מאפינס שוקולד נוטלה עם קוקוס
עונת הניחומים חזרה – ניחמתי, אנחם ובעיקר אתנחם! אני לא אוהבת לקרוא לאוכל "מנחם" אבל מה לעשות שהמציאות מוכיחה שזה בדיוק מה שהוא עושה? חשבתי מה יהיה המתכון שהכי ינחם אותי בימי הסגר של חול המועד וחזרתי עם מסקנה ברורה אחת – מאפינס שוקולד. משודרגים. עם הפתעה בפנים!
כותבי אוכל מכירים את זה, המילים והתיאורים המעצבנים שכבר הופכים לאוטומט ואי אפשר לשמוע יותר. צירופי ששורפים לנו את האוזניים (לא! רק לא "מתכונים מנצחים"!) ושמות תואר חבוטים שכבר הפכו לקלישאה. אחת הדוגמאות הבולטות היא תיאור מנה או מתכון כ"מנחם". מצד אחד, די כבר! מצד שני, לפחות במקרה הזה יש בכך הרבה מן האמת. אוכל מנחם אותנו ומעודד אותנו ומשמח אותנו, גם אם זה סותר את כל הניסיונות להפסיק עם התחביב של אכילה רגשית. חברים, אוכל ורגשות נולדו לחיות יחד ואי אפשר לגמרי להפריד ביניהם. לא ככה?
בקיצור מפה לשם אנחנו שוב בסגר. הסגר הקודם הוציא ממני פרץ אינסופי של בישולים ומתכונים, סרטונים וצילומים שגם מילאו לי את הימים הארוכים בבית וגם העניקו לי את האפשרות המרגשת לעזור לאחרים – לבשל אוכל טעים (לפעמים מושחת ולפעמים מזין) ולהתקדם לעבר תזונה מוצלחת יותר, לבריאות שלנו, לסביבה ולבעלי החיים. כזאת שמתאימה בהרבה לעידן ההתפכחות אחרי קורונה. ככה הגיעה לעולם גם החוברת "מבשלים מסלול מחדש", עם מתכוני שפים נפלאים מן הצומח.
עכשיו, בסיבוב הסגר השני, אנחנו תופרים אותו יחד עם החגים. במקום לטייל בארץ או בחו"ל (תזכירו לי מה זה?) אנחנו סגורים בבית עם הילדים והכי רחוק שנטייל זה כנראה יהיה בשביל לשבת בסוכה במרפסת או בחצר של הבניין. אז הנה רעיון מה לעשות כדי להתנחם קצת בימים האלה – להכין יחד עם הילדים מאפינס שוקולד משודרגים וסופר טעימים, שמרגישים ממש מושחתים אבל למען האמת הם באופן יחסי יותר בריאים. אני כבר התנחמתי באיזה שניים מיד אחרי שסיימתי לצלם אותם, חצי שעה עבודה גג והם גם בבטן שלכם.
את המאפינס האלה הכנתי עם סדרת האפייה של חברת כרם – רק כשקיבלתי מהם את המשלוח, הבנתי איזה מגוון רחב של מוצרים היא מכילה – קמחים, אבקת אפייה ללא אלומיניום, שמן זרעי ענבים.. מה לא. במתכון הזה מככבים גם הקקאו האורגני ושבבי הקוקוס שלהם, אבל הטוויסט המיוחד נזקף לזכות חמאת אגוזי הלוז הקטיפתית, שהופכת כל שוקולד סטנדרטי לנוטלה מפנקת. תענוג אמיתי!
אוכלים בריא: סדנה של ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
מאפינס שוקולד נוטלה עם קוקוס
תתכוננו להתאהב – המאפינס האלה עשירים במיוחד בזכות תוספת כפולה של חמאת אגוזי לוז – פעם אחת בבלילה עצמה ובפעם השניה באמצע המאפינס, בתור הפתעה. מתכון נפלא להכין יחד עם הילדים ולנשנש ביחד בסוכה. ראו למטה הערות ושינויים
חומרים ל-12 מאפינס
חומרים רטובים:
3/4 כוס סוכר חום בהיר (רצוי סוכר קנים)
1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
1 גביע קטן (113 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
3/4 כוס חלב צמחי ללא תוספת סוכר
2 כפות חמאת אגוזי לוז "כרם"
1 כפית תמצית וניל
חומרים יבשים:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן (אפשר חצי חצי לבן ומלא)
2 כפות גדושות אבקת קקאו אורגנית "כרם"
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות גדושות קוקוס פליפיני טחון "כרם"
להפתעה:
12 קוביות שוקולד מריר איכותי
עוד חמאת אגוזי לוז
לציפוי:
50 מ"ל (3 כפות) קרם קוקוס
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
עוד קוקוס טחון לקישוט
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנג'טים.
+ טורפים יחד בקערה את כל החומרים הרטובים עד לקבלת בלילה אחידה.
+ מעבירים את הקמח ואבקת האפייה לקערה ומנפים פנימה את הקקאו. מערבבים לפיזור אחיד ומוסיפים לקערה עם החומרים הרטובים. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב רק עד לקבלת תערובת אחידה (אל תערבבו יותר מדי).
+ יוצקים בערך כף מהבלילה לכל שקע בתבנית ומניחים מעל קוביית שוקולד וכחצי כפית חמאת אגוזי לוז. סוגרים בעוד כף מהבלילה כך שהתערובת כמעט תמלא את השקעים.
+ אופים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם שננעץ בהם (לא איפה שהשוקולד!) יוצא מעט לח. מוציאים ומניחים להתקרר.
+ מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו או בסיר קטן (בזהירות) את השוקולד עם קרם הקוקוס, עד לקבלת קרם חלק. מעבירים למקרר כדי שיסמיך מעט ומצפים את המאפינס. מפזרים מעל קוקוס טחון ומגישים.
הערות ושינויים:
אפשר להחליף את הקוקוס שבתערובת בשקדים טחונים.
אפשר להחליף את חמאת הלוז בחמאת בוטנים או טחינה – כמובן שהטעם (בעיקר של ההפתעה במרכז) יהיה שונה.
עוד מתכונים מתוקים שיעשו לכם את החג:
קראמבל תפוחים ואגסים מהיר וטעים
חטיף שכבות מפנק ללא גלוטן
עוגת שוקו בננה קלה להכנה
הכנתם?? בואו לספר על זה ולתייג אותי גם באינסטגרם, ממש טעים שם!
תגיות: מתכונים מומלצים, מאפינס שוקולד, מאפינס טבעוני, שוקולד, קוקוס, אגוזי לוז, מאפינס טבעוניים, מאפינס, נוטלה, איך מכינים מאפינס
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
מאיפה אפשר להזמין מוצרים שלהם?:)
טבע קסטל למשל. יש גם בטיב טעם וסטופ מרקט
מה אפשר לשים במקום הרסק תפוחים?
השאלה למה לוותר עליו? אם זה בגלל טעם, אז אין מה לחשוש כי הוא לא מורגש. אם זה כי אין בבית – אני ממליצה להכין מתפוחים! מקלפים, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים עם מעט מים (אפשר במחבת או סיר קטן) עד לריכוך ואז טוחנים או מועכים ממש טוב. אם לא זה ולא זה – אפשר להשתמש בבננה מעוכה, אבל זה יוסיף טעם של בננה 🙂
שלום אורי, נראה נפלא. האם תוכלי לומר כמה רסק תפוחים נדרש בכפות או כוסות?
זה בערך חצי כוס או ארבע כפות
הי, איזה שוקולד כדאי לשים בפנים כהפתעה על מנת ליצור טעם נוטלה מושלם? מתלבטת בין מריר לחלב.. מה את שמת?
בלי שאלה – מריר כמובן.
היי אורי, נראה ממש טובבבב
בנוגע לקרם קוקוס, יש צורך להשתמש בכל הנוזלים או להפריד את שכבת השומן?
היי, אין צורך להפריד 🙂
תודה ❤️
נראה מעולה. אם מישהי/ו מכין/ה בתבנית של עוגה במקום מאפינס אשמח לשמוע איך זה יוצא.
הכנתי. יצא פינוק מעולה!