קציצות עדשים ירוקות וסלרי בניחוח לימוני
כדאי להוסיף עוד ועוד קליפת לימון מגורדת, זה מה שהופך את הקציצות האלה מטעימות למופלאות.
חומרים לכ-25 קציצות
250 גרם עדשים, שטופות ומושרות לפחות 12 שעות
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
חופן עלי סלרי קצוצים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים (אפשר יותר)
1-2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון
+ מסננים את העדשים היטב ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את גבעולי הסלרי, העלים הקצוצים ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לתערובת העדשים את קליפת הלימון המגורדת, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
+ מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג.
+ אם מעדיפים לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. מניחים עליה את קציצות העדשים במרווח קל זו מזו ומברישים אותן במעט שמן זית. אופים כ-5 דקות. הופכים בזהירות ואופים 2-3 דקות נוספות. שימו לב לא לייבש אותן מדי – כדאי לבדוק במהלך האפייה אם הן כבר מוכנות, כי ישנם הבדלים בין תנור לתנור במשך האפייה.
+ מגישים מיד עם טחינת לימון ואגוזים או עם סלסת מלפפונים.
תגיות: אורי שביט, סלרי, זוקיני, עדשים ירוקות, לימונים, קציצות עדשים
קטגוריות: קטניות, קציצות טבעוניות
מתכון כל כך פשוט וכל כך טעים!!
גרידת לימון זה באמת משהו-משהו
הכנתי עם מש במקום עדשים.
איך יצא עם המש ? 😆
הכנתי היום את הקציצות עם שעועית מש מונבטת קלות(כי זה מה שהיה), ויצא מעולה. בהתחלה נוצר אצלי הרושם שהעיסה דלילה מדי ותתפרק מיד, אבל שמחתי לגלות שהפטנט עובד יפה, ויצאו קציצות מגובשות וטעימות מאד.
תודה רבה אורי!
איזה יופי!
זה אמור להיות ככה? נאלצתי להוסיף קוואקר וכף קמח רק כדי שזה יתייצב. אבל בסופו של דבר זה יצא מאד טעים, והארומה של גרידת הלימון נהדרת
לא, האמת שלא. אם טוחנים היטב, אין שום סיבה שהעיסה לא תידבק מעצמה, בדקתי זאת כבר אינסוף פעמים 🙂 שמחה שיצא טעים!
הפוד פרוססור שלי ממש טוב וטחנתי מלא זמן ועדיין זה היה נוזלי. אולי שמתי יותר מדי שמן זית.
היי,
לא מבינה איך זה נשאר כקציצה במעמד הטיגון!
ניהיה לי פשוט עיסתי במחבת. אמנם טעים מאוד אבל עיסה!
אם אני אשים את זה בתנור כפשטידה?
מה עלי להוסיף שזה יעמוד יפה כקציצות?
תודה
היי טלי, יכולה לשחזר מה עשית? אולי בישלת את העדשים? או הוספת מים? כי אני לא הייתי צריכה כלום, זה ממש חזק ונתפס בלי בעיה לקציצה..
שלום אורי,
עשיתי בדיוק לפי המתכון וגם אצלי יצא נוזלי וגם מר.
אין לי מענה לזה, אולי זה עניין של סוג העדשים.. בכל מקרה אני ממליצה להוסיף זוקיני מגורד לתערובת, זה יוצא מצוין, רק אתמול הכנתי גרסה שלהן. לגבי נוזליות – אין בתערובת כמעט נוזלים אז מוזר – מאיפה הם הגיעו?
הוספתי גזר ויצא מעולה. תודה!
תודה רבה, נראה ממש טוב:)
אפשר להקפיא לאחר ההכנה ולהפשיר לאחר כמה שעות? או לשמור במקרר?
בהחלט אפשר להקפיא או לשמור במקרר, אבל הכי טוב להכין בצורך קציצות ולהקפיא לפני הטיגון.
הי, אפשר להשתמש בעדשים מונבטות? והכמות 250 ג' זה לפני ההשריה, נכון?
כן וכן 🙂
וואו! הכנתי את אותו המתכון רק עם עדשים שחורות מונבטות ויצא – פיצוץ !!! אפיתי במקום לטגן (גם לא נדרשת הרבה אפייה למונבטות – רק עד שהקציצות מתמצקות… )
הטריק הזה של לטחון את הקטניות הפך את חיי לפשוטים יותר,
מגוון השילובים אינסופי וזה פשוט תענוג צרוף!
תודה אורי! המשיכי נא לפזר אבקת קסמים ברחבי גלקסיית הטבעונים…
😀 אהבה
לומינה
הסלרי בסופר נראה לא טוב, מה אני יכולה לשים במקום?
מנגולד קצוץ, בצל, זוקיני מגורד.. איזה שהוא ירק שיתן עסיסיות ונפח.
היי, האם אפשר להכין עם עדשים כתומות במקום ירוקות? אם כן אז בלי השריה ובלי בישול?
הייתי משרה אבל אפשר פחות זמן, שעתיים נניח. עד שהן נגיסות ולא קשות כאבן
יצא נפלא! תודה רבה. 8)
אם אם אין באותו רגע שבא להכין הקציצות ומבשלים את העדשים לפני רק עד שיוצאים פחות קשים, אז זה בהכרח יתפרק במחבת כמו שקרה לי….
נכון דנה, כל הטריק הוא שהעדשים עברו השרייה בלבד ולא בישול. מישהי אמרה לי שהשרתה זמן קצר במים רותחים וזה עבד. אבל בהחלט לא לבשל.
גם התערובת שהתפרקה נאכלה בתיאבון רב בתוספת פסטה עגבניות חריפה ושומית…. אך בפעם הבאה בטוח השרייה כדי שייצאו כמו בתמונה(:
לגבי הטחינה במעבד מזון- איך יודעים שטחנת מספיק את התערובת?
תודה על המתכונים הנפלאים!
יש לי עדשים מונבטות מה הכמות שצריכההלהיות לקציצות?
אותה כמות, כדאי שהנבטים לא יהיו מאד ארוכים – כי אז המבנה של העדשים משתנה והקציצות עלולות לא להידבק. במקרה כזה אם את מרגישה שהעיסה לא מספיק יציבה – מומלץ להוסיף קצת קמח.
היי אורי,
מחכה לנסות, לא הבנתי אם משתמשים בעדשים מונבטות, כתבת לשים אותה כמות, הכוונה אותה כמות כמו לפני ההשריה? 250 גרם עדשים מונבטות?
האם מבחינת ערכים תזונתיים עדיף להשתמש במונבטות במקרה הזה?
אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא כשזה מוכן?
תודה!
היי טליה, הכוונה להנביט 250 גרם עדשים יבשות, אך גם אם הכמות תהיה שונה מעט זה לא ישפיע על המתכון באופן קריטי. מבחינת ערכים אכן עדשים מונבטות תמיד עדיפות, אך שימי לב שעבור המתכון הזה העדשים צריכות להיות מונבטות זמן קצר ולא עם נבט ארוך, שאז התכונות שלהן משתנות והקציצות עלולות להתפרק. אפשר בהחלט להקפיא – גם את התערובת המוכנה וגם את הקציצות אחרי טיגון או אפייה. בהצלחה!
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת!!
מתכון מאוד קל ומאוד טעים. אבל למה כל כך הרבה לימונים? זה מריח מעולה אבל קשה יותר לאכול איתם
לא הבנתי מה קשה 🙂
האמת, הייתי סקפטית, אבל יצא ממש ממש טעים. תודה!
אפיתי בתנור, על נייר אפיה, ויצא ממש טוב.
האם נראה לך שאפשר להכין מזה פשטידה?
האם יש מתכון לפשטידה בלי שמן?
תודה אורי
איזה יופי שיצא מוצלח! לא ניסיתי להפוך אותן לפשטידה, לתחושתי זה עלול לצאת יבש מדי, אבל אפשר לנסות. לא מכירה ללא שמן 🙂
היי אורי,
יצא מאוד טעים!
השאלה שלי היא האם אפשר לשמור חלק מהעיסה יום במקרר ולהמשיך לטגן למחרת?
בהחלט! איזה כיף שיצא מוצלח 🙂
אורי שלום, עורבת נלהבת של הבלוג. מקסים!!!
את חושבת שניתן לאכול את הקציצות בטמפ׳ החדר?
צריכה להכין פיקניק טבעוני והקציצות נראות מדהימות.
תודה, גילת
בעקרון אפשר אך הן עלולות להתייבש, לכן חשוב מיד אחרי ההכנה לסגור אותן בקופסא בעודן חמות, שהנוזלים לא יתאדו. מומלץ להגיש עם עגבניות טריות מגורדות או טחינה.
היי,
אם העדשים מושרות כבר 48 שעות, זה תופס?
תודה!
אם הן טובות ואין ריח רע או תסיסה, בטח!
באסה. מצב הצבירה יצא סבבה. אך הקציצות ממש מרות. העדשים היו בסדר. זה בגלל גרידת הלימון. כנראה לימון מבואס..
בקיצור להעיף לפח או להציל איכשהו עם איזו סלסה או רוטב כלשהו?
היי, סליחה על העיכוב בתגובה. האם הקציצות יצאו מרות אחרי הטיגון? או לפני? כי לא נשמע לי הגיוני שמעט גרידת לימון תשפיע כל כך על הטעם..
מנסיוני, צריך להקפיד על לימונים עם קליפה דקה וחלקה.
נראה מעולה:) זה יכול לעבוד עם עדשים שהיו מושרות 5-6 שעות במקום 12?
סביר להניח שכן, אך השרייה ממושכת תאפשר לעדשים להתרכך יותר ולספוג יותר מים.
בכמה עדשים מדובר אחרי השריה (בגרמים או בכוסות)? 🙂
לא שקלתי אחרי השרייה אבל 2-3 כוסות יעשו את העבודה, הכמויות כאן לא קריטיות מאד.
וואו! זה ממש ממש ממש טעים!
תודה!!
אחלה מתכון יצא מעולה הוספתי אפונה בצל ירוק בצל מטוגן שום סלק ואורז בתבלינים הוספתי כורכום כמון ופפריקה משביעה וטעים בטירוף!