שבועות בצלחת: קישואים ממולאים בפריקה עם שמנת קשיו
שבועות הוא חג חקלאי – חג שבו אנחנו חוגגים את ביכורי הפירות והירקות, את תנובת האדמה השופעת אחרי גשמי הברכה, את עונת הקציר שמביאה אל שולחנותינו לחם וחיטה. גם השנה אני מציעה לכם מנת חג בקונספט שבעת המינים (כמעט)
השנה אחגוג את שבועות בפעם התשיעית (!!) כטבעונית וכבר מהפעם הראשונה הבנתי, שמשהו בדרך לגמרי השתבש – שבועות הוא ממש לא חג החלב, הוא חג שחוגג את התוצרת החקלאית הטרייה של ארצנו ולא לחינם הוא נקרא גם חג הביכורים או חג הקציר. אז נכון ששולחן לבן זה יפה וגם טעים ואיזה כיף שאפשר להכין את מאכלי החג שהתרגלנו אליהם בגרסאות טבעוניות נפלאות בלי פשרות, אבל החגיגה האמיתית נמצאת בכלל במחלקת הירקות, הפירות והדגנים המקומיים שהם הסמל של האזור בו אנחנו חיים.
לאוסף הענק של מתכוני שבועות – מאפים, תבשילים וקינוחים
אז איך בעצם חוגגים את חג הביכורים? כל רעיון כמעט יכול להתאים. אפשר למלא את השולחן במאפים (חיטה, קציר וכו), אפשר לוודא שבכל מנה יהיה פרי או ירק עונתי צעיר (כי ביכורים) ואפשר לעשות את הדבר האהוב עלי, שזה לשלב במנות את שבעת המינים. השנה החלטתי להתחכם ורציתי לשלב את שבעת המינים כולם במנה אחת. זה התחיל מרעיון להכין פריקי בול (שזה בודהה בול עם פריקי), שתהיה מלאה במרכיבים ארץ ישראליים אופייניים ומשם העסק התגלגל למנה שיש בה שישה מתוך שבעה מינים (תודו שזה לא רע), היא מפתיעה וטעימה בשיגעון ואפשר להכין אותה בשתי דרכים: אחת פרועה לימים חמים שאין בהם כח להשקיע בבישולים והשניה אלגנטית יותר, שמתאימה לשולחן החג וגם אותה מכינים במינימום מאמץ.
הכנתם? אל תשכחו להשוויץ ולתייג אותי באינסטגרם או בקהילה שלנו בפייסבוק. כיף וטעים שם!
ומה עם קינוח?
שטרודל גבינה ופירות יער
מוס דובדבנים עם קרם שוקולד
בודהה בול של פריקה וקישואים או קישואים ממולאים בששת המינים
לא משנה באיזו דרך תגישו את המנה הזו, היא ממש מרעננת ומפתיעה בזכות שילובים לא צפויים של רכיבים ושמנת חמוצה-מתוקה של קשיו, שמתאימה לעוד המון שימושים. טיפ שלי – הכינו חלק מהקישואים ככה וחלק מהקישואים ככה ותוכלו ליהנות מכל העולמות.
חומרים ל 4-6 קערות
2 כוסות (350 גרם) חיטה ירוקה (פריקה), מושרית במים במשך שעה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חופן קטן עלי מרווה טריים או מיובשים
1/2 כוס (כ-5 יחידות) תאנים מיובשות חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס (לא חובה)
חופן שבבי שקדים, קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
כ-1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
לקישואים:
6 קישואים בגודל בינוני חתוכים לפלחים ארוכים או 12 קישואים חצויים לאורכם
שמן זית לזילוף
עלים טריים מ-5 גבעולי תימין
מעט מלח
לשמנת קשיו:
1 כוס (כ-120 גרם) קשיו טבעי, מושרה במים למשך 2-3 שעות
1 כוס מים
1-2 כפות רכז רימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
מעט מלח
להגשה:
חופן נדיב ענבים אדומים, שלמים או חצויים
חופן נדיב זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
עשבי תיבול טריים כמו נענע, רוקט, כוסברה, בצל ירוק
מעט סילאן לזילוף
+ מתחילים בהכנת החיטה: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו בצל, שום, מרווה, קוביות תאנים, שבבי שקדים ואם רוצים פלפל חריף כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהרכיבים מתרככים ומזהיבים מעט.
+ מסננים היטב את החיטה ממי ההשרייה ומעבירים לסיר. מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.
+ יוצקים לסיר ציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם 45-60 דקות, עד שהחיטה מתרככת (היא נשארת קצת נגיסה, זה בסדר) והנוזלים נספגים. אם החיטה קשה מדי, הוסיפו עוד נוזלים והמשיכו לבשל.
+ בינתיים צולים את הקישואים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים את פלחי הקישואים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, מפזרים עלי תימין ומתבלים במלח. מערבבים בידיים נקיות וצולים בתנור החם כ-15 דקות, לריכוך ולהזהבה.
+ אם מעדיפים למלא את הקישואים: מרוקנים בכפית את תוכן הקישוא (הגרעינים) כך שתיווצרנה סירות למילוי. מתבלים וצולים באותו האופן.
+ מכינים שמנת קשיו: מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את יתר הרכיבים וטוחנים היטב לקבלת רוטב חלק. אפשר להכין מראש ולשמור עד שבוע במקרר. במידת הצורך אפשר לדלל במים או מיץ לימון ולחזק טעמים לפי הצורך.
+ מרכיבים את הקערה: מניחים במרכז הקערה כמות נאה של חיטה ומסדרים סביב קישואים צלויים, עשבי תיבול, ענבים וזיתים. יוצקים מעל שמנת קשיו ומזלפים מעט סילאן.
+ לחילופין, ממלאים את הקישואים: ממלאים כל סירת קישוא צלוייה בפריקה המבושלת. יוצקים מעל שמנת קשיו ומסדרים זיתים, ענבים ועשבי תיבול קצוצים. מזלפים מעט סילאן ומגישים.
בואו לבשל איתי אצלכם במטבח עם הסדנה הדיגיטלית החדשה! הקלידו קוד foody50 לקבלת הנחה
תגיות: ממולאים, תאנים, זיתים, שבעת המינים, ענבים, קשיו, איך מכינים קישואים ממולאים, קרם קשיו, קישואים ממולאים, פריקי -, שמנת קשיו, פריקה, איך מכינים גבינת קשיו, חיטה ירוקה, שבועות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני