משדכת מתכונים: כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים
אחד ועוד אחד הם לפעמים פשוט וואו! זה מה שקרה כשחיברתי בין שניים מהמתכונים האהובים עלי. שאני לא אכתוב מתכון?
הרבה פעמים שואלים אותי מאיפה באים הרעיונות למתכונים חדשים והתשובות בדרך כלל מסתכמות במה שעולה מתוך חומרי הגלם, מהירקות העונתיים או מתוך חשק למנה מסוימת שאני רוצה לגלות בעצמי איך מכינים. אבל לפעמים לא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אלא לחבר בין טעמים מוכרים ואהובים, שביחד עולים על סך חלקיהם ומייצרים מתכון כמעט-חדש וכל כך טעים, שאין לי ברירה אלא לפרסם אותו.
את כדורי הטופו האפויים רובכם כבר ודאי מכירים, בגרסאות כאלה ואחרות, כמו זו שבה הם מתבשלים יחד עם עדשים ירוקות ברוטב לימוני. אלה קציצות נפלאות בעיני! המרקם שלהן מוצלח, במיוחד כשהן פריכות מעט מבחוץ ורכות מאד מפנים והן מקבלות באהבה סוגים שונים של רטבים וטעמים. כבר זמן מה שאני זוממת לבשל אותן ברוטב קארי, מהאהובים שברטבים אצלנו במשפחה, זה תמיד הרגיש לי כמו שידוך מושלם. מיד שלפתי את המתכון הנפלא לקארי פאננג (קארי אדום עם קוקוס ובוטנים) שלמדתי מחברתי עדי, ואחרי כמה קיצורי דרך מתבקשים, התקבל המתכון שלפניכם. וכן, הוא טעים בדיוק כמו שזה נשמע.
אני מגיעה אליכם הביתה לסדנאות פרטיות! כתבו לי לפרטים
עוד מתכונים אסייתיים:
ארוחת חברים אסייתית
מתכונים סיניים של סינג לונג
אטריות אורז עם שיטאקי, חצילים וטופו
כדורי טופו ברוטב קארי וקוקוס
המלצות חשובה – גוונו את הירקות! נסו להחליף אותם בקוביות דלעת או דלורית, זוקיני, פרחי כרובית או ברוקולי ועוד. חשוב להאריך את משך הבישול בהתאם, אבל לא לבשל אותם יותר מדי, כך שיישארו מעט נגיסים. אם הצלחתם לשים יד על שמן קפיר ליים (להשיג ברשת מזרח ומערב) אל תשכחו לטפטף 5-6 טיפות לסיר בתום הבישול.
חומרים ל-6 מנות
לכדורים:
600 גרם טופו, חתוך גס
1 בצל קטן
3 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה כתושים
חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
½ כוס (או יותר) קמח עדשים כתומות (אפשר להחליף בקמח אחר או בפירורי לחם)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
שמן זית
לירקות:
200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים באורך 3-4 ס"מ
200 גרם פטריות, חתוכות לגודל ביס
לרוטב:
2-3 כפות משחת קארי אדומה
1 כף כורכום
2 כפות שמן קוקוס
1 פחית קרם קוקוס
5-6 כפות רוטב סויה
4-5 כפות סוכר דקלים (או סוכר לבן או חום)
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
מעט מלח
1-1/2 כוס מים
להגשה:
בוטנים קלויים שבורים
כוסברה טרייה
פרוסות צ'ילי טרי
עלי בזיליקום
אורז מבושל
+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מכינים כדורי טופו: מניחים את הטופו, בצל, שום ו-3 כפות שמן זית במעבד מזון ומעבדים למשחה סמיכה. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים את זרעי הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, קמח עדשים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים בתבנית. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים את הכדורים בעדינות, כך שיצופו בשמן.
+ אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהכדורים מוצקים ושחומים.
+ בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס בסיר רחב. כשהשמן חם מטגנים בו את משחת הקארי עם הכורכום ומערבבים היטב כ-2 דקות לפתיחת טעמים.
+ מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים-מערבבים 2-3 דקות, עד שהיא מצופה היטב בקארי. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
+ מוסיפים לרוטב את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את כדורי הטופו, מנענעים את הסיר כך שיכוסו ברוטב ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז. מעטרים בבוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום ופרוסות צ'ילי טרי.
הכנתם?? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקבוצה של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: טופו, תאילנדי, קציצות, אסייתי, בוטנים, קארי
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, קציצות טבעוניות
היי אורי, האם ניתן להשתמש בטופו רך? (טופו משמי של מורי). והאם ניתן גם להשתמש במשחת קארי ירוקה במקום האדומה? תודה רבה 🙂 אורלי
היי אורלי, לגבי הטופו אני לא בטוחה על איזה טופו מדובר.. צריך טופו מוצק, גם אם הוא רך. כלומר לא טופו משי. מקסימום תצטרכי להוסיף יותר קמח כדי לייצב. לגבי הקארי, לקארי ירוק יש טעם שונה לחלוטין, אני לא בטוחה שהעניין עם החמאת בוטנים יעבוד אבל אולי כן, לא ניסיתי 🙂 בכל מקרה אפשר לדעתי להכין באותו אופן ופשוט להשמיט אותה.
טעים ומושלם. לא השגתי קארי אדום, השתמשתי בירוק והיה מעולה.
נשמע טוב! 🙂
אפשר לוותר ו/או להחליף את השמן קוקוס,קרם קוקוס,ורוטב סויה?….😛
לרגע התכוננתי לענות ברצינות 🙂
מעולה מעולה מעולה. רקטת הוספתי ברוקולי שעועית ירוקה אופנה. תודה אורי☺️
איזה כיף! שמחה שאהבת
וואי איזו באסה, ממש רציתי להכין את זה וזה מכיל זרעי כווסברה… עד כמה הם משמעותיים?
אפשר פשוט להשמיט אותם.
הי אורי, שאלה לגבי הרוטב האם יש טעם דןמיננטי של קוקוס? אני לא אוהבת טעם של קוקוס.
יש לך המלצה מה אפשר לשים במקום שיהיה רטבי ( מאוד אוהבת אוכל הודי )
היי חן, אכן קשה בלי חלב קוקוס בכלל.. הייתי מנסה או להוסיף מעט חלב קוקוס ובעיקר מים ככה שהטעם יהיה עדין והקארי יסווה אותו. לחילופין לא יהיה סוף העולם אם תנסי להכין על בסיס חלב שקדים – אם תכיני אותו בבית זה יהיה הכי טוב, מכיוון שאז יהיה לו יותר טעם והוא יהיה יותר סמיך. תכלס, גרמת לי לרצות לנסות 🙂
וואווו יצא לי מושלםםםםםםםםםם ומחר אני אכין את זה שוב, הזמנתי אורחים
תודה!
לגבי הקציצות, יצאו במרקם אחלה, אבל היה לי פחות טעים חחח טיפלה פחות כן? (אולי השמיר)
הייתי שמחה שיהיו יותר רטובות בפנים שיהיו בטעם של הקארי
מה את מציעה..?
היי היי, איך אני שמחה שיצא טעים! לגמרי אפשר להוריד את השמיר ולשים יותר כוסברה (אם אוהבים) שמאד מתאים לאסייתי. לגבי העסיסיות מה שאת יכולה לעשות זה חלק מהטופו לטחון ממש חלק וחלק לפורר לפירורים קטנים, זה יעשה את המרקם יותר אוורירי (כל עוד כמובן התערובת נתפסת ולא מתפרקת). אפשר גם להכין קודם את הרוטב ואז לתבל את התערובת של הקציצות במעט ממנו (שוב, שלא יתפרקו לדאוג להוסיף מספיק קמח/פירורי לחם). ואפשר גם לתת להן לעמוד קצת יותר זמן ברוטב בסיום הבישול כדי שימשיכו לספוג ממנו. בהצלחה!
היי אורי 🙂 האם שעועית קפואה תעשה את העבודה? כמו כן האם רוטב קארי אדום יכול להחליף את המשחה? תודה.
היי, לגבי השעועית – בהחלט. לגבי הרוטב, אני לא בטוחה מה זה בדיוק 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים – טעים כל פעם מחדש!
תודה (:
יאיי!! תענוג לשמוע 🙂
תודה על אחלה מתכון, הכנתי היום והקציצות גרפו מחמאות מכל הטועמים!
מטעמי עצלנות הכנסתי את כל חומרי הקציצות לתוך הבלנדר, ועדיין יצא מרקם נהדר.
איזה כיף!! 🙂
הי אורי,
הקארי האדום לא מאוד מאוד חריף? אני קצת חוששת לגבי השלוש כפות…
ובלי קשר, האתר שלך הוא פרייסלס! ססגוני, מזמין, מלווה בהסברים מפורטים וברורים וכמובן טעים טעים ונטול סבל, אז תודה לך על זה:)
היי, הוא חריף, לא אששש חריף אבל אם את חוששת אפשר להתחיל מפחות. ותודה!!! <3
יצא מעולה, תודה על המתכון
בשמחה! 🙂
האם יזרום הרוטב עם טופו נקי בלי לעשות קציצות.
היי, ברור!
היי:)
האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס(או את אחד הרכיבים האחרים) במשהו אחר כדי לחסוך קצת בקלוריות?
היי, אפשר לדלל ולהשתמש בפחות קרם ויותר מים. אפשר להשתמש בחלב קוקוס בעל אחוזי שומן נמוכים יותר ואפשר להשתמש בחלב שקדים ורק מעט חלב/שמן קוקוס בשביל הטעם. התוצאה תהיה שונה מן הסתם ופחות עשירה, אבל אני מאמינה שעדיין טעימה 🙂
היי, אם אין לי מעבד מזון לקציצות, האם זה עדיין יתפוס?
תודה (:
לא יהיה פשוט.. זה צריך להגיע למרקם ממש משחתי.
הי,
אפשר להשתמש בקמח מצה במקום בקמח שקדים?
תודה!
כן בטח
מושלמות. כולנו ליקקנו את האצבעות.. חלק מהקציצות ניסיתי לערבב בפשתן טחון במקום קמח עדשים ויצאו מצויין. תודה אורי, מתכון מושלם.
נהדר, איזה כיף!
היי האם אפשר להכני סולת במקום קמח?
לא רואה סיבה שלא
היי אורי, האם הכוונה למשחת קארי החריפה שנמכרת בקופסאה עגולה כזו? באיזה סוג משחה את משתמשת? כי יש חריפה ויש לא חריפה……
היי הדס, כן אפשר להשתמש בקופסאות האלה ויש גם כאלה באריזות קטנות כחולות, של הפיל הכחול. לגבי מידת חריפות לא יודעת לומר לך, הן בדרכ חריפות.
היי , האם ניתן להכין יום לפני ההגשה ולחמם או שלא מומלץ? (אותה אלה לגבי המתכון לקציצות טופו חריימה)
אפשר לגמרי, עדיף לשמור בנפרד אבל גם יחד יהיה בסדר
אני לא כל כך אוהב טופו וקארי, האם אפשר במקום המתכון הזה להכין סלט?
סתם בצחוק
מתכון מעולה 🙂
חחח גדול 🙂