כרוב ניצנים טרי בשלושה בצלים
בסביבות מרץ-אפריל, בימים שבין החורף לאביב, מי שהולך לשוק מגלה את העובדה המדהימה הבאה: כרוב ניצנים לא גדל במקפיא של הסופר! בשנים האחרונות הוא נמכר בארץ בטריותו, ממש כמו באירופה (רק ששם הכרובונים המקסימים האלה עדיין צמודים לגזע שלהם ולא מקובצים בסלסילות פלסטיק). הזדמנות לגלות מה טעמו האמיתי (דומה לאחיו הגדול, רק יותר עדין ומתקתק) ולהגיש אותו כתוספת עונתית חגיגית ונהדרת.
500 גרם כרוב ניצנים טרי
1 כרישה פרוסה דק
3-4 בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
1 כפית סוכר חום
שמן זית
מלח גס (רצוי אטלנטי)
להגשה:
2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 5 ס"מ ופרוסים לרצועות אורך דקיקות
+ מסירים את העלה החיצוני של הכרובונים וחולטים אותם במים רותחים ומומלחים במשך 2-3 דקות, עד שצבעם מתכהה והם מתרככים מעט. מעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח, לעצירת הבישול. מסננים ומניחים להתייבש.
+ במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את הכרישה והשאלוטס הפרוסים מעל להבה בינונית במשך 5-10 דקות יחד עם כפית סוכר חום, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות (נזהרים לא לחרוך).
+ חותכים את הכרובונים לאורכם לרבעים ומוסיפים לבצלים שבמחבת. ממשיכים להקפיץ כ-10 דקות נוספות, עד שכרוב הניצנים מתרכך עוד מעט, אך שומר על צורה ונגיסות. מתבלים במלח ומעבירים לצלחת הגשה. מעטרים בתלתלי בצל ירוק ומגישים.
תגיות: בצל ירוק, פסח, כרוב ניצנים, שאלוטס, מנה צמחונית, כרישה, אורי שביט, תוספת
קטגוריות: ירקות