לחמניות המבורגר מושלמות
בימים שכל הליכה לקניות מרגישה כמו יציאה לשדה הקרב, עדיף להכין כמה שיותר אוכל בעצמנו. וכשהבונוס הוא תעסוקה לילדים וריח משגע של אפייה, כולם מרוויחים
צילום: חגי לפלר
שלחתי את אורן לעשות קניות, לא לפני שעטפתי לו את הפרצוף במסכה ואת הידיים בכפפות, כי מי יודע אילו וירוסים מתרוצצים ברחבי המכולת השכונתית שלנו בימים אלה. ההסתגרות בבית הופכת איכשהו לשגרה והרצון לא לצאת שלא לצורך, גורם לי לרצות להכין כמה שיותר אוכל בעצמי, גם כשזה מגיע ללחמניות, שבימים אחרים אולי הייתי מתפתה לקנות.
כדאי ושווה מאד לעשות כמוני, לא רק כדי לדלג על הליכה מיותרת לקניות אלא בעיקר כי הן פשוט מושלמות!! רכות ואווריריות, קלות להכנה (לא לפחד מהשמרים, גם אם זו פעם ראשונה) ומתאימות בול להמבורגר הטעים שפרסמתי כאן ממש לאחרונה. כדי להכין אותן השתמשתי בשני סוגי הקמח שאני תמיד מחזיקה בבית – קמח לבן וקמח כוסמין מלא, כדי להוסיף אקסטרה בריאות (אפשר לשחק עם היחסים ביניהם, אבל לא הייתי מכינה רק מכוסמין מלא, הן עלולות לצאת קצת כבדות). קדימה, להכין עם הילדים וליהנות!
אוסף מתכונים לילדים מחכה לכם ממש כאן
**המתכון בשיתוף סוגת
לחמניות המבורגר מושלמות
חומרים ל 8-10 לחמניות
1 כף שמרים יבשים (אני השתמשתי בסוגת)
1 כפית סוכר דמררה
1 כוס מים חמימים (לא רותחים)
2 כפות סוכר דמררה
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רב תכליתי (אני השתמשתי בסוגת)
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא (אני השתמשתי בסוגת)
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי:
1 כפית קורנפלור
1 כפית סוכר חום כהה או דמררה
קורט מלח
1 כף מים רותחים
שומשום
+ מערבבים בקערת המיקסר שמרים, כפית סוכר וכוס מים חמימים. משהים למשך כ-5 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס ונוצרות בועות.
+ מוסיפים את יתר חומרי הבצק לפי הסדר: סוכר, קמח, שמן ומלח ולשים באמצעות וו לישה במשך כ-5 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה (אם אין מיקסר אפשר בהחלט ללוש בידיים).
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת נקייה ומשהים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו מעט להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-8 או 10 חלקים שווים (מומלץ לשקול) ומכדררים כל חלק על משטח העבודה בכף יד מקומרת לצורת כדור.
+ מניחים את הכדורים בתבנית משומנת בקוטר 24 או 26 ס"מ ומכסים במגבת נקייה. משהים במקום חמים למשך כ-30 דקות, להתפחה נוספת.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערית או בכוס את חומרי הציפוי מלבד השומשום, לבלילה חלקה. מברישים בעדינות את הלחמניות התפוחות ומפזרים על כל אחת מעט שומשום.
+ אופים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה. מוציאים, מניחים להתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.
תגיות: איך אופים לחמניות, המבורגר, לחמניות, מתכונים לילדים, איך מכינים לחמניות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות, מאפים
נראות נהדרות ונגמר בבית הלחם הטרי, אין מיקסר – אז כמה זמן ללוש ביד כדי שיצאו אווריריות?
שואלת כי יודעת שלפעמים לישה כמה שיותר ארוכה רק מיטיבה עם בצק ולפעמים לא, האם פה ללוש הרבה זמן זה טוב?
היי מונה, צריך ללוש בערך חמש דקות בדיוק כמו עם המיקסר, עד שהבצק מפסיק להיות דביק והופך גמיש ונוח לעבודה. רק אם צריך מוסיפים מעט קמח. בהצלחה!!
תודה רבה יקרה על המענה המהיר, הולכת להכין בשבת, התקופה מעודדת לקיחת אתגרים ואם אני רוצה ביונד בלחמניה אז אצטרך להשקיע :).
איזה תענוג! מחכה לתמונה בפייסבוק או באינסטגרם
היי, אשמח לדעת האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן רגיל לכל המתכון? מכיוון שאין לי קמח רב תכליתי או קמח כוסמין.
היי ליטל, קמח רב תכליתי זה קמח לבן 🙂 וכן, אפשר להכין את המתכון רק איתו. בהצלחה!
הכנו ויצא פשוט מעולה, תודה!
איזה כיף!! <3 שלחי תמונה בפייסבוק/אינסטגרם!
היי
אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן?
במקום קמח לבן? אפשרי בהחלט. אם זה במקום הכל אז סביר שצריך קצת פחות נוזלים.
התכוונתי במקום קמח לבן. לצערי אני לא מוצאת כוסמין מלא באף מקום
בטח, יעבוד.
נהדר!! כבר הכנתי פעמיים והן נחטפות. אפשר להחליף את הכוסמין המלא בחיטה מלאה? תודה
נשמע לי שאין בעיה.ושמחה שאהבת!
היי!
המתכון יצא בתזמון מושלם, הכנתי אתמול בפעם הראשונה וגם בלי מיקסר. כל כך קל וטעים!
תודה רבה
נהדר!! איזה כיף לשמוע 🙂
האם אפשר להשתמש אך ורק בקמח לבן רגיל (במקום הקמח המלא)?
היי, בהחלט כן
חילקתי את הבצק ל 6 שיתאים בדיוק לביונד. יצאו מעולה!!! תודה.
נפלא!!