קרקרים מהירים עם גווקאמולי עדשים
אורי שביט חושפת איך נולד מתכון: עדשים שנשארו ממתכון להמבורגר (בקרוב!) הפכו לממרח. ואם כבר ממרח לא נצלם אותו עם קרקרים ביתיים פריכים? ככה בדיוק זה קורה
הנה הזדמנות לספר לכם מה באמת קורה אצלי מאחורי הקלעים. לפעמים מתכונים נולדים פשוט ככה, בלי תכנון, מתוך צורך רגעי ולא מעט פעמים מתוך רצון לנצל את מה שיש ולא לזרוק אוכל (חשוב תמיד ובימים אלה שבעתיים). מעשה שהיה כך היה: לפני כמה ימים הכנתי המבורגרים חדשים (אוטוטו בבלוג!) ונשארו לי עדשים ירוקות מבושלות, קצת מעוכות כאלה. אז חשבתי שהכי נחמד יהיה להכין מהן ממרח. ויש אבוקדו מוכנים במקרר כי הצטברו כמה שהבשילו יחד (שערוריה שהם לא מתזמנים את ההבשלה שלהם) אז למה שלא נשתף גם אותם בחגיגה? הרי כל כך נהנינו מממרח חומוס אבוקדו ששבר את שיאי הכניסות של כל ממרח אחר, למה שזה לא יעבוד גם עם עדשים?
אחד ועוד אחד וכך נולד לו מתכון מהיר וטעים טעים לגוואקמולי (או גוואקמולה) עם עדשים ירוקות. עכשיו תראו, ממרחים זה לא הדבר הכי פוטוגני בעולם לצילום, בטח עם עדשים קצת אפרפרות כאלה מעורבות בעניין. אז חשבתי שצריך משהו שישלים את התמונה, אני יודעת, קרקרים! אף פעם לא הכנתי קרקרים ויש לי סטוק די מרשים של קמח בבית (בלי קשר לקורונה, בחיי), מפה לשם.. הבנתם כבר איך זה עובד, כן? הבונוס: את הקרקרים האלה הכי כיף להכין עם הילדים.
עוד מתכונים מעולים עם אבוקדו או עדשים:
סלט עדשים עם שעועית ירוקה ואבוקדו
כדורי טופו ברוטב לימוני של עדשים ומנגולד
סלט כרוב סגול עם אבוקדו ופירות הדר
קרקרים מהירים וממכרים
אני מזהירה אתכם מראש שאתם עומדים לנשנש את הקרקרים האלה ללא מעצורים אז ממליצה מראש להכפיל כמויות ולהכין שתי תבניות. אפשר ומומלץ לגוון עם התוספות: שומשום לבן, זרעי צ'יה, גרעיני דלעת ועוד. הייתי יכולה לכתוב שהם יישמרו עד 5 ימים בקופסא אטומה אבל על מי אני עובדת, אתם תסיימו אותם מיד!
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אם אין אפשר לטחון מעט את הגסה)
1/2 כפית מלח ים או הימלאיה
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות שומשום שחור
1 כף גרעיני חמנייה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
איך מכינים ללא גלוטן?
מחליפים את קמח הכוסמין בקמח ללא גלוטן כמו קמח כוסמת ירוקה או קמח טף (למי שאוהב). אפשר להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן ואפשר להחליף אותה בקמח עדשים כתומות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל ומלח עם התוספות, לפיזור אחיד.
+ מוסיפים שמן זית ומים ומערבבים/לשים רק עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הוא מעט דביק הוסיפו קצת קמח).
+ מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח מעט. מקמחים את המערוך ומרדדים למלבן דק בעובי של 3-4 מ"מ.
+ מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור וחותכים בגלגלת פיצה או בסכין חדה למלבנים/ריבועים בגודל שאתם אוהבים. רצוי לוודא שהם מופרדים.
+ אופים בתנור כ-15 דקות (שימו עין שלא יישרפו! הם מאד דקים) עד שהקרקרים פריכים ושחומים. מוציאים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם! טעים ושמח שם
גוואקמולי עדשים
שילוב מושלם מבחינת טעם ומרקם, שהופך את אחד הממרחים האהובים בעולם לעתיר חלבון, ויטמינים ומינרלים חיוניים. לא יכולים לשאת כוסברה? חבל, אבל אפשר להחליף בעשב תיבול אחר לטעמכם כמו פטרוזיליה, שמיר או נענע.
2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות (כ-3/4 כוס לפני בישול)
2 אבוקדו קטנים בשלים מזן "האס"
1 עגבנייה בשלה (אפשר לקלף)
1/4 צרור כוסברה טרייה
1 שן שום
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מניחים את כל המרכיבים במיכל של מעבד מזון ומעבדים מעט בכמה "פולסים" לקבלת ממרח גס.
+ מגישים עם הקרקרים וירקות טריים ומתענגים.
תגיות: עדשים ירוקות, אירוח, קרקרים, גוואקמולה, גוואקמולי, איך מכינים גוואקמולי, איך מבשלים עדשים, איך מכינים קרקרים, אורחים, עדשים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות, קטניות, מאפים
תענוג לעשות את המתכונים שלך , פתרת לי בעיה עם אורחת יקרה רגישה למוצרי חלב
היי אורי,
זירעי פישתן ושומשום שחור נחשבים לתוספות שאפשר להחליף אותם בתוספות אחרות?
בהחלט! נתתי עוד רעיונות בפתיח למתכון 🙂
אורי, עד כמה חיוניים זירעי הפישתן אם בכלל ואם הכרחיים, מה אפשר במקומם?
אין להשיג אותם !!
היי סילבי, מוזר – יש בחנויות טבע וחלק מהסופרים.. אבל אם לא מוצאים כמובן אפשר להחליף או להשמיט.