ממרחים טבעוניים: הטעם נמצא בפרטים הקטנים

8 תגובות לפוסט

  1. חגית הגיב:

    סלק מבושל.
    כולם חושבים שהוא חריף, כי הם רגילים….
    אבל הוא מפתיע אותם במתיקות הסילקית שלו.
    כדי לשמור על טעם הסלק האותנטי-
    כדאי להשאיר את הלימון לטחינה.

  2. הו… אחד הפוסטים הטובים.
    הולך להדפיס ולנסות ה כ ל.

  3. אוחנה יעל הגיב:

    שלום אורי,
    לא יודעת 🙁 אם את מכירה.
    יש סלט סלק טרי – טעים מאוד:
    קולפים ומגרדים סלק (אחד, שניים – כמה שרוצים) ומתבלים:
    לימון, שמן זית, מלח ופלפל (יש מוסיפים סוכר לדעתי אין צורך…גם לא בריא) ולבסוף מוסיפים קשיו/בוטנים/אגוזים/שקדים קלויים או לא ומרוסקים.
    מערבבים הכל, נותנים לסלט קצת "לנוח" ווו אוכלים.
    טעים 😀 ביותר, לבריאות

    יעל

  4. תמר הגיב:

    הכנתי את המסבחה עדשים. מאוד טעימה אבל יש טעות בכמויות – יש הרבה יותר מדי נוזלים לעומת עדשים. מה שמתקבל בסוף זה מעין "מרק" טחינה עם כמה עדשים צפים בתוכו. לאחר שהפרדתי את הנוזלים מהעיסה במסננת דקה, קיבלתי משהו דומה יותר במרקמו ובטעמו למסבחה + כשתי כוסות של מטבל טחינה מצוין. בקיצור – צריך הרבה פחות מים וטחינה גולמית (או הרבה יותר עדשים ותיבול).

    • אורי הגיב:

      תודה על העדכון תמר, אבדוק עם השף את עניין הכמויות! חג שמח

      • אורי הגיב:

        היי תמר, אכן המתכון מייצר תוצאה מעט דלילה מדי. חשוב לדעת שצריך לבשל את העדשים לחלוטין (לא כמו שנראה בתמונה). הסמיכות הרצויה היא 50 מ"ל פחות של מים (או יותר של טחינה..). תודה על ההערה 🙂

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |