חטיפי אנרגיה בטעם שוקולד מ-4 רכיבים
חגיגות 9 השנים לבלוג בשיאן – הפעם התארחה אצלי בשידור החי נטלי לוין המקסימה, שלימדה אותי להכין חטיפי אנרגיה מהירים טעימים ומפנקים. אם תצפו בשידור המוקלט תלמדו גם להכין בעצמכם שקיק זילוף מנייר אפייה!
נטלי לוין היא אחת הקולגות המקסימות והאהובות עלי. שתינו לא זוכרות מתי ואיך בדיוק הכרנו, ברור שזה היה הרבה לפני הטבעונות שלי, איפשהו בימים בהם שתינו עסקנו בעיתונות אוכל. עם השנים הדרכים שלנו הצטלבו והתקרבו – שתינו הפכנו לבלוגריות, שתינו מתרגלות יוגה באדיקות, שתינו מתלהבות כמו ילדות קטנות משטויות ומאד נהנות להכין מתוקים טבעוניים יחד. נטלי אמנם לא טבעונית (בינתיים!) אבל עם השנים היא מתקרבת לטבעונות יותר ויותר ובבלוג שלה יש קטגוריה מרשימה של מתכונים טבעוניים מעולים. בשנה האחרונה אנחנו גם חולקות גם הוצאת ספרים – "המטבח הטבעוני שלי" ו"הכי טעים בבית" יצאו בהוצאת תכלת וכמובן שגם בספר של נטלי יש פרק טבעוני מכובד.
בקיצור, היה לי ברור מהשנייה הראשונה שאני מזמינה את נטלי להתארח בעמוד האינסטגרם שלי לכבוד יום ההולדת של הבלוג ואוטוטו יום הטבעונות הבינלאומי, אז בכלל. כשהיא הציעה שנכין חטיפי אנרגיה מיד אמרתי כן, דווקא כי אני בדרך כלל פחות מכינה מתכונים כאלה והם כל כך כיפיים וקלים, שזה ממש חבל (שלא לדבר על זה שאני מנשנשת כרונית, אז צריך לדאוג לאספקה). חשבתי שייקח לנו גג 5 דקות להכין אותם יחד – אבל האירוח עצמו נמשך הרבה יותר, פשוט כי כל כך נהננו לצחוק ולפטפט וללמוד זו מזו עוד דברים מעניינים וגם שטותיים. כי כשיש מסביב כל כך הרבה צרות, הכי חשוב זה להמשיך ליהנות מהחיים.
צפו בשידור המוקלט – נטלי לוין ואנוכי מכינות יחד חטיפי אנרגיה שוקולדיים טעימים בשיגעון:
הצטרפו לסדנה המיוחדת ביום הטבעונות הבינלאומי! נכין יחד מאכלים מושחתים בגרסאות בריאות וטעימות במיוחד
חטיפי אנרגיה בטעם שוקולד מ-4 רכיבים
אפשר לשחק עם החטיפים האלה לאיזה כיוון שאתם רוצים: להחליף את סוג האגוזים, להוסיף קצת אבקת קפה נמס או קצת קליפת תפוז בשביל לגוון בטעמים או לשדרג עם פולי קקאו גרוסים.
חומרים לתבנית בגודל 20X20 ס"מ
לחטיפים:
8-10 תמרים מגולענים (כ-150 גרם)
150 גרם אגוזי מלך
25 גרם (1/4 כוס) שיבולת שועל
60 גרם (6 כפות) אבקת קקאו
30 מ"ל (2 כפות) מים
קורט מלח
לקישוט (לא חובה):
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף שמן קוקוס או שמן צמחי אחר (לא חובה)
+ מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון וטוחנים לקבלת עיסה אחידה – אם אתם אוהבים מרקם חלק יותר תטחנו היטב, אם אתם מעדיפים מרקם גס עם "חתיכות" אפשר לטחון ב"פולסים" עד לקבלת המרקם הרצוי, העיקר שבסיום תוכלו לייצר מהעיסה כדור.
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה כך שהשוליים שלו יבלטו החוצה (זה יעזור לחלץ את התערובת אחרי שהיא תתייצב). משטחים את בעיסה בתבנית ומהדקים היטב בשכבה אחידה – אם העיסה דביקה, אפשר להרטיב מעט את כפות הידיים. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
+ מעבירים את השוקולד לקערית, מוסיפים מעט שמן (זה יוצר ברק ומרקם חלק יותר, אבל לא חובה להוסיף) וממיסים בכמה הפעלות קצרות של המיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). מעבירים לשקיק זילוף (אפשר גם לזלף עם כפית ביד חופשית).
+ מחלצים את התערובת שהתייצבה מהתבנית ומעבירים עם נייר האפייה לקרש חיתוך וחותכים לחטיפים מרובעים או מלבניים בגודל הרצוי. מזלפים על כל חטיף שוקולד מומס ומחזירים למקפיא ל-5 דקות, כדי שהשוקולד יתקשה.
+ שומרים בקופסא אטומה במקפיא, עד חודש.
הצטרפו לסדנה המיוחדת ביום הטבעונות הבינלאומי! נכין יחד מאכלים מושחתים בגרסאות בריאות וטעימות במיוחד
עוד חטיפי שוקולד טעימים:
חטיף שוקולד שכבות ללא גלוטן
באונטי טבעוני עם רכיב סודי
טראלס שוקולד הכי קלים בעולם
תגיות: אגוזי מלך, תמרים, קקאו, חטיפי אנרגיה, חטיף אנרגיה, חטיף שוקולד, איך מכינים חטיפי אנרגיה טבעוניים, איך מכינים חטיפי שוקולד טבעוניים, שוקולד, אגוזים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק