קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש
מתכון נוסף שהכנתי בתכנית "המטבחון של קובי", הפעם עם אורחת מקסימה בשם דפני ליף, שהפכה לאחרונה לטבעונית. דפני התמודדה עם פחדי המטבח שלה בהצלחה והתוצאה היתה פשוט טעימה ונהדרת. שימו לב – כדי לא לייבש את הקציצות כדאי לאחסן אותן בכלי סגור מיד לאחר ההכנה, בעודן חמות. אם לא אוכלים אותן מיד – אפשר בהחלט להקפיא, לפני או אחרי הטיגון או האפייה.
צילום: ערוץ האוכל.
בואו ללמוד לבשל אוכל טבעוני טעים! מבשלים בזום עם אורי שביט
חומרים לכ-25 קציצות.
400 גרם (כ-2 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס בורגול גס – לגרסה ללא גלוטן החליפו בקינואה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
5 – 4 שיני שום
2 – 1 כפות לימון כבוש
1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
שמן לטיגון
+ מכינים בורגול: אפשר להשרות את הבורגול במים רותחים במשך כ-20 דקות, כשהוא מכוסה בניילון נצמד ואפשר לבשל אותו בשפע מים רותחים ומומלחים כ-10 דקות ולסנן.
+ מחממים מחבת מעל להבה גדולה. יוצקים שמן זית ומטגנים בצל סגול קצוץ במשך כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב מעט. מסירים מהאש.
+ מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים את הבצל המטוגן ויתר החומרים מלבד הבורגול ומעבדים לקבלת עיסה אחידה.
+ מעבירים את עיסת העדשים לקערה, מוסיפים בורגול מבושל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אל תקמצו במלח כי המליחות יורדת).
+ יוצקים שמן זית למחבת רחבה כך שתיווצר שכבה רדודה. מחממים מעל להבה בינונית, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
+ למי שמעדיף לאפות: מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפיה, מניחים עליו את הקציצות ומזלפים שמן זית מלמעלה. אופים בתנור החם כ-7 דקות להתייצבות, הופכים ואופים כ-3 דקות נוספות. מומלץ להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור למניעת התייבשות.
+ מגישים את הקציצות המוכנות עם חרדל, חזרת, פלחי לימון או מיונז טבעוני.
עוד מתכוני קציצות מעולים:
חריימה של קציצות טופו
קציצות עדשים שחורות ברוטב עגבניות
שלושה מתכונים להמבורגר טבעוני
תגיות: עדשים כתומות, בורגול, וידאו, קובי אריאלי, דפני ליף, קציצות
קטגוריות: מתכוני וידאו, מהיר וטבעוני, קציצות טבעוניות
היי אורי,
גם בלי הלימון הכבוש יצא מעדן!!!! תודה על המתכון!!
תודה!
היי הכנתי את הקציצות לפי המתכון אך זה לא נתפס ולא התחבר לקציצה העיסה יצאה רטובה קצת והוספת קצת טחינה כדי להסמיך את זה אבל איך אוכל לעשות זאת בלי להוסיף דבר ושהעיסה תוכל להתחבר לקציצה? תודה!
היי רינה, ההמלצה שלי היא לא להוסיף טחינה אלא פשוט לטחון עוד את תערובת העדשים. זה בסדר שהיא יוצאת רטובה אבל היא כן צריכה "להיתפס", אין סיבה שלא – אלא אם היא נשארה גרגירית מדי.
שאלה: למה לא מבשלים גם את העדשים קודם לשימוש? הרי הן לא בריאות בלתי מבושלות! וחוץ מזה יש גם קמח עדשים לא יותר טוב להשתמש בו במקום כל העבודה עם העדשים?
היי שרה – שאלה מעולה. ראשית אנחנו טוחנים את העדשים דק והן בהחלט מתבשלות במהלך הטיגון או האפייה. לגבי קמח עדשים – זה ייצא מרקם שונה לחלוטין, יותר כמו פנקייק או לביבה רכה מאשר קציצות. כאן הטחינה היא הרבה יותר גסה.
האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?
בהחלט
הי אורי, אם אני מורידה את הבורגול מהמתכון – האם צריך להחליף אותו במשהו אחר שימלא את אותה הפונקציה?
היי, האמת שאפשר להוריד את הבורגול אבל לדעתי זה ממש מוסיף – אפשר להוסיף במקום קינואה מבושלת או אפילו אורז עגול מלא, לאפקט דומה.
יצא לי מעולה.סוף סוף מתכון לקציצות טוב!
היי איילת, איזה כיף! יש עוד כמה מתכונים בסגנון הזה באתר, כדאי לבדוק 🙂
גם לי הצליח סוף סוף, אחרי כמה ניסיונות שהקציצות התפרקו בטיגון. אין סוף לגיוון התבלינים. הוספתי ממרח לימון כבוש וגם קצת קארי אדום( משחה). פטרוזיליה, כוסברה, נענע. תודה אורי!
מתכון מעולה תודה!
כיף לשמוע! 🙂
היי אורי, אני מניחה של-לימון הכבוש יש תפקיד בכוח…
אין לי, מה במקום?
היי סילבי, הוא נותן טעם מאד ספציפי של לימון כבוש וגם עסיסיות.. צריך לחשוב על משהו דומה שאת אוהבת כמו פלפלים קלויים קצוצים או עריסה מתוקה, משהו בסגנון 🙂
אפשר להשתמש בבורגול דק?
מאמינה שכן!
היי הכנתי את המתכון לפי מה שרשום אבל העדשים לא נתפסו לקציצה והייתי צרכה להוסיף טחינה קצת מה אוכל לעשות בכדי שהקציצות יתפסו ללא הוספה של דבר תודה רבה
היי רינה, ההמלצה שלי היא לא להוסיף טחינה אלא פשוט לטחון עוד את תערובת העדשים. זה בסדר שהיא יוצאת רטובה אבל היא כן צריכה "להיתפס", אין סיבה שלא – אלא אם היא נשארה גרגירית מדי.
אחלה תודה אנסה!