הטיפים שלי בערוץ האוכל: איך אופים בלי ביצים?
הדרך לאפות בלי ביצים יותר קלה ממה שחשבתם
כשאני פוגשת טבעונים מתחילים או אנשים שמתעניינים בטבעונות בסדנאות הבישול שלי, הם באמת מגיעים עם ראש פתוח, באים ללמוד שיטות בישול חדשות ולהתנסות בחומרי גלם ובטעמים. עד שזה מגיע לאפייה. שם, העיניים מצטצמות בחשדנות והספקות מתחילים לכרסם – איך זה יכול להיות? איך אפשר לאפות עוגות, עוגיות ופשטידות בלי להשתמש בביצים? נדמה כאילו הן חלק בלתי נפרד מהמתכון וברגע שנפרד מהן, נצטרך להיפרד מעולם האפייה לנצח. המציאות כמובן שונה לחלוטין ואתם מוזמנים ליהנות מכמה טיפים שיעזרו לכם להוציא את הביצים גם ממתכוני האפייה שלכם.
טעים בלי ביצים: מחביתה ועד עוגה
בראוניז טבעוניים הכי טובים בעולם
תגיות: ביצים, אורי שביט, וידאו, אפייה, טיפים, ערוץ האוכל
קטגוריות: פוסט נבחר, מתכוני וידאו
פעם ראשונה שאני פוגשת באתר שלך . אני נהינת מאוד מהטיפים, מהאופציות העשירות. נתת לי תיאבון גדול!!!
אני בתחילת הדרך הטבעונית, בגישושים ראשונים מנסה לשנות בהדרגה את התפריט בבית … לגבי אפייה. יש לי מתכונים לעוגות שאני רוצה לנסות בלי ביצים, עם המי חומוס. אני מבינה שהם מחליפים את החלבונים בהקצפה. מה לגבי החלון. לא יחסר? לשים משו במקום?
תודה מראש, יונה
היי יונה, תודה על המילים הטובות ובהצלחה בדרך החדשה! דווקא מי חומוס מוקצפים הם טיפה טריקיים למי שרק מתחיל.. הייתי ממליצה בחום להתחיל מהתנסות באפיית מתכונים טבעוניים שכבר נוסו בהצלחה. התנסות במתכונים כאלה תיתן לך יותר ידע ותחושה איך לעבוד עם תחליפי ביצים שונים ואז תוכלי לשחק יותר בקלות עם המתכונים שאת מכירה. בדרך כלל אני משתמשת ברסק תפוחים במקום ביצים באפייה, תלוי לגמרי בכמויות ובאופי המתכון.