סלט וקדרה עונתיים עם שקדים ירוקים
כשפרסמתי לא מזמן שנחתה אצלי בבית מתנה בדמות שקדים ירוקים טריים, קיבלתי מבול של שאלות מה עושים איתם. עכשיו, כשאפשר למצוא אותם אפילו בסופר, זה בדיוק הזמן להתיידד עם הפלא הירוק
באמצע ימי הסגר הגיעה הודעה מדן המקסים, ששאל אם אני רוצה שקדים ירוקים. דן עזר באותם ימים בין היתר בהסעות של משפחות לבתי חולים ואחת מהן, לאות תודה, העניקה לו תשורה של שקדים ירוקים מהמטע המשפחתי. כמו הרבה אנשים, גם דן לא ממש ידע מה לעשות איתם וכך זכיתי בפינוק העונתי הנהדר הזה.
גם אני לא נולדתי עם הידע המקומי של בישול עם שקדים ירוקים, שהפכו נפוצים במרכולים רק בשנים האחרונות ועד אז היו מוכרים רק למשוטטי השווקים, לשפים ידענים ולבשלנים בלאדיים. את ההיכרות הראשונה שלי איתם עשיתי כשעוד כתבתי במגזין "על השולחן", אז ראיינתי בין היתר את ארז קומרובסקי וחיים כהן לגבי השימושים האפשריים בהם. הנה קצת מידע שנחמד לדעת על הירוקים המתפצחים האלה –
בסוף החורף נמכרים שקדים ירוקים קטנים ורכים – זה בעצם שקד טרי, אם תרצו "בייבי שקד", לפני שהוא מתפתח לשקד גדול ואחכ עובר תהליך ייבוש שמייצר את הקליפה החומה הקשה. את השקדים הצעירים אפשר לאכול סתם ככה – הם פריכים וחמצמצים והכי כיף לקצוץ אותם חיים ולהוסיף לסלטים (מיד מגיע המתכון!). בימים האלה ממאי ועד יולי, תמצאו אפילו בסופר השכונתי שקדים ירוקים גדולים וקשים יותר בשקית רשת. אפשר לפצח אותם ולאכול את השקד הפנימי העדין או להוסיף אותם בשלמותם לתבשילים. נהוג לנשנש שקדים ירוקים קטנים אחרי שהושרו במי קרח מומלחים ליד כוס ערק או לכבוש אותם כמו חמוצים.
אחרי שחזרתי לכתבה ההיא, שהתפרסמה כבר לפני עשר שנים, כבר היו לי מספיק רעיונות ובגלל שהם עונתיים, החלטתי לשדך אותם לירקות ופירות שמתאימים בדיוק לימים האלה. נסו ותיהנו.
בא לכם ללמוד לבשל טבעוני, קל וטעים? הורידו עכשיו את סדנת הבישול הדיגיטלית שלי
עוד רעיונות למנות כיפיות ועונתיות:
פאי תותים כפרי עם קרם שקדים
ריזוטו ירוק אביבי
רולים טריים של דפי אורז
סלט ירוק עם שקדים ירוקים, אבוקדו ותותים
אני מתה על הסלט הצבעוני והפשוט הזה, שיש בו שילוב טעמים ומרקמים מושלם – קראנצ'י ורך, חמוץ ומתוק. אל תגזימו עם הלימון, בגלל החמצמצות של השקדים הירוקים.
צרור גדול של עשבי תיבול – אני שילבתי נענע ורוקט, אפשר גם פטרוזיליה, כוסברה, חסה ועוד
חופן נדיב שקדים ירוקים, פרוסים דק
חופן נדיב תותים מוצקים, פרוסים
1 אבוקדו, מקולף ופרוס לרצועות
1 כף מיץ לימון
1 כפית חרדל ו/או חומץ בן יין אדום
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מניחים את כל הרכיבים בקערת ערבוב, מערבבים בעדינות (רצוי בידיים נקיות), משהים ל-2 דקות ומגישים.
בואו לבקר אותי גם באינסטגרם, כיף שם וטעים 🙂
קדרת לבבות ארטישוק, אפונה ושקדים ירוקים
חגיגה עונתית טעימה בסיר אחד! אפשר ומומלץ להוסיף לקדרה גם פול ירוק, שעכשיו בעונה ובכלל, תתפרעו עם כל הירוקים שבא לכם להוסיף לקדרה.
400 גרם לבבות ארטישוק, חתוכים לרבעים (אפשר מופשר)
חופן נדיב שקדים ירוקים (תכל'ס שימו כמה שבא לכם, הם כיפיים וטעימים)
2 כוסות אפונה ירוקה (אפשר להחליף או להוסיף פול ירוק, הוא משגע)
1 שומר, פרוס דק (לא חובה אם לא אוהבים)
2 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
1 גבעול כרישה או בצל, פרוסים דק
3-4 שיני שום פרוסות או גבעול שום ירוק, פרוס דק
1/2 כוס יין לבן יבש
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון קטן
חופן קטן עלי תימין טריים או 4-5 עלי מרווה קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אורז אדום מבושל (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים יחד כרישה, שום וסלרי במשך 2-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים שומר ואפונה וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
+ מוסיפים לסיר את השקדים הירוקים ולבבות הארטישוק וממשיכים לצלות יחד עוד 2-3 דקות.
+ יוצקים לסיר יין לבן ומיץ לימון, מוסיפים קליפת לימון, עלי תימין או מרווה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
+ מוסיפים לסיר ציר ירקות או מים רק עד מחצית גובה הירקות (אנחנו לא רוצים מרק, אנחנו רוצים ירקות ברוטב טעים) ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים והטעמים מעמיקים. מחלקים לצלחות הגשה (אני הגשתי על אורז אדום, טעים!!), מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
כבר יש לכם את הספר "המטבח הטבעוני שלי"? עכשיו במחיר מבצע מיוחד
תגיות: תותים, אביב, שקדים ירוקים, ירוק, מה מכינים עם שקדים ירוקים, איך מבשלים שקדים ירוקים, קדרת ארטישוק, אבוקדו, ארטישוק, שומר
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני