עוגיות של תקווה: חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
מאחורי כל ביס טעים יש סיפור ובמקרה של עוגיות חמאת הבוטנים הנימוחות והטעימות האלה, הסיפור מרגש במיוחד. כולכם מוזמנים לקחת בו חלק כדי שיהיה לו סוף טוב
צילום: שחר פליישמן
כבר יצא לי פה ושם להיתקל בעוגיות של המאפייה הקטנה ממושב תל עדשים, שנקראת "הטבעוניות של מאמע", אבל רק השבוע קיבלתי מהם משלוח שעשה לי פשוט שמח בלב – עוגיות קטנטנות, כאלה שמקלות על המצפון (ומטשטשות את זעקות השבר של המאמנת), בטעמים כיפיים במיוחד ועם מרכיבים איכותיים כמו קמח כוסמין, שמן קוקוס ועוד. אלא שמאחורי הטעמים המתוקים האלה (אל תפספסו את האלפחורס.. וואו) מסתתר סיפור קצת פחות מתוק, שהחלטתי להתגייס כדי להפוך אותו להרבה יותר שמח. את מתכוני העוגיות האלה פיתחה אישה בשם שרון פייגין, אמא לארבעה ילדים שלמרבה הצער חולה במחלה נדירה, שהביאה אותה למצב של נכות קשה. שרון לא נתנה לנכות להגביל אותה והחליטה להקים את המאפייה הקטנה שלה יחד עם בן זוגה רוני, כדי להמשיך לעבוד ולעשות את מה שהיא אוהבת. עכשיו הם רוצים להתרחב ולהגיע עם העוגיות שלהם לרחבי הארץ וכל מה שאתם צריכים לעשות כדי לעזור להם זה להזמין מהם עוגיות דרך הקישור הזה. ככה תרוויחו פעמיים – גם תקבלו עוגיות טעימות וגם תעשו מצווה חשובה.
עד שיגיע אליכם המשלוח, ביקשתי משרון מתכון לאחד מסוגי העוגיות שהיא אופה, שלא תגידו שאני לא דואגת לכם 🙂
סדנת בישול: סוגרים את החורף ומקבלים את האביב בלופט הכי מלהיב בתל אביב
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן
כדורונים קטנטנים של נימוחות מתוקה, שאין בהם טיפת קמח וההכנה שלהם קלה ומהירה. מומלץ להכין עם הילדים ולשלב במשלוח מנות של פורים.
חומרים לכ-75 עוגיות קטנטנות
400 גרם (2/3 1 כוסות) חמאת בוטנים טבעית
50 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר (שרון ממליצה לטחון סוכר קנים לאבקה)
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס
20 גרם (2 כפות) שבבי קוקוס
75 עטרות נייר קטנטנות
+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ מערבלים בקערת המיקסר את חמאת הבוטנים והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
+ יוצרים מהעוגיות כדורים קטנטנים בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים בעטרות נייר.
+ מעבירים את עטרות הנייר לתבנית ואופים בתנור החם כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות. מניחים להתקרר לחלוטין וזוללים.
תגיות: שוקולד, חמאת בוטנים, עוגיות
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מתוק, פוסט נבחר
יצא מדהים! מרקם וטעם ממכר ממש…תודה:)
הבלילה מאוד דביקה, לא הצלחנו להכין כדורים.
וגם מאוד מתוק.
יחד עם זאת טעים מאוד.
תודה
היי עידית, מצטערת לשמוע שלא הצליח.. מה עשיתם עם הבלילה אם כך? אנסה לברר עם כותבת המתכון מה עלול היה להשתבש
בוקר טוב עידית!
מכיון שבעוגיות האלו אין קמח והבסיס חמאת בוטנים כדי שחמאת הבוטנים תהיה יציבה וקשה ובלי השמן שצף למעלה. מבטיחה לך עוגיות טעימות ומשובחות שבני החייל אומר שמזכירות בטעמן חטיף ריסס. אפשר את כמות הסוכר להוריד לפי הטעם. בהצלחה
איזה תחליף אפשרי במקום חלב קוקוס? במתכון הזה…
.Sahne, vegan