ממתק תמרים בציפוי שוקולד
רונית לב
וריאציה מקסימה על הממתק המסורתי של תמר שבתוכו מוטמן אגוז מלך.
חומרים ל-10 ממתקים
10 תמרים גדולים, רכים ומגולענים
10-20 אגוזי פקאן קלופים (אפשר להחליף באגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו – מה שאוהבים)
50 גרם (כ-3 כפות) חמאת קקאו איכותית (רצוי אורגנית)
1/2 2 כפות אבקת קקאו (רצוי בהירה ואורגנית)
1/2 כוס פיסטוקים קלויים או טבעיים, טחונים גס
+ ממלאים כל תמר באגוז אחד או שניים, סוגרים ומחזירים לצורה המקורית של הפרי.
+ ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
+ טובלים תמר ממולא בתערובת השוקולד, עד שהוא עטוף מכל הכיוונים ומניחים על גבי נייר אפייה, להגרת שאריות.
+ אחרי כמה שניות, לפני שהשוקולד מתמצק ומתקשה, טובלים את אחד מקצוות התמר בפיסטוקים הטחונים, ומניחים להתגבשות. ממשיכים כך עם יתר התמרים ומגישים.
תגיות: שוקולד טבעוני, מתוקים טבעוניים, רונית לב, מתכונים טבעוניים, קינוחים טבעוניים, תמרים, אורי שביט
קטגוריות: מתוק
תודה רבה על המתכון,
יוצא טוב, אבל חסרה קצת מתיקות לדעתי. את חושבת שניתן להוסיף כף סירופ אגבה או סילאן?
בהחלט
יצא מדהים…את התמר עם הפקאן עטפתי בשוקולד שהכנתי עיסת קקאו חמאת קקאו וסירופ אגבה וכמובן עם הפיסטוק הטחון אליפות הקינוח האהוב עלי ביותר תודה על המתכון