חביתה טבעונית עם קמח עדשים כתומות
מתכון פשוט ומנצח שאפשר לשחק איתו איך שאוהבים – להחליף ירקות ועשבי תיבול, ואפילו לשנות את הרכב הקמח, למשל להחליף חצי ממנו או את כולו בקמח חומוס. הכי חשוב – מחבת ממש טובה שלא נדבקת, כדי שתוכלו להפוך את החביתה בקלות.
חומרים לחביתה גדולה אחת
3-4 כפות קמח עדשים כתומות
1/2-1/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
פטרוזיליה קצוצה
לירקות:
1/2 בצל קצוץ דק או פרוס לרצועות
2-3 פטריות פרוסות או קצוצות
שמן זית לטיגון
+ מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק ומטגנים את הבצל במשך 1-2 דקות, עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן יחד 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ושומרים בצד.
+ מניחים בקערה את קמח העדשים ומוסיפים 1/4 כוס מים. טורפים וממשיכים להוסיף מים בהדרגה במידת הצורך – המטרה היא להגיע למרקם של תערובת פנקייק דלילה.
+ מוסיפים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם התערובת נראה סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד מים גם בשלב הזה.
+ מחממים היטב שמן זית באותה המחבת – חשוב שהשמן יהיה חם אך לא יישרף. יוצקים למחבת את התערובת ומשטחים על פני המחבת כולה. מטגנים במשך כ-3 דקות, עד שהצד התחתון הופך פריך ושחום.
+ מפרידים בעדינות באמצעות תרווד את הצד התחתון של החביתה מהמחבת, כך שהיא כולה משוחררת וניתן להפוך אותה בקלות.
+ מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים את החביתה בבת אחת לצלחת. מחליקים את החביתה על צידה השני בחזרה למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שגם הצד השני מוכן. מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים חם.
תגיות: אורי שביט, עדשים כתומות, חביתה, קמח עדשים, חביתת חומוס
קטגוריות: מהיר וטבעוני
חביתה מאוד. תודה רבה
הכנתי גם את האומלט שלך שמגישים אותו גם בארומה וזה מאוד טעים,
וגם המתכון של החריימה מוצלח ביותר.
תודה על כל המתכונים הטעימים
אני מתקשה למצוא קמח עדשים כתומות. אשמח להמלצות באזור השרון
היי אילנה, קמח עדשים כתומות אפשר למצוא בחנויות הטבע (למשל ניצת הדובדבן) או פשוט לטחון בבית אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים.
בניצת הדובדבן יש את הקמחים האלה
יש ברמי לוי
שלום המתכון נראה מאוד מפתה אך למרבה הצער אין ברשותי קמח עדשים. יש לי עדשים אדומות יבשות ויש לי מטחנת קפה, האם זה אפשרי להכין קמח בבית? ואיך עושים זאת?
אשמח לעזרה תודה
מעולה! פשוט מניחה עדשים יבשות בתוך המטחנה וטוחנת היטב. אפשר לסנן בסיום לוודא שאין חתיכות גדולות. בהצלחה!
היי, כמובן! פשוט להניח אותן במטחנה ולטחון היטב. אפשר לסנן כדי לוודא שאין חתיכות. בהצלחה
הייתי מוסיפה מעט שמן לבלילה
הייתי משתמשת במכסה זכוכית שקוף למחבת.
אפשר להשתמש בקמח קטניות כלשהו. לא חובה עדשים כתומות.
אם נותנים לבלילת הקמח והמים לעמוד קצת (בין כמה דקות לכמה שעות), נוסף אפקט בריאותי חשוב של תסיסה קלה, וגם קל יותר להכין בלי התפרקות
היי דליה, אני מכינה לאחרונה בלי שמן בכלל (כולל לטיגון) והן יוצאות נהדרות. כמובן שאפשר להשתמש גם בקמחים אחרים (יש כאן מתכון לדוגמא https://vegansontop.co.il/recipes/chickpea-corn-omelet/) ולגבי התסיסה – רעיון מצוין, ככה עושים גם במקרה של דוסה https://vegansontop.co.il/home-made-indian-dosa/. תודה רבה!
וואו! אפילו בלי פטריות ופטרוזיליה יצא מוצלח מאוד. הטעם הרבה יותר עדין ונחמד משל חביתת חומוס. תודה!
איזה כיף שאהבת!
כהים תודה על המתכון הנהדר
כפית קאלה נמק לתוך בלילת הקמח, ( אחרי הוספת המים והערבוב ) מוסיפה הרבה לדעתי
יצא מעולה!!!
לראשונה בחיי ניסיתי חביתה שלא מביצים…
הופתעתי לטובה!
נהניתי מכל ביס,
וזה ככ פשוט להכנה…
בטוח אנסה עוד!
תודה לך!
איזה כיף!!
טוב את גאונה! הטריק עם להפוך את זה על צלחת הוא פשוט game changer
יהההההה איזה כיף! יאללה שלחי תמונה של החביתה שתעשי בפעם הבאה 🙂
אורי יקרה,
תודה על המתכון!
מהי כמות החלבונים ב4 כפות קמח עדשים כתומות לעומת אלו שבביצה אחת?
איפה ניתן להשוות נתונים בין הערכים התזונתיים של מוצרים מן החי לאלו מן הצומח?
תודה!
יעל
היי יעל, האמת שאני לא יודעת בדיוק (אני מבינה קצת בתזונה אבל לא תזונאית). באופן כללי תוכלי להיעזר במידע שמובא כאן (יש שם לינקים למידע נוסף):
https://veg.anonymous.org.il/art4.html
ואוו, נראה מעולה וקל