר, לסחוט ואפילו לייבש במגבת. לדעתי מה שיישאר יהיה מאד דל מבחינת נפח ולכן 2 או אפילו 3 שקיות.. תחושת בטן, לא ניסיתי 🙂

  8. סילבי הגיב:

    היי אורי,
    קרם קוקוס??
    הפשטידה תהיה בטעם קוקוס ויהיה לה ריח קוקוס? עבורי הוא רכיב זר במתכון פשטידה.
    ראיתי שכתבת שאפשר לערבב טופו רגיל ומשי במקום קרם קוקוס.
    מה הכמות המדוייקת של 2 הטופו?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |