עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

11 תגובות לפוסט

  1. אבי הגיב:

    תודה על המתכון, נראה מעולה.
    בנוגע לקרם קוקוס: נכשלתי כבר פעמיים בהכנת קצפת מקרם קוקוס. זה די מתסכל. אשמח להמלצה ספציפית יותר על קרם שעושה את העבודה (הוא כתב chaoko אבל יש המון סוגים ברשת). תודה!

    • אורי שביט הגיב:

      היי אבי, הסוג שהומלץ כאן הוא אחד מאלה שבאמת תמיד מצליחים, בלי צורך בהפרדה. אני עושה את זה גם עם הקרטון הירוק של AROY D. אם רוצים להיות על הצד הבטוח – תמיד אפשר להשתמש בפחית עם אחוזי שומן גבוהים ולהפריד את מוצקי השומן כדי להקציף רק אותם.

  2. מיכל הגיב:

    הי, האם יש תחליף לחלב/ קרם קוקוס , שאפשר להשתמש בו לבישול ולהכנת קינוחים ?

    • אורי שביט הגיב:

      היי מיכל, תלוי באיזה הקשר – במקרה של העוגה הזו עקרונית אפשר להשתמש בשמנת צמחית (אני פשוט מעדיפה להימנע).

  3. ורד הגיב:

    היי, תמיד רציתי לשאול: מי חומוס חייב להיות משימורים של חומוס? אני לא יכולה לבשל חומוס ופשוט לשמור את מי הבישול?

    • אורי שביט הגיב:

      היי ורד, לגמרי אפשרי אלא שכדי שזה יעבוד היטב את צריכה לצמצם את הנוזלים כמה שיותר, שאחוז החלבון בהם יהיה גבוה. אז זה קצת יותר טריקי. בקופסת שימורים הם מאד מרוכזים וזו גם כמות די קבועה אז יותר נוח כשצריך למתכון.

  4. נגה הגיב:

    ברשת יש פרסומים נגד chaoko בטענה שהם מנצלים קופים לקטיפת הקוקוס. יש למישהו מושג אם זה נכון?
    אני מאד זהירה בד"כ עם פרסומים כאלה, אבל זה מופיע כחקירה של PETA ושרשתות גדולות בארה"ב הפסיקו למכור אותם בגלל זה.
    אשמח מאד לשמוע שזה שטויות או לפחות הופסק בעקבות הפרסומים. שלא לדבר על זה שאם הטענות נכונות אז סביר שיש עוד שנוהגים בשיטה זו

  5. שרון הגיב:

    הי,
    איך אפשר להפוך את העוגה ל-לל"ג?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |